RSS

Blog príspevky z '2021' 'január'

Farba roka 2021 v interiéri.

Vyhlásenie farby pre nasledujúci rok, to je už viac ako 20 ročná tradícia spoločnosti Pantone Color Institute. Táto dôležitá chvíľa pre dizajnérsky priemysel prebieha už v decembri. Mnoho ľudí zrejme ani netuší, že sa niečo také deje. Že každý rok vládne v našej spoločnosti iná farba. Rozhodnutie spoločnosti Pantone má vplyv na dizajnérsky priemysel, oblečenie, nábytok, bývanie, ale aj priemyselnú či potravinársku výrobu. Takže akosi podvedome ovplyvňuje zrejme každého z nás.

Pozor, nie je to náhodný výber farby zo vzorkovníka. Vybraná farba roka odráža aktuálnu sociálnu, politickú aj ekonomickú situáciu. Všetci vieme, že predchádzajúci rok bol náročný. Spoločnosť Pantone tak chcela farbou vyjadriť túžbu, že bude lepšie. Aj my v to veríme.

Tento rok 2021, bude rokom žltej a sivej farby. Pozor, farby nemáte vnímať oddelene, ale ako celok, farebnú kombináciu. Táto farebná kombinácia má byť symbolom odolnosti, optimizmu, nádeje a pozitívneho myslenia.

farba roka 2021

Zdroj: Pantone

Nie je to iba žltá farba. Konkrétne je to odtieň Illuminating 13-0647. Tento odtieň žltej spoločnosť Pantone vybrala ako farbu pre rok 2009. Rovnako mala navodiť optimizmus po ekonomickej kríze v rokoch 2007 a 2008. Tentokrát ju predstavili v kombinácií so šedou, odtieň Ultimate Gray 17-5104.

Farbami pre rok 2021  sú teda žiarivá žltá a základná sivá. Ich kombinácia bude nasledujúce mesiace vládnuť v obchodoch. Aj v tom našom nájdete pár kúskov, s ktorými si vytvoríte trendy interiér pre rok 2021.

Žltá sedacia súprava

Žltá sedačka nie je žiadnou novinkou v našej ponuke. Veľa našich výrobcov majú vo svojom vzorkovníku aj žiarivú žltú látku alebo horčicovú.

Omega 68, LAVÉ - Sedacia súprava Eduardo U

Nezabudnite na našu službu zaslania vzoriek látok priamo k Vám domov. Mnohým našim zákazníkom to pomohlo pri výbere látky. Látku tak videli naživo a pri doručení sedačky tak nenastalo nemilé prekvapenie. Pokojne sa nás na zaslanie vzoriek látok opýtajte!

A teraz už naspäť k žltej sedacej súprave. Ako bude vyzerať žltá sedačka vo Vašej obývačke? Rozhodne to bude výrazný prvok celej miestnosti. Žltá farba rozžiari celú miestnosť, denne Vás bude nabíjať pozitívnou energiou. Pri pohľade na žltú sedačku Vás zaplaví teplo a optimizmus. 

Omega 68, PRAVÁ - Sedacia súprava Trevisco

Ak sa rozhodnete pre žltú sedačku, tak si musíte dať pozor na výber ďalšieho nábytku. Výrazný kontrast a eleganciu dosiahnete v kombinácií s čiernou, napríklad čiernou lesklou obývacou stenou. Ak túžite po modernom interiéri so žltou sedačkou, siahnite po svetlom dreve a bielej farbe. Táto kombinácia nebude tak výrazná. Práve naopak, Váš interiér bude pôsobiť hravo, veselo, optimisticky, vzdušne.

Omega 68 - Sedacia súprava Federico 

Ako sme už spomínali, tento rok by ste mali siahnúť po žlto-sivej kombinácií. Sivá je neutrálna farba a môžete ju zvoliť aj na väčšiu plochu, napríklad stenu. Namaľujte jednu stenu na sivú alebo si vyberte sivú tapetu. Žltá farba na veľkej ploche je zrejme iba pre odvážnych. Aj žltá sedačka nie je pre každého. Môžete pokojne siahnuť aj po menšom kuse nábytku ako je žlté kreslo či taburetka.

ilustračné foto - Kreslo AVA JIM 1ALR Soro 40 - Kreslo AVA NATY

Sivá rohová sedačka

Sivá rohová sedačka je veľmi obľúbená aj medzi našimi zákazníkmi. Je univerzálna a nadčasová, skvele sa hodí do akéhokoľvek priestoru. Sivá sedacia súprava sa ľahko kombinuje s ďalšim nábytkom a farbami. 

ilustračné foto - Sedacia súprava Asgard L

Žlto-sivú kombináciu v obývačke dosiahnete aj sivou sedačkou doplnenou žltými vankúšmi či žltou dekou. Táto jemnejšia kombinácia farieb roka 2021 pôsobí vzdušne a elegantne. Zároveň vytvoríte modernú obývačku. Budúci rok bude farbou roka iná farba, stačí teda ak vymeníte vankúše či iné doplnky. Sivá skutočne ladí s väčšinou farieb.

Monolith 84, PRAVÉ PREVEDENIE - Sedacia súprava Kairos

 

Sivá obývacia stena

Sivá či betón je v obývačke obľúbená už niekoľko rokov. Je charakteristická pre obľúbený mestský či industriálny štýl. Preto aj v našej ponuke nájdete vyhľadávané sivé obývacie steny. ,,Nudnú" sivú obývačku oživte žltou vázou, fotorámčekom, sviečkami, či inými drobnosťami. Uvidíte ako rýchlo sa zmení celkový vzhľad obývačky.

perla grey + dub wellington (28 DWPG SK) - Obývacia stena SILK + LED

 

sivá + san remo - Obývacia stena KORFU

 

Sivá kuchynská linka

Farby roka by sa mali odzrkadliť v celom interiéri. Nielen v obývačke. Môžete si vytvoriť aj trendy spláňu pre rok 2021 alebo kuchyňu. Sivá kuchyňa je moderná a krásna. :) Aj tu stačia doplnky v žltej farbe. Pre odvážnejších máme v ponuke aj žlté jedálenské stoličky

ilustračné foto 2 - Sektorová kuchynská linka VIGO - MAT

 

buk + žltá - Stolička K201

 

ilustračné foto 1 - Sektorová kuchynská linka GREY

Páči sa Vám tohtoročná farebná kombinácia? Možno už máte doma sivú sedaciu súpravu či žlté doplnky. Napíšte nám, inšpirujte ďalších.