RSS

Blog príspevky z '2016' 'február'

Pes alebo mačka?

Pes alebo mačka? V dnešnom článku nebudeme bádať, kto je rozkošnejší či vernejší priateľ človeka. Zameriame sa skôr nato, kto viac ohrozuje Vaše skrine, komodydrevené stoly či čalúnenie sedačky.

domáce zvieratá a nábytok

V súčasnosti už skoro v každej domácnosti nájdeme domáceho miláčika. Už dlhé roky sú najobľúbenejšie zvieratá pes alebo mačka. Na internete prebiehajú búrlivé diskusie medzi zástancami psov a mačiek. Obe zvieratká majú svoje pozitívne aj negatívne vlastnosti a poväčšine závisí od samotného majiteľa, či inklinuje viac k mačkám alebo psom.

My ako predajcovia nábytku sme sa zamerali na posúdenie týchto dvoch domácich miláčikov z hľadiska nábytku. Kto je teda ,,menším škodcom" pre Váš nábytok? Ak si už neviete predstaviť život bez psíka či mačky, poskytneme Vám aspoň zopár rád ako ochrániť Vaše skrine či čalúnenie sedačky.

pes a nábytok

Mačka a nábytok

Lezenie a skákanie je základnou vlastnosťou mačky. A práve to môže ohroziť Váš nábytok. Doškriabané skrine, komody či sedačka, to je najväčšie negatívum mačky v dome či byte.
Zatiaľ čo vonku si mačky brúsia pazúriky o kôru stromov, v dome či byte nato využívajú nábytok. Stačí jedno drapnutie a Vaša sedačka bude zničená.
Problémom je, že mačka sa nedá vycvičiť. Chovatelia však uvádzajú triky ako mačku odradiť od škrabania nábytku. Napríklad použitie čierneho korenia, hliníkovej fólie či obojstrannej lepiacej pásky. Samozrejme musíte mačke poskytnúť náhradnú alternatívnu, škrabadlo.

mačka a nábytok

Pes a nábytok

Asi najzákladnejšou výhodou psa oproti mačke je, že nebudete mať doškriabaný nábytok. Kým je psík malý tak musíte rátať napríklad s ohryzenými kobercami. Psa, na rozdiel od mačky vychováte a môžete ho tak odnaučiť aj takýmto neduhom. Keď je psík mladší, je veľmi hravý, jeho obľúbenou činnosťou bude určite hryzenie a roznášanie topánok. Ako však uvádza jedna prispievateľka na internete: ,, Aspoň sa moji chlapi naučili ukladať topánky do skrine“.


pes a nábytok

 

Zvieracie chlpy na sedacej súprave

chlpy na sedačke

Spoločným problémom oboch domácich miláčikov sú chlpy. Ich odstránenie zo sedacej súpravy či koberca Vám môže zabrať veľa času. Samozrejme, závisí od druhu látky použitej na čalúnenie sedacej súpravy. Zrejme najjednoduchšie odstránite chlpy z ekokože.
V súčasnosti sú už v obchodoch špeciálne vysávače na zvieracie chlpy. Nájdete ich pod označením Animal, prípadne Cat alebo Dog. Jednoduchšou alternatívou je rukavica na chlpy. Môže ju vyprať a opakovane ju použiť. Je skladná a jednoducho prenosná. Okrem sedacej súpravy ju môžete použiť aj na vyčistenie obečenia. Podobne ako rukavice sú obľúbené aj kefy na zvieracie chlpy.

 

Máte doma domáceho miláčika? Aký je jeho ,,vzťah" k Vášmu nábytku?