RSS

Blog príspevky z '2021' 'október'

Farbou roka 2022 je fialová, ktorá nie je fialová.

Priblížil sa koniec roka, a tak svet módy a dizajnu opäť očakával vyhlásenie spoločnosti Pantone. Práve táto spoločnosť vyhlasuje každoročne Farbu roka pre nasledujúci rok. A tak sme sa dočkali. Farbou roka 2022 je fialová, ktorú ale, podľa vyjadrení spoločnosti Pantone, nemáme označovať ako fialovú. Je to pomerne nová farba, ktorá vznikla len pred nedávnom a volá sa Very Peri. Vznikla zmiešaním červenej a modrej, a tak ju aj máme označovať. Ak sa Vás niekto opýta aká je farba roka 2022, odpovedzte: tmavý odtieň modrej s červenkastými odleskami. Táto farba ma byť novým pohľadom a víziou na obľúbenú modrú farbu. Znej si máme vziať pokoj, harmóniu a pohodu.

Pantone Color of the Year 2022 / Palette Exploration | Pantone

Zdroj: www.pantone.com

Farba roka 2022

Spoločnosť Pantone nevyberá IBA farbou a LEN pre svet módy. Pri výbere farby na nasledujúci rok sa zohľadňuje celková situácia o svete, ekonomické a spoločenské dianie, či sociálne podmienky. Farbu roka 2022 poznačila pandémia koronavírusu. V tejto dobe má byť farba Very Peri symbolom optimizmu a optimistického očakávania budúcnosti. Zároveň je nositeľom nekonečných možností a nových štandardov, ktoré sme si vybudovali počas tejto pandémie. S touto farbou roka 2022 sa budeme stretávať počas celého nasledujúceho roka v móde, dizajne, marketingu, vo výrobe. Mala by sa objaviť vo väčšine oblastí života.

Elementos con el color 'Very peri' como las flores de Gisela Graham London, el cuadro de Flora Rozita, sofá de My Face o lámina de Desenio, entre otros

Zdroj: internet

Farba roka 2022 v interiéri

Áno, dotýka sa to aj nábytku a interiérov domov a bytov. Nepredpokladáme, že by sa táto farba mala objaviť na veľkých kusoch nábytku ako je sedacia súprava. Naviac skutočne sa jedná o ,,čerstvo namiešanú farbu", teda výrobcovia ešte neponúkajú poťahové látky v tomto odtieni modrej.

Very Peri es el color del año de 2022, según PantoneZdroj: internet

Ale doplnky v interiéri vo farbe roka 2022 si rozhodne vieme predstaviť. Táto fialová farba, alebo presnejšie kombinácia modrej a červených podtónov, môže vniesť do priestoru niečo jedinečné. Zaručene bude Váš interiér pôsobiť veselo, hravo a optimisticky.

oroducts in purple tones from desenio, dartington crysal, ligne roset, thorndown paints and more

Zdroj: realhomes.com

Omnoho lepší efekt, ale dosiahnete kombináciou farby Very Peri a inej farby. Napríklad so sviežou zelenou. Vznikne Vám svieži interiér s pokojom a harmóniou prírody.

Čo poviete na farbu roka 2022? Trúfnete si na ňu? Kúpite si nejaký módny kúsok alebo doplnky do domácnosti?

Sadnime si za okrúhly stôl.

Jedálenský stôl je dôležitou súčasťou každej domácnosti. Slúži nám sa trávenie spoločných chvíľ s rodinou a priateľmi. Spoločne si vychutnávame raňajky, aby sme nabrali energiu do nového dňa. Pri spoločnej večeri sa môžme porozprávať o tom, čo sme zažili. Jedálenský stôl sa v mnohých domácnostiach používa aj ako písací stôl. Písanie úloh s deťmi, či homeoffice? Áno, jedálensky stôl je dôležitý. Teraz vyvstáva otázka, aký jedálenský stôl si kúpiť. Oválny, štvorcový, obdĺžnikový. A čo tak okrúhly jedálenský stôl? Z nášho pohľadu predajcu nábytku sú okrúhle jedálenské stoly dosť obľúbené a vyhľadávané.

ilustračné foto stola Lungo a stoličiek - Okrúhly jedálenský stôl LUNGO

Keď sme spolu s našou zákazníčkou Mirkou hľadali jej stôl, na úvod povedala, že chce okrúhly stôl. Lebo to nie je ,,klasika" a jedáleň podľa nej pôsobí útulnejšie. Nakoniec si vybrala stôl Pixel 2. Moderný okrúhly jedálenský stôl v kombinácií Zlatý dub a čierny kov. Dizajnové nohy mu dodávajú jedinečný šmrnc. 

dub zlatý + čierny kov - Okrúhly jedálenský stôl PIXEL 2

Aj dizajnéri zastávajú názor, že oblé hrany a tvary pôsobia v priestore ,,mäkšie". Miestnosť potom pôsobí útulnejšie.

Ilustračne foto, stoličky K430 - Rozkladateľný jedálenský stôl Mercy

Opticky zaberie okrúhly stôl v priestore menej miesta. Aj keď v skutočnosti to tak celkom nie je.  Potrebujete priestor okolo celého stola.

Okrúhly jedálenský stôl RAYMOND

Za okrúhlym stolom sme si všetci rovní. Áno, je to tak. A tento fakt je predsa známi už z histórie. Mnohí obľubujú okrúhle stoly práve preto. Každý vidí na každého, rozhovor je teda veľmi príjemný.

Okrúhly stôl nie je vhodný na homeoffice

Nemusíme pripomínať, že táto doba mnohých prinútila pracovať z domu. Homeoffice. Možno aj u Vás sa objavili nejaké praktické problémy. Napríklad naša kolegyňa zistila, že okrúhly jedálenský stôl nie je vhodný na prácu s počítačom. Posťažovala sa nám, že na pravo ani na ľavo nemá priestor, kde by si mohla uložiť papiere vedľa počítača.

čierna matná  - Okrúhly jedálenský stôl FONDI

Ale inak svoj okrúhly jedálenský stôl zbožňuje. Vybrala si ho preto, že si okrúhly jedálenský stôl pamätá z detstva. Jej starí rodičia mali tento typ stola. A ona ma na tie spoločné rodinné chvíle za týmto stolom len tie najkrajšie spomienky.

Rozkladací okrúhly jedálenský stôl

Za okrúhly stôl za zmesti 6 ľudí, respektíve 4. Závisí od veľkosti stola. Výrobcovia, ale ponúkajú aj rozkladacie okrúhle jedálenské stoly. Stôl rozložíte vkladom a vznikne Vám oválny stôl.

Stôl Ricardo + Stoličky K448 - Okrúhly jedálenský stôl RICARDO

 

Okrúhly jedálenský stôl RICARDO po rozložení - Okrúhly jedálenský stôl RICARDO

 

Páči sa Vám tento typ jedálenského stola? Napíšte nám Váš názor.