RSS

Blog príspevky z '2016' 'máj'

Nábytok na terasu či balkón.

Krásne slnečné dni nás ťahajú von. V lete trávime väčšinu času v záhrade či na terase. Ľudia žijúci v byte určite ocenia posedenie aspoň na balkóne. Ako si zariadiť tento vonkajší priestor nášho domu či bytu aby sme sa tam cítili pohodlne a mohli si vychutnávať príjemné posedenie?

   
Ako v obývačke

Terasa pri dome môže byť chápaná ako predĺženie obývacej izby. Nábytok sa teda podobá nábytku v obývacej izbe. Sedacia súprava, kreslo či dvojkreslo s pohodlným sedením či vankúšmi Vám zabezpečí pohodlie. Sedačka je doplnená konferenčným stolíkom. Súčasné trendy v zahraničí prinášajú rôzne modely kobercov na terasu. Pri výbere tohto nábytku, ktorý budeme používať na terase je najdôležitejšie zvoliť správny materiál. Nábytok na terase bude vystavený vplyvom počasia. Na životnosť nábytku rovnako nebezpečne vplývajú slnečné lúče ako aj dážď.

    

Tradičný štýl

Pod pojmom tradičný štýl chápeme klasický drevený nábytok. Ide o najpoužívanejší typ nábytku na sedenie vonku. Tento nábytok je vhodný do vidieckych domov či na chatu. Vďaka minimálnym rozmerom, možnosti zloženia či jednoduchého skladovania môžete drevený nábytok využiť aj na balkóne bytu.

 

Pri bazéne

V súčasnosti je bazén súčasťou záhrady skoro každého rodinného domu. Počas horúcich letných dní sa práve bazén a jeho okolie stáva centrom života rodiny. Na nábytok, ktorý je v blízkosti bazéna vplývajú predovšetkým chemikálie, ktoré používame. Je teda dôležité vybrať nábytok z vhodného materiálu a následne ho správne ošetrovať.

Vlastná výroba: palety

Na internete, v rôznych blogoch sa často objavujú návody ako si vyrobiť vlastný záhradný nábytok. Novým trendom je výroba nábytku z paliet. Palety sú cenovo dostupné a ponúkajú širokú škálu využitia. Môžete si vytvoriť sedaciu súpravu, konferenčný stolík či hojdačku. Nábytok doplňte posedákmi v rôznych farbách a vytvoríte sa tak originálny záhradný nábytok.

  

Na grilovanie či relax

Pri výbere nábytku na terasu je potrebné zvážiť aj jeho využitie. Budete ho častejšie využívať na oddych a relax, alebo na grilovačku a párty? Ak plánujete v záhrade častejšie oddychovať, ležať, čítať knihy, odporúčame čalúnený nábytok. Pohodlná sedacia súprava s mäkkými vankúšmi priam láka na oddych.
Ak máte radi spoločnosť a záhradu využívate častejšie na pohostenie svojej rodiny či známych, odporúčame jednoduchý drevený nábytok. Stôl by mal byť s rozkladom. Rovnako praktické sú skladacie stoličky. V prípade grilovačky ich rozložíte a vytvoríte tak priestor pre Vašu návštevu.

Ako vyzerá Vaša terasa či balkón? Napíšte nám inšpirácie.



 

Kuchynská linka. Inšpirácie pre modernú kuchyňu.

Zariaďovanie kuchyne, prípadne výmenu kuchynskej linky nerealizujeme až tak často. A práve preto sa snažíme aby bola kuchyňa nadčasová, teda moderná niekoľko rokov.

kuchynská linka rea alfa up
Hlavnou funkciou kuchyne by mala byť jej praktickosť. V kuchyni by mal byť dostatok úložného a pracovného priestoru. Ideálne je ak si kuchynskú linku môžeme ,,vyskladať" sami. Môžete si tak vybrať rozloženie skriniek presne podľa Vašich potrieb. Práve za týmto účelom Vám ponúkame sektorové kuchynské linky.
Pri zariaďovaní je dôležité zachovať rozdelenie kuchyne na 3 časti: časť na prípravu jedla, časť na varenie a časť na úmývanie. Veľkosť jednotlivých časti ako aj ich rozloženie je už iba na Vás. Rovnako je na Vás výber farebného prevedenia a materiálu.
V dnešom príspevku Vám ponúkame niekoľko inšpirácií pre modernú kuchyňu. 

Moderná kuchynská linka

V súčasnoti sú najobľúbenejšie kuchynské linky s čistými líniami a moderným, jednoduchým dizajnom. Z hľadiska dekoru je stále obľúbené drevo. Drevo totiž pôsobí jemne a teplo. Navodzuje pocit domova a útulnosti.
Modernosť a praktickosť sa výrobcovia snažia priniesť kovovými doplnkami ako sú úchytky.

kuchynska linka dub sonoma

Podľa dizajnérov by ste kuchynskú linku mali ladiť s podlahou. Ak máte prepojenú kuchyňu s obývačkou tak musíte brať do úvahy aj zariadenie a farebné prevedenie obývačky. V takomto prípade sa odporúča kuchynská linka v 2 farbách. Na spodné skrinky sa odporúča tmavá farba, naopak v hornej časti by ste mali použiť svetlé odtiene. Svetlé drevo Vám opticky zväčší kuchyňu. Príkladom takejto modernej kuchyne je kuchynská linka CHAMONIX. V našej ponuke patrí k najobľúbenejším kuchynským linkám.

Kuchynská linka CHAMONIX

Kuchynská linka v tradičnom štýle

Nie každého osloví kuchynská linka v lesku či moderné, jednoduché línie. V ponuke výrobcov teda stále nájdeme aj kuchynské linky v tradičnom štýle. Stále sú u zákazníkov žiadané kuchynské linky s vyrezavanými dvierkami. Rovnako obľúbené je farebné prevedenie Jelša. Tieto podmienky spĺňa kuchynská linka KORA.

Kuchynská linka v lesku

Kuchynská linka s leskom je predstaviteľom luxusu a elegancie. Je vhodná do moderných interiérov zariadených v rovnakom štýle. Ak teda máte napríklad v obývačke nábytok v bielom vysokom lesku, je práve pre Vás určená kuchynská linka GREY. Šedá vo vysokom lesku bude pôsobiť veľmi moderne. 

 

Túto kuchynskú linku môžete naviac kombinovať s linkami KARMEN alebo ROSE. Vytvoríte si tak jedinečnú a originálnu kuchynskú linku.

     

Biela kuchynská linka

Bielu farbu považujeme za symbol čistoty a univerzálnosti. Možno práve preto niektorí vyhľadajú nábytok v bielej farbe. Kuchynská linka WENUS 09 je predstaviteľom modernej, čistej, univerzálnej kuchynskej linky. S bielou kuchynskou linkou sa dá dizajnovo veľmi dobre pracovať. Môžete využiť doplnky v akejkoľvek farbe. Biela farba je nadčasová, nemusíte sa teda obávať, že o rok či dva bude Vaša kuchynská linka nemoderná.

 

 Akú kuchynskú linku by ste uprednostili Vy? Alebo nám napíšte vlastné rady pri zariaďovaní kuchyne.