RSS

Blog príspevky z '2013' 'január'

Ako zariadiť detskú izbu

Detská izba je pýchou celého domu, pretože ju zariaďujeme pre naše deti, tým, ktorým chceme pomáhať celý život. Preto pri výbere nábytku musíme byť dôslední. V prvom rade si musíme uvedomiť, že deti sú naše, a preto musíme prispôsobiť naše pocity tým ich. Ako dieťa by som sa mala v takejto izbe citiť dobre. Akú farbu by som si zvolila? Mám rada moderné, ale aj klasické. Chcem vychovať dieťa pre luxus, pre pohodlie, pre poriadok, Dieťa má naše vlastnosti, preto s vašim vyberom bude určite spokojné. Je už jedno, aký štyl si vyberieme, musíme dbať na to, že veľa farieb pôsobí rušivo a vedie k chaosu. Zvoľme si jednu základnú ku ktorej sa budú všetky ostatné prispôsobovať, nie si superiť. Najobľubenejšia farba je zelená, dobre sa kombinuje aj pre dievčatá aj chlapcov. Do dievčenských izieb sa predáva aj ružová, fialová, žltá pre chlapcov modrá, zelená, hnedá, žltá. Pozor na výber postele - oblé rohy a dobrý matrac. Matrac nemusí byť najvyššej kvalite, hlavne pre detičky, ktoré mávavajú ešte nočné príhody, takže treba ho vymeniť častejšie. Písací stolík musí byť priestraný a umiestnený tak, aby svetlo doliehalo z ľavej strany. A dôležité sú poličky, regále, aby bolo kde davať všetky tie potrebné vecičky. Nábytok podľa možnosti musí byť taký, aby vydržal dobrý naraz kopnutej lopty, alebo bratské naťahovanie, ale dosť lacný na to, aby dieťa sa necitilo ako v múzeu /nedotykajte sa exponatov/. V detskej izbe nemá miesto polamaný nábytok, nekompletné hračky, malé oblečenie, nefunčné autička ....

Nákup nábytku cez internet - dobrá voľba.

Žena si v obchode vyberá vysokú skriňu. Predavač sa jej pýta: ,,To máte až taký vysoký strop?“ Žena:,, Nie strop, ale suseda“.

Ak by táto žena nakupovala cez internet mohla by manželovi ušetriť hanbu, ale hlavne peniaze. :) Cena je totiž jedným z hlavných dôvodov prečo ľudia nakupujú cez internet.

Cez internet sa už v súčasnosti dá kúpiť skutočne čokoľvek. Ja by som sa chcela v tomto článku zamerať na nákup nábytku. Nakupovať alebo nie?? Aké sú výhody, aké riziká a načo si dať pozor?nakup nabytku cez internet

Výhody nákupu cez internet

Čas, ktorého každý z nás má akosi málo. Práve to je hlavnou prednosťou nákupu cez internet. Pri nákupe nábytku to platí mnohonásobne. V prípade ak bývate v menšom meste alebo na dedine, musíte tráviť dlhé hodiny nielen v obchode, ale aj cestovaním, keďže kamenných obchodov s nábytkom nie je mnoho.

Na internete Vám po zadaní kľúčového slova nájde prehliadač niekoľko desiatok obchodov. Väčšia konkurencia obchodov pre Vás znamená možnosť nakúpiť výhodnejšie. Obchody sa snažia získať zákazníka nižšou cenou. Pri veľmi nízkych cenách by ste si mali obchod preveriť. To v súčasnosti nie je problém, všetky informácie sú voľne dostupné. Zárukou pre bezpečný nákup a Vašu spokojnosť môže byť dlhoročné pôsobenie obchodu na trhu a jeho referencie od zákazníkov.

Komunikácia so zákazníkom a doprava tovaru

Okrem času a širokej škály ponuky je výhodou aj Vaša duševná pohoda a pohodlie :) Nákup zrealizujete jednoducho ,,z gauča“ v obývačke a teplákoch. Vyhnete sa tak nepríjemnému zazeraniu predavačky, a podozrievavému pohľadu keď si budete príliš dlho prezerať a skúšať sedačku, alebo keď sa opakovane v priebehu dňa vrátite do obchodu, aby ste si porovnali ceny s iným obchodom. Doma si pohodlne premeriate izbu a vyskladáte si nábytok podľa Vašich potrieb. V prípade ak Vám nebude jasný popis výrobku, môžete sa informovať telefonicky alebo online prostredníctvom chatu. Komunikácia so zákazníkom je totiž jeden zo znakov poctivého obchodu. O serióznosti obchodu Vám napríklad napovie aj komunikácia prostredníctvom e-mailu, rýchlosť odpovede a spôsob vyjadrovania sa.

Nábytok je rozmerovo väčší tovar, a preto pri jeho nákupe si musíte zabezpečiť rozmernejšie auto. Ak tovar nakúpite cez internet, obchod Vám dovezie tovar priamo domov. V našom e-shope napríklad ponúkame platenú službu Doručenie v dohodnutý čas. Vy sami si teda určíte presný čas, kedy Vám máme tovar doručiť alebo ak požadujete doručnie výlučne v sobotu.

doprava tovaru

Načo si dať pozor pri nákupe nábytku?

Samozrejme nákup cez internet má aj svoje nevýhody a riziká. Najväčšou nevýhodou je, že si tovar nemôžete ,,chytiť“. Nábytok si preto nakupujete iba na základe fotografií a obrázkov. Veľmi dôležité pre Vás budú popisy tovaru, a s tým úzko súvisí už spomínaná komunikácia obchodu so zákazníkom. Obchod, ktorý sa zaujíma o svojich zákazníkov a záleží mu na ich spokojnosti, rád pomôže pri výbere farby či látky.

Napríklad v našom e-shope sme na základe dlhoročných skúseností zaviedli zasielanie vzoriek látok zákazníkom. Mnohokrát sme tak predišli prekvapeniu zákazníka keď sme mu následne doviezli tovar. Farebné prevedenie na monitore môže byť často skreslené, preto sme spokojnejší, ak zákazník reálne vidí ako bude vyzerať jeho budúca pohovka.

Pri kúpe nábytku je potrebné si uvedomiť, že nejde o spotrebný tovar. Na základe Vašej objednávky sa nábytok zadáva do výroby a teda je potrebné rátať s dlhšou dodacou dobou. Tá sa väčšinou pohybuje okolo 2-5 týždňov.

výroba nábytku

Aj napriek tomu, že si kupujete vlastne ,,mačku vo vreci“, nemusíte sa obávať skúsiť takto nakupovať. Možnosť vrátenia tovaru bez udania dôvodu do 14 dní je ošetrené aj v zákone.

Na záver ešte jedna praktická rada. Ak ste si už vybrali obchod a ste rozhodnutí zadať záväznú objednávku, prečítajte si obchodné podmienky. Môžete tak predísť prípadným nepríjemnostiam a uľahčí Vám to prípadné vrátenie tovaru alebo reklamáciu.