RSS

Blog príspevky z '2016' 'október'

Tipy na darčeky. Čo kúpiť na Vianoce?

Televízia, ale aj čokoládové figúrky v regáloch nám už nejaký čas pripomínajú, že sa blížia Vianoce. Áno, opäť nás čakajú najobľúbenejšie sviatky v roku. S Vianocami sa samozrejme spájajú darčeky. Týmto článkom Vás rozhodne nechceme rozhorčiť skorým propagovaním Vianoc. :-) Článok uvádzame skôr z dôvodu, že ak si vyberiete napríklad kreslo v poťahovej látke podľa Vašich predstáv, musíte rátať s dodacou dobou cca. 4 týždne.
Chceme Vám ukázať, že aj nábytok je vhodným darčekom pre Vašu manželku, manžela, dcéru, syna, starú mamu, dedka, prípadne ďalších členov rodiny.

vianočné darčeky

 

Čím potešiť manželku

Milí muži, ak chcete svoju manželku prekvapiť nejakým pekným darčekom, máme pre Vás pár tipov. Toaletný stolík. Každú ženu poteší, mať svoj priestor pre nalíčenie sa, pre uloženie parfúmu. 

dub sonoma - FINEZJA  toaletný / písací stolík F15

Lavica do spálne alebo lavica do chodby. Lavica je vhodná k posteli, poskytne Vám pohodlie pri obliekaní. Alebo ju Vaša manželka môže využiť pri toaletnom stolíku. Lavice v našej ponuke majú zaujímavý dizajn. Pôsobia moderne a štýlovo.

   Lavica Rose

Ak plánujete Vašu manželku obdarovať väčším darčekom, tak zaujímavým tipom môže byť kuchynská linka. Možno jej splníte dlhoročný sen o novej kuchynskej linke

Kuchynská linka Chamonix 2 - Kuchynská linka CHAMONIX
dub sonoma - Sektorová kuchynská linka NOVA PLUSilustračné foto - Sektorová kuchynská linka BIANKA

Darček pre chlapa

Čo tak tento rok kúpiť manželovi niečo iné ako ponožky či balíček sprchovacích gélov? Potešte ho napríklad relaxačným kreslom. Kreslo mu poskytne pohodlie pri sledovaní televízie či oddychu. V ponuke máme aj kreslo s podnožkou pre ešte väčšie pohodlie.

chróm + čierna ekokoža - Polohovateľné kreslo Dayton

 

hnedá ekokoža - Polohovateľné kreslo Jeff Äierna ekokoža - Polohovateľné kreslo Jeff

 

A čo môže byť lepšie na leňošenie ako leňoška. Je pohodlná a zároveň dizajnová. Vo Vašej obývačke vytvorí pocit, že máte súkromnú oázu pokoja.

ilustračné foto - Leňoška HERA

 

Darček pre deti

Samozrejme, že deti najviac potešia hračky. Určite budú najšťastnejšie ak si pod stromčekom nájdu autá, Lego či bábiku. Starším deťom by, ale mohol urobiť radosť aj napríklad sedací vak alebo nová, dizajnová posteľ.

Sedací vak FLOWER ilustračné foto - Sedací vak Ava Jojo

Kancelárska stolička KA-N837 grn Kancelárska stolička KA-N844 pink

Študentov poteší nový písací či počítačový stolík či nová pohodlná stolička. Alebo krásny rastúci stolík pre deti? Ak máte doma dieťa, ktoré si rado kreslí, maľuje, vystrihuje, nalepuje, atď., tak nový pracovný stôl bude ideálnym darčekom.

biela + ružová + zelená - Rastúci písací stôl Collorido  prírodná borovica - Rastúci písací stôl Julia

Ak plánujete výmenu nábytku v detskej izbe môžete to spojiť s Vianocami. Ponúkame Vám sektorové detské izby, pri ktorých si jednotlivé komponenty vyberiete Vy sami. 

biela + ružová - Zostava do detskej izby DOMINO - BIELA

 

Zostava do detskej izby WOW

 

Darček pre babku a dedka

Potešte svojho dedka alebo babku. Špeciálne pre starších ľudí sme vytvorili spolu so slovenským výrobcom váľandu Senior. Je vyššia čo uľahčuje vstávanie. Jej farebné prevedenie si vyberiete sami, v ponuke máme širokú škálu poťahových látok. 

váľanda pre starších ľudí

Ďalším tipom na darček pre Vašich rodičov či starých rodičov je hojdacie kreslo. Predstavte si Vašu babičku ako sa pekne pohupuje pri pletení či štrikovaní. Dedko určite ocení pohodlie hojdacieho kresla pri sledovaní televízie či čítaní knihy.

orech + látka - Hojdacie kreslo Max Bis Plus

U našich zákazníkov je obľúbené pevné kreslo Viktória. Je veľmi pohodlné vďaka podrúčkam a tvarovanej časti chrbta. Kreslo je štýlové a vhodné aj do modernej obývačky. Je produktom slovenského výrobcu. Poťahovú látku si môžete vybrať sami zo vzorkovníka. Alebo Vám radi pomôžeme, prípadne zašleme vzorky látok.

Kreslo Viktória 

Spoločný rodinný darček

V mnohých domácnostiach sa často rieši problém s vianočnými darčekmi, spoločným, rodinným darčekom. Možno plánujete zmodernizovať Vašu obývačku. Ponúkame Vám moderné obývačkové zostavy za priaznivé ceny

 Obývacia stena Tango Obývacia stena Dorade I

Zaujímavým tipom na spoločný darček môže byť sedacia súprava. Vianoce, sledovanie obľúbeného filmu: Tri oriešky pre Popolušku tak budete môcť sledovať z novej, pohodlnej sedacej súpravy. Jej farebné prevedenie vyberiete podľa vašich predstáv, tak aby dokonale ladila práve vo Vašej obývačke. Ak budete potrebovať pomôcť, radi Vám poradíme telefonicky, prostredníctvom online chatu alebo Vám vzorky látok zašleme poštou. 

 

 Berlin 03 / ekokoža Soft 33 - Sedacia súprava Ontario

Sedacia súprava Puerto 3+1+1

Sedacia súprava Infinity 3+2+1

Prajeme Vám príjemné a pokojné nakupovanie vianočných darčekov.

Komoda alebo skriňa?

Na internetových blogoch sme narazili na zaujímavý problém: komoda alebo skriňa? Určite to poznáte aj z vlastnej skúsenosti, že úložného priestoru nikdy nie je dosť. Ak potrebujete rozšíriť úložný priestor vo Vašom dome či byte, čo si vyberiete? Skriňu alebo komodu

Komoda Bari s LED osvetlením Kombinovaná skriňa DORA III

V dnešnom článku Vám chceme ukázať výhody a nevýhody skrine, ale aj komody. Konečný výber necháme už na Vás. :-) 

Komoda kamkoľvek

Ešte pred niekoľkými rokmi by ste si pri pojme komoda predstavili starý kus nábytku v babkinej spálni. Komoda bola najčastejšie zaujímavo vyrezávaná a nalakovaná. Samozrejme, že táto komoda má vysokú hodnotu, nebude však ladiť v modernom, dizajnovom byte. Výrobcovia a dizajnéri však oživili tento kúsok nábytku. V súčasnosti nájdete komodu s čistými líniami, ale aj komodu s atypickými tvarmi.

starožitná komoda

Komoda 03 - BRUNO Komoda HANY-004-00

Biela komoda

Komody sa vyrábajú v rôznych dekoroch, či kombináciách farieb a vďaka tomu sú vhodné do spálne, detskej či študentskej izby, ale aj do obývačky či na chodbu. Úložný priestor sa predsa zíde všade. :-) Už dlhšiu dobu je najobľúbenejšia biela komoda. Teda komoda v bielom farebnom prevedení alebo v kombinácií s drevom.

Komoda CEZ13-CEZAR

 

Komoda ROMA s LED osvetlením

Komoda v súčasnosti nemá iba zásuvky. Môže mať aj otvorené police alebo policovú časť uzatvorenú dvierkami. Zaujímavá je komoda s presklenými dvierkami, pritom stále hovoríme o komode a nie o vitríne.

BLOG komoda BL9

Komoda RIVA PLUS s LED osvetlením

Hlavnou výhodou komody je jej veľkosť. Komoda Vám ušetrí priestor a je ľahšia ako skriňa. Tento fakt Vás poteší napríklad pri maľovaní izby alebo premiestňovaní nábytku v izbe. Skrine pôsobia mohutným dojmom, sú vysoké a rozmerné. Izba tak pôsobí zapratane. Komoda opticky odľahčí priestor. Izba s komodami je opticky väčšia. Nad komodu si môžete umiestniť obraz či zrkadlo.

Komoda - NINA


Komoda je nízka, a práve to Vám uľahčí upratovanie. Z vrchnej dosky komody jednoducho utriete prach a nemusíte sa štverať po stoličkách ako v prípade skrine

Kombinovaná skriňa DORA II

Keďže komoda je nízka poskytne Vám priestor pre Vaše dekorácie. Na komodu si môžete vystaviť dekoračné predmety, sošky či rodinné fotografie. 

Komoda RTV10

Skladanie alebo vešanie?

Je jednoduchšie skladanie tričiek alebo ich zavesenie na vešiak? V každom prípade sa žehleniu nevyhneme. :-( Ak si vyberieme komodu tak oblečenie musíme skladať a následne ukladať do zásuviek alebo na police. Muži určite uprednostnia jednoduchšie zavesenie oblečenia na vešiak do skrine.

 Kombinovaná skriňa MAT

 

Skriňa do spálne

Skriňa Vám poskytne rozhodne viac úložného priestoru. Veľmi obľúbené sú kombinované skrine, teda úložný priestor je praktický rozdelený na časť na vešanie a na policovú časť. Kombinovaná skriňa REA OREGON má okrem vešiakovej časti, policovej časti aj zásuvky. 

 

Ak máte málo priestoru v izbe určite Vás poteší rohová skriňa. Napríklad rohová skriňa Blog je konštruovaná ako šatník. Do skrine môžete vstúpiť a vybrať si oblečenie.

 

A čo uprednostňujete Vy? 

 

 

Ako si vyrobiť koberec? Ako si vyrobiť originálny koberec.

Koberec je jedným z najtradičnejších doplnkov domácností. Koberce sú ,,trendy" už niekoľko desaťročí. Istotne by sme našli koberec v dome našej starej mamy, ale aj v novom, dizajnovom byte. Nájdeme ho v každej miestnosti domu či bytu. Koberec si nájde svoje miesto v obývačke, spálni, detskej izbe, na chodbe, ale aj v kuchyni či kúpeľni. Koberec dotvorí celkový dizajn miestnosti. Môže ladiť s podlahou a nábytkom, alebo si vyberte žiarivé farby. Koberec sa tak stane dominantným prvkom Vašej obývačky či spálne. Neutrálne farby ako hnedá prinesú pocit útulnosti a domova.

moderný koberec

Okrem dizajnových prínosov má koberec aj praktické výhody. Zabezpečí Vám, že z postele budete vstávať na tepľúčký koberec a nie na chladnú dlážku. 

koberec do spálne

V dnešnom článku sa chceme zamerať na výrobu kobercov. V obchodoch nájdete širokú ponuku rôznych druhov kobercov, širokú škálu farebných prevedení, vzorov a tak ďalej. Občas je problém vybrať si :-) 
My Vám chceme ukázať ako si môžete vyrobiť koberec doma. Neľakajte sa, nemusíte mať doma stroj na tkanie. Ak máte čas a chuť, môžete si sami vytvoriť unikátny koberec presne podľa Vašich predstáv. Budete mať istotu, že Vami vyrobený koberec bude presne ladiť vo Vašom dome či byte. Navyše koberec bude originálny, nikde nenájdete totožný koberec. :-)

tkanie koberca

Brmbolec

Pri slove brmbolec sa mnohým určite hneď vynorila pred očami detská čiapka s veľkým huňatým brmbolcom. Skúste si predstaviť niekoľko desiatok brmbolcov vedľa seba. Vznikne tak krásny koberec, ktorým oživíte svoju obývačku, spálňu či detskú izbu. Krásny, huňatý koberec Vás priamo volá aby ste sa na neho postavili. Brmbolce si môžete zakúpiť napríklad v galantérií alebo si ich vyrobte doma. Na internete nájdete množstvo návodov. :)

koberec z brmbolcov koberec z brmbolcov

 

Koberec zo špagátov

Natáčaním špagátu vytvoríte slimáčiky v rôznych veľkostiach. Jednoducho si tak vytvoríte okrúhly koberec. Alebo môžete spojiť niekoľko kruhov a vytvoríte si tak dizajnový koberček. Koberec zo špagátov je tvrdší a pevnejší. Využite ho ako koberec na chodbu či do predsiene.

koberec zo špagátov

Rovnako zaujímavý dizajnový koberec vznikne ak budete špagátový koberec kombinovať s hore spomínanými brmbolcami. Farebný koberec je vhodný do detskej izby.

koberec do detskej izby

Hula hoop

Áno, čítate dobre. Na výrobu koberca budete potrebovať kruh hula hoop. Obruč Vám poslúži ako rám, ktorý následne vypletáte. Na vypletanie koberca môžete použiť nastrihané pásiky napríklad zo starých tričiek. 

koberec hula hoopHáčkovanie

Háčkovanie je príjemná činnosť počas dlhých zimných večerov. Ak Vás omrzelo háčkovanie svetrov, šálov či čiapok, uháčkujte si koberec. Veľmi pekne vynikne vedľa modernej sedacej súpravy. 

háčkovaný koberec háčkovaný koberec

Trávnatý koberec

Mnohí milujú ten pocit, keď sa môžu bosí postaviť na trávu. Doprajte si ten pocit každý deň. Na zahraničných blogoch sme sa stretli so zaujímavým trávnatým kobercom. Možno sa Vám zapáči.

trávnatý koberec travnaty koberec

Vyskúšali by ste si vyrobiť koberec doma? Alebo uprednostníte kúpu koberca v obchode?

 

Ako vybrať matrac? Ako si vybrať ten správny matrac pre Vás.

Hovorí sa, že v posteli strávime, až tretinu svojho života. Ak by sme chceli byť úplne presný, museli by sme povedať, že tretinu života strávime na matraci. Samozrejme aj výber postele je dôležitý. Z hľadiska pohodlia, dobrého spánku a oddychu je najdôležitejší matrac a rošt. Dnes sa zameriame na správny výber matraca.

aky matrac vybrat
Hneď na úvod Vás chcem upozorniť, že v tomto článku Vám nepovieme aký presný typ matraca by ste si mali vybrať. V súčastnosti je na trhu veľa druhov matracov s rôznymi vlastnosťami. V konečnom dôsledku je výber matraca individuálnou záležitosťou. Chceme Vám však ukázať, aké otázky by ste si mali zodpovedať pri kúpe matraca

Matrac Classic

Matrac pre seniorov

Pri výbere matraca je jedným z najdôležitejších aspektov vek užívateľa. Vek je dôležitý z hľadiska tvrdosti matraca. Vo všeobecnosti platí pravidlo, že čím je človek starší, tým mäkkší matrac potrebuje. U starších ľudí je nižšia telesná aktvita a ich telo je citlivejšie. Naopak mladší ľudia potrebujú tvrdší matrac, pretože ich chrbtica sa vyvíja. 

Okrem veku je dôležitá tiež Vaša výška a váha. Tu sa orientujeme podľa jednoduchého pravidla. Vysoký človek potrebuje mäkkší matrac. Váha človeka sa totiž musí rozkladať na väčšiu plochu.
Človek s vyššou hmotnosťou by si mal vybrať tvrdší matrac. Tvrdší matrac poskytne ideálnu podporu pre telo.

Matrac MEMORY BAMBOO

Výber matraca podľa fyzickej aktivity

Mnohých z Vás to možno ani nenapadlo. Áno, pri výbere matraca je veľmi dôležité brať do úvahy aj Vašu fyzickú aktivitu. Máte sedavé zamestnanie alebo pracujete manuálne? Radi športujete? Venujete sa športu aktívne alebo iba občas? Tieto otázky by ste si určite mali položiť pred výberom matraca. Ak totiž máte náročnú, manuálnu prácu potrebujete tvrdší matrac. Svaly sa tak budú môcť dokonale uvoľniť a oddýchnúť si. Naopak pri sedavom zamestnaní si Vaše telo lepšie oddýchne na mäkkšom matraci

Aký matrac pri bolesti chrbta?

Bolesť chrbta úzko súvisí s predchádzajúcou otázkou, závisí od typu Vašej práce. Nie je však bolesť ako bolesť. Bolí Vás chrbát v krížovej oblasti alebo v krčnej časti? Ak máte bolesti v krčnej, hornej časti chrbta odporúčame Vám tvrdší matrac. Ten Vám podoprie bolestivú oblasť. V prípade, že mávate bolesti krížov, mali by ste si kúpiť mäkkší matrac. Mäkkší matrac presne okopíruje Vašu chrbticu a tým sa zmierni Vaša bolesť. Budete si môcť dokonale oddýchnuť.

Aký matrac je vhodný pre alergikov?

Okrem tvrdosti matraca je dôležité jeho zloženie. Pružinový alebo penový matrac? Pri hľadaní odpovede na túto otázku zvážte či máte napríklad alergiu na prach či roztoče alebo ako sa potíte. Vedeli ste, že Vaše telo vypotí za noc 0,5 až 1 liter potu. Ten okrem vody obsahuje aj soľ a nečistoty. Tie sa následne ukladajú do matraca. Ak sa teda potíte nadmerne, mali by ste uprednostniť vzdušný matrac, napríklad pružinový.

Matrac s poťahom

Z hygienického pohľadu je dôležitý aj poťah matraca. Aj v našej ponuke nájdete matrac s poťahom z priedušnej high-tech látky s postriebrenými vláknami. SILVER & LIFE dáva ochranu pred vznikom plesní, húb a mikroorganizmami, súčasne neutralizuje pachy. Striebro má antibakteriálne vlastnosti, je nepriateľom baktérií a roztočov, zabezpečuje vysokú hygienu lôžka, a tým hlboký a zdravý spánok.

Matrac NATURAL má pre zmenu poťah ALOE VERA. Poťah matraca je obohatený o výťažky z Aloe Vera, vďaka čomu rozmaznáva Vašu pokožku a má blahodárny vplyv na Vaše zdravie. Je vyrobený z prírodnej antialergickej tkaniny s antiseptickými a antibakteriálnymi vlastnoťami, ktorá Vám zabezpečí dokonalý relax, pokojný a nerušený spánok.

Rady na záver

  • Ak zvažujete kúpu nového matraca vyskúšajte si ho. Každému totiž vyhovuje niečo iné. Prípadne sa orientujte podľa recenzií.
  • Matrac si zvyčajne kupujete na niekoľko rokov, preto by cena nemala byť rozhodujúcim kritériom. 
  • Do manželskej postele kupujte oddelene matrace. Nemusia byť rovnaké.
  • Kúpte si matrac so snímateľným poťahom, prípadne si dokúpte snímateľný poťah. Poťah jednoducho vyperiete. Váš matrac tak bude opäť voňavý a zbavený prachu a mikroorganizmov.