RSS

Blog príspevky z '2018' 'január'

Trendy 2018. Nové trendy v nábytku.

Nový rok, nové trendy v móde, nové trendy v bývaní i zariaďovaní domu. Módní návrhári už pred koncom roka definovali, čo sa bude nosiť tento rok. Rovnako to prebieha aj v oblasti nábytku. Aj keď v rámci interiérového dizajnu trendy väčšinou presahujú do niekoľkých období. Veď je jasné, že nebudeme meniť nábytok v dome každý rok. 

Ak sa ale chystáte zariaďovať dom, byt či meniť obývačku, prinášame Vám základne informácie o súčasných trendoch v dizajne. 

Drevený nábytok

Príroda v dome. Tento trend nie je nový, viac či menej sa prelína v každom období. Dizajnéri pod týmto pojmom majú namysli drevený nábytok, alebo ešte viac nábytok z masívuMasívna posteľ do spálne alebo masívny jedálensky stôl rozhodne prinesie do Vášho domu kúsok prírody. 

V roku 2018 však dizajnéri chcú priniesť prírodu aj v trošku inej forme. Veľmi trendy budú pravé či umelé kože a kožušiny, či perie. Kúpte si napríklad koberec z umelej kože do miestnosti s dreveným nábytkom. Obývačke či spálni tak dodáte nádych luxusu a elegancie. 

Obývacia stena Ivo

A čo s perím? Vyskúšajte pávie pierka vo váze alebo ak ste odvážnejší tak možno luster z peria. Je to na Vás, v každom prípade budete mať tento rok trendy byt.

pávie perie do vázy perie

Elegantný nábytok

Elegancia a luxus. V rôznych podobách sa objavujú skoro vo všetkých odporúčaniach dizajnérov pre tento rok. Nebojte sa, nemusí ísť o žiadne drahé kúsky nábytku. Nádych elegancie k Vám prinesie jednoduchá pohovka, s čistými líniami v ekokoži. Keďže v roku 2018 sú trendy kovy, odporúčame zvoliť pohovku s kovovými nožičkami.

Kovy môžete priniesť do domu či bytu aj vo forme dekorácií ako vázy, rámy na obrazy či zrkadlá.

 

Farba roka 2018

Podľa spoločnosti PANTONE je farbou pre rok 2018 Ultra Violet 18-3838. Áno, presne tento odtieň. Pre niekoho je to fialová, iní zase hovoria o baklažánovej. Na internetových fórach sa ľudia zhodujú, že je to presne odtieň fialovej lentilky. 

farba roka 2018

Spoločnosť PANTONE vyberá farbu pre každý rok. Zohľadňuje pritom mnohé faktory, vrátane situácie vo svete, sociálnej či ekonomickej situácie. Táto farba je spoločná pre módu, dizajn, interiér. Uvidíme ju teda na oblečení, ale aj na interiérových doplnkoch.

Fialová farba je farbou kreativity a originality. Rovnako sa spája s inteligenciou a už spomínanou, eleganciou a luxusom.

Akú farbu do domu? 

Uf, poviete si, skutočne fialovú? Je to pomerne sýty odtieň, a preto s touto farbou musíte pracovať veľmi opatrne. Ak sa rozhodnete ju zakomponovať do Vášho domu či bytu, môžete zvážiť fialovú jednu stenu alebo dekorácie ako sklenené vázy, či vankúše. 

Kombinovať ju môžete s odtieňmi sivej alebo s čiernou. 

Obývacia stena Fly A3 Obývacia stena Logo II (20 ZZ L2) + LED

A čo Vy? Riadite sa módnymi trendami pri zariaďovaní domu?

Novoročné predsavzatie: kvalitnejší spánok.

Novoročné predsavzatia. Niekto ich zatracuje, niekto si bez nich nevie predstaviť začiatok roka. My máme pre Vás jedno zaujímavé predsavzatie: kvalitnejší spánok, viac oddychu. Myslíme, že toto by sa mohlo páčiť všetkým. :)

Ponúkame Vám pár rád ako zabezpečiť aby Váš spánok bol kvalitnejší, a aby ste si lepšie počas noci oddýchli.

kvalitný spánok

Nejedzte a nepite!

Vieme, znie to hrozne, ale je to asi najčastejšia rada, s ktorou sa stretnete. Odporúča sa nepiť minimálne 2 hodiny pred spaním. Je taktiež známe, že pred spaním by sme nemali jesť ťažké a sladké jedlá. Ale na druhej strane, ani ísť spať hladní, nie je dobré. Musíte teda nájsť stred. :)

jedenie pred spaním
Úplná tma v spálni

Áno, pre spánok potrebujeme tmu. Ale úplnú tmu v spálniV spálni by ste teda mali minimalizovať svetlo z rôznych elektronických zariadení. Zatiahnite si žalúzie, aby k Vám neprenikalo ani svetlo z ulice. Náš mozog práve v tme produkuje hormón melatonín, ktorý pomáha k správnemu priebehu spánkového cyklu. Zabezpečí teda, že sa vyspíte dobre.


Kvalitný matrac 

Ak ste sa teda už nenajedli/najedli, zatiahli žalúzie v spálni, môžete si ľahnúť. Ale načo? Mnohé štúdia ukazujú, že práve kvalitný matrac je základom dobrého spánku. Ale, ktorý matrac je najkvalitnejší? Ktorý matrac je najlepší? Myslíme, si že odpoveď je u každého z nás iná. Záleží iba na Vás či Vám viac vyhovuje pružinový matrac alebo matrac z pamäťovej peny, alebo zo studenej peny. Možností je na súčasnom trhu s matracmi veľa.

Matrac Memory Basic

Najlepší pružinový matrac

Pružinové matrace sú mnohými zatracované. Ľudia si hneď predstavia, že ich pri spaní bodá do chrbta železná pružina. My o nich môžeme povedať, že sú u našich zákazníkov stále obľúbené. Zo zdravotného hľadiska sú pravdepodobne najzdravšie, nakoľko v nich viac cirkuluje vzduch a mikroorganizmi majú menší priestor na život. Takýto hypoalergénny matrac je napríklad matrac na masívnom ráme Helvetia.


Pružinové matrace sú zvyčajne aj cenovo výhodnejšie.


Matrac z HR peny

HR pena je vlastne modernejší typ PUR peny. PUR penu nájdete aj na vrchnej vrstve pružinového či sendvičového matraca. Obe typy peny sú obľúbené vďaka svojej vlastnosti, kopírovať telo. Vďaka tomu majú tieto matrace skvelé ortopedické vlastnosti. Pena je pevná, HR pena je ešte viac tuhá. Má teda skvelú nosnosť. V porovnaní s klasickou PUR penou je pružnejšia a elastickejšia.
Aj v našej ponuke nájdete aj ďalšie typy matracov. Posnažíme sa Vám ich prehľad priniesť v ďalšom článku. Alebo sa nás opýtajte, radi Vám poradíme.

Matrac KIM

Matrac DANA

Matrac MEMORY COMFORT


Najlepší vankúš na spanie

Vankúš má taktiež výrazný vplyv na náš spánok. A je tiež individuálnou voľbou každého z nás. Niekto nedá dopustiť na perový vankúš. Niekto zase na anatomicky tvarovaný vankúš. U nás nájdete vankúše z pamäťovej peny, či vankúš z Gél peny. Ak hľadáte výlučne prírodné materiály, vieme Vám pomôcť. Čo tak vankúš z výťažkov zo sóje?
Vankúš Memory Gel  Vankúš Bio Soya

Na záver Vám už chceme len zaželať kvalitný spánok, počas celého roka 2018. Napíšte nám čo robíte Vy pre kvalitnejší spánok? Alebo aké predsavzatia ste si dali do nového roku.