RSS

Blog príspevky z '2019' 'september'

3 zlaté pravidlá, aby sa Vám nehromadilo oblečenie v skrini.

Prichádza jeseň, chladnejšie počasie. Teraz je ten správny čas na upratanie šatníka či skrine. Väčšina z nás bude v najbližších dňoch presúvať kôpky oblečenia v skrini. Letné veci odložíme do zadu a vyberieme teplejšie oblečenie. Možno budeme prekvapení, že letných vecí je akosi viac ako pred letom. (Samozrejme, že sme niečo počas leta nakúpili.) A pravdepodobne si aj teraz ešte dokúpime nové veci. A skriňa je zrazu ,,na prasknutie". Vyzerá to u Vás rovnako? Pokojne nám napíšte Váš názor.

upratovanie skrine

ilustračné foto - Folder 120 - Skriňa REA FOLDER 120

Dnes Vám chceme ponúknúť 3 základné pravidlá, ktorých by ste sa mali držať pri upratovaní šatníka. Pravdepodobne si po prečítaní poviete, že Vám neponúkame nič nové, že to predsa viete aj sami. Ale pozrite sa do svojho šatníka a zhodnoťte či ste svoje teoretické vedomosti v oblasti upratovania skrine aj reálne uplatnili. :) 

1. Zabudnite na kôpky: Ešte to vynosím, Ešte do toho schudnem, Ešte si to opravím...

Rozhodnete sa, že si upracete skriňu či šatník. Začnete triediť svoje oblečenie. ,,Toto je obľúbené, toto nosím, do toho schudnem, toto už bude iba na doma, toto si ešte opravím..." Tu si musíte povedať STOP. Presne takýmto postupom dochádza k hromadeniu oblečenia. Kôpky oblečenia, ktoré nenosíte budete iba presúvať a garantujem Vám, že si to oblečenie už neoblečiete. Buďme realisti. Ak schudnete, kúpite si nové, krásne oblečenie. A budete mať niekedy čas aby ste si upravili staré tričko alebo zašili natrhnuté nohavice? Zrejme nie. Rovanko ako nebudete po dome chodiť v elegantných nohaviciach, len preto aby ste ich vynosili.

dub riviera zlatý + grafit - Skriňa Malmo MA 2D

V dnešnej dobe sa už azda nedá vyhnúť obchodu s oblečením. Krásne nové šaty nás denne lákajú na internete či v nákupných centrách. Neustále zľavy, výpredaje, akcie. Odoláte? :) Takže zabudnite na kôpky typu: toto ešte raz budem nosiť. S najväčšou pravdepodobnosťou už čoskoro prídete domov s novým kabátom, svetrom či nohavicami.

san remo + sivá - DIONE skriňa D01 + LED

2. Buďte nekompromisní k oblečeniu, ktoré ste za posledné 3 mesiace nemali ani raz.

Počas leta ste mali v prednej časti skrine tirčká, krátke nohavice, sukne... Teraz si všimnite oblečenie v spodnej časti kôpky alebo oblečenie zavesné na konci. Mali ste ho oblečené počas leta aspoň raz? Ak nie, mali by ste ho vyhodiť. Ak ste ho totiž nemali za posledné 3 mesiace oblečené ani raz, je veľmi málo pravdepodobné, že si ho ešte oblečiete. Musíte byť nekompromisní. Áno, upratovanie skrine chce odvahu a vnútornú silu. :)

biela - Skriňa Penelopa 255 + zrkadlo

 

upratovanie šatníka

3. Urobte dobrý skutok, potešte svoju dušu, darujte oblečenie.

Zabijete dve muchy jednou ranou. Darujte oblečenie. Potešíte Vašu dušu, že ste urobili dobrý skutok a zbavíte sa oblečenia, ktoré by ste iba prekladali v skrini. Darujte oblečnie na charitu alebo priateľom či známym. Zrejme sa aj vo Vašom šatníku nájdu kúsky, ktoré ste dostali, ale darca netrafil Vašu veľkosť či štýl. Alebo ste si kúpili niečo, čomu ste v obchode nemohli odolať, ale doma ste zistili, že to asi nikdy nosiť nebudete.

oblečenie

V dnešnej dobe sociálnych sietí existujú aj rôzne skupiny na výmenu oblečenia. Alebo oblečenie ponúknite na predaj. Možností ako sa ,,zbaviť oblečenia" je dnes dosť. Stačí už iba aby ste v sebe našli odvahu na radikálne ,,vyčistenie" šatníka. 

Držíme Vám palce. P.S. Ak by ste tú odvahu nenabrali a oblečenie sa Vám bude ďalej hromadiť, radi Vám pomôžeme pri kúpe novej, väčšej skrine. :)

Lavice. Lavice do predsiene, lavice do kuchyne, aj lavice do spálne.

Začal sa nový školský rok. Ako sa hovorí, deti zasadli do školských lavíc. A práve to bolo pre nás inšpiráciou pre dnešný článok. Lavice. Samozrejme nebudeme písať o školských laviciach, ale o laviciach do bytov a domov. Asi Vás ako prvá napadne lavica do kuchyne. Áno, kuchynské lavice sú stále obľúbené a vyhľadávané. Veľkej obľube sa tešia lavice do predsiene či spálne. Pozrime sa na ne bližšie.

ilustračné foto - Lavica Easy Light Grey biela - Rohová kuchynská lavica X I

Lavice do predsiene

Zrkadlo, vešiak a botník. To sú základné kúsky nábytku, ktoré potrebujete v predsieni. A čo tak lavica? Predstavte si ako sa pri obúvaní pohodlne posadíte. Že už nemáte v predsieni priestor? Lavice do predsiene majú zvyčajne šírku 100 centimerov. Môžete ju umiestniť pred botník alebo pod zrkadlo, či vešiak. 

Lavica Jeans Blue  ilustračné foto - Lavica Line Honey ilustračné foto - Lavica Light Grey

Lavica v predsieni nebude iba praktickým pomocníkom pri obúvaní. Výrobcovia dbajú aj na dizajn. Lavica v predsieni tak bude aj dizajnovým doplnkom. Uvedomte si, že to bude v podstate prvé, čo Vaša návšetva uvidí, keď k Vám príde. O Vás to vypovie, že máte skutočne vkus. 

Výrobcovia dnes ponúkajú skutočne širokú škálu dizajnových lavíc. Páčia sa Vám skôr hranaté tvary alebo oblé? Alebo Vás vystihuje štýlová lavica s prešívaním? Ponuka je široká a výber je iba na Vás. 

ilustračné foto - Lavica Line  Tyrkys  biela ekokoža - Lavica White Bonami / Eco  detail - Lavica White Bonami / Eco

Nechajte v predsieni vyniknúť čalúnenú lavicu. Upriamte pozornosť na ňu a ukážte Vašej návšteve, že vošli do štýlového, moderného bytu. Nebojte sa, nebude to zložité. Výrobcovia nábytku vedia, že celkový dizajn lavice tvorí tvar, prevedenie a farba. Preto Vám môžeme ponúknuť lavice do predsiene, ktoré skutočne vyniknú a zaujmu. Kvetinový vzor, žltá či modrá látka. Čo poviete?

ilustračné foto - Lavica BURDA

 

Lavica Rose

 

Lavica Rose

 

Okrem tvaru a farby si môžete vybrať aj farbu a vzhľad nožičiek. Vaša lavica tak bude podľa Vašich predstáv alebo ju môžete jednoducho doladiť k predsieni, ktorú už máte.

Lavica Cappuccino Lavica Cappuccino

Lavice do spálne

 Aj v spálni nájde lavica svoje využitie. Dizajnovú lavicu môžete uložiť pred posteľ a poslúži Vám pri obliekaní. Alebo ju vymeňte za stoličku pri toaletnom stolíku. Lavica v spálni Vám skvele poslúži ako ,,vešiak". Veď to poznáte. Možno máte aj Vy v spálni kreslo, stoličku či taburetku kam si večer ukladáte oblečenie. A ešte viac by Vás mohla potešiť lavica s úložným priestorom.

ilustračné foto - Taburetka Cleo

 

úložný priestor - Taburetka Cleo

 

Nezabúdajte, že aj lavice do spálne sú štýlovým doplnkom. Ak sa teda rozhodnete, že si kúpite lavicu do spálne, výrazne to ovplyvní celkový dizajn Vašej spálne.

ilustračné foto - Lavica Tyrkys

Lavice do kuchyne

Už sme spomínali, že keď sa povie lavica v byte, zrejme si väčšina z nás predstaví rohovú lavicu v kuchyni. Pamätáte si na bielu lavicu s červenou koženkou? Zrejme bola súčasťou mnohých kuchýň. Dnes lavice do kuchyne už nie sú tak populárne, ale stále si nájdu svojich prívržencov.

gaštan - Rohová kuchynská lavica Jowisz

V našom e-shope s nábytkom nájdete klasické rohové lavice do kuchyne. Môžete si vybrať poťahovú látku aj farbu dreva. Ale vieme Vám ponúknuť aj modernú lavicu do kuchyne.

hnedá - Rohová kuchynská lavica Maxi II

 

biela - Rohová kuchynská lavica X I

Rohová lavica je vhodná do malej kuchyne či na chatu. Ušetrí Vám priestor, a zároveň Vám poskytne bohatý priestor na sedenie. A čo tak lavica s úložným priestorom? Nájdete v našej ponuke. :-)

úložný priestor - Rohová kuchynská lavica Maxi II

ilustračné foto - jelÅ¡a - Rohová kuchynská lavica XA čo Vy a lavice? Nájde sa vo Vašom dome či byte nejaká lavica? Alebo nám napíšte kde by ste využili lavicu Vy.