RSS

Blog príspevky z '2017' 'marec'

Váľandy. Pohovka a posteľ v jednom.

Je to posteľ a zároveň to môže byť pohovka. Čo je to? :-) No predsa váľanda. Pre niekoho je možno prežitkom. Ako to však vidíme aj medzi našimi zákazníkmi, váľandy sú stále veľmi obľúbené. Dnes Vám uvedieme niekoľko argumentov od našich zákazníkov, prečo by ste si mali kúpiť váľandu.

Pohodlná posteľ

Musím sa Vám priznať, že som nezisťovala historický pôvod slova váľanda. Sama som si ho odvodila od slova ,,váľať sa". :-) Takže základnou úlohou váľandy je podľa mňa zabezpečiť pohodlie. Tým, že je váľanda celočalúnená, tak podvedome v nás navodzuje pocit útulnosti. Keď si k tomu ešte vyberiete poťahovú látku vo Vašej obľúbenej farbe, tak veru, nebude sa Vám chcieť vstať z váľandy.

Každý z nás má iné požiadavky na pohodlie pri spaní. Základom je rozhodne matrac. Aj pri váľande si zvyčajne môžete vybrať druh matraca. Uprednostňujete pružinový alebo sendvičový matrac? Výrobcovia váľand Vám ponúknu aj molitánový matrac.

 

Posteľ a pohovka v jednom

Váľanda je vo svojej podstate posteľ. Vďaka dizjanu však môže byť zároveň pohovkou. Zadné a bočné čelá Vám umožnia oprieť sa. Váľandu tak môžete využiť aj ako miesto na sedenie. 

Posteľ na chatu 

Váľanda si nájde svoje miesto na chate, v detskej izbe či na študentskom internáte. Na chate určite oceníte, že ju počas dňa môžete využiť ako pohovku a v noci ako posteľ. Navyše váľanda má praktický úložný priestor. Môžete si odložiť periny či deky. 

Pani Janka, ktorá si u nás zakúpila váľandu Katku, nám povedala, že je to jej najobľúbenejšie miesto na chate. :-D Po práci vonku na záhrade a v okolí chaty sa vždy teší ako sa vyvalí na váľandu a vypije si kávu. Dokonca uvažuje, že ju na leto presunú von na terasu. :-)

 

Váľanda pre seniora

Pri kategórií postele by ste zrejme márne hľadali posteľ vyrobenú špeciálne pre potreby seniorov. Slovenský výrobca váľand však myslel aj na pohodlie starších ľudí. Váľanda senior má výšku až 47 cm. Táto výška váľandy zabezpečí pohodlné vstávanie. Pre Vaše ešte väčšie pohodlie si vyberte typ matraca. Váľanda má aj praktický úložný priestor.

To, že je váľanda určená pre seniorov, neznamená, že nemôže byť moderná. Má jednoduché línie, čisté línie. Môžete si vybrať či vo Vašej izbe bude viac ladiť váľanda v kombinácií s drevom alebo celočalúnená váľanda. Poťahovú látku si vyberiete Vy!!! Ponúkame Vám širokú škálu farieb a vzorov. Radi Vám pri kombinovaní pomôžeme.

Váľanda do detskej izby

Mnoho rodičov uprednostňuje váľandy pred posteľou. Ako nám povedala nie jedna mamička, váľanda má úložný priestor, ktorého v detskej izbe nie je nikdy dosť. Do váľandy si tak deti môžu odložiť hračky, alebo ráno ustlať, a odložiť perinu a vankúš. Detská či študentská izba tak bude pôsobiť ako tak upratane. :-)

 

Váľanda do 100 Eur

Ďalším argumentom našich zákazníkov, prečo si kúpiť váľandu, je cena. Pri drevenej posteli zaplatíte za rám, konštrukciu a zvyčajne musíte dokúpiť matrac. Slovenský výrobca váľand však ponúka cenovo dotupné váľandy. V našej ponuke tak nájdete aj váľandu do 100 Eur

Váľanda je cenovo dostupná a navyše môže byť farebne ladená presne podľa Vašich predstáv. Pri všetkých váľandách máte k dispozícií širokú škálu poťahových látok. Ak si nie ste istí zobrazením farby na monitore, kontaktujte nás. Pomôžeme Vám pri kombinovaní alebo Vám vzorky zašleme domov.

váľanda do 100 eurAký je Váš postoj k váľande? Našla by svoje využitie aj u Vás?

Montáž nábytku. Rady a pomoc.

V obchode či v e-shope s nábytkom ste si vybrali krásny nábytok. Už ste si predstavovali ako komoda skrášli Vašu spálňu alebo ako sa budete môcť pochváliť známym novou obývacou stenou. Priviezli Vám nábytok a zrazu máte v obývačke krabice namiesto krásnej vitríny. :-/ (Len tak mimochodom, my Vám privezieme nábytok iba za 5€ kdekoľvek na Slovensku.)

Komoda Ivo IK110  

Ale aby sme sa vrátili ku krabiciam v obývačke a Vašej komode. :-) Manžel či partner Vás ubezpečil, že komodu Vám poskladá. Je pochopiteľné, že Vy ste sa na neho nedôverčivo pozreli. Ale keďže ho nechcete uraziť, dáte mu šancu. Blížiacej sa katastrofe možno nedokážete zabrániť, tak si aspoň prečítajte naše nasledujúce rady. Možno sa Vám pri dozeraní na skladanie nábytku budú hodiť.

montáž nábytku

Montáž nábytku - rady

Pred skladaním si rozložte krabice a zároveň skontrolujte či nie je poškodený obal. Skontrolujte či sú v krabici všetky časti podľa montážneho návodu.

Pozor! Ak je nejaký diel poškodený, okopírujte si montážny návod a označte poškodený diel. Zašlite ho predajcovi, prípadne mu napíšte presné označenie dielu. Poškodený tovar nemontujte.

montážny návod 

Na montovanie nábytku Vám zvyčajne bude stačiť bežné náradie ako obyčajný a krížový skrutkovač či kladivo. Tí viac zdatnejší môžu použiť aj akumulatorový skrutkovač.

Jednotlivé diely si poskladajte podľa montážneho návodu. Skrutky neuťahujte na doraz. Ak skrutky utiahnete príliš, môžete poškodiť predvŕtanú dierku a skrutka Vám už nebude pevne držať. Doska bude poškodená natrvalo.

náradie na montáž nábytku

Niektoré časti bude potrebné spojiť drevenými kolíkmi, ktoré sú v balení. Kolíky nelepte lepidlom. Zatĺkajte ich, ideálne gumeným kladivom. Ak totiž kolíky neprilepíte, budete môcť komodu či skrinku v budúcnosti jednoducho rozložiť a premiestniť.

Časti, ktoré je potrebné zlepiť nechajte dostatočne zaschnúť. Nehýbte nimi, kým lepdilo nezaschne úplne. 

montovanie nábytku

Zvýšte pozornosť ak Váš domáci montážnik začne používať elektrické náradie ako akumulátorový skrutkovač. Ako sme už uviedli vyššie skrutky, by sa nemali uťahovať príliš. Obzvlášť je potrebné dávať pozor, ak budete montovať presklené dvierka, napríklad na vitrínu

   

Ešte jedna rada na záver. Je samozrejme, že poskladaný nábytok budete chcieť premiestniť. Komodu uložiť k stene. Dávajte pozor pri presune nábytku. Ak je to možné, neposúvajte ho po podlahe. Riskujete tak poškriabanie podlahy a poškodenie nábytku, nakoľko drevotrieska je krehká. Nábytok radšej nadvihnite a preneste ho.

Montáž nábytku - pomoc

Počuli ste už nasledujúcu vetu po montáži: ,,ostali mi nejaké skrutky, asi ich tam dali viac". :-D Ak si na poskladanie nábytku netrúfate a poznáte ,,schopnosti" Vášho domáceho montážnika, radi Vám pomôžeme. V našom obchode s nábytkom Vám radi poradíme pri výbere nábytku a tovar Vám privezieme iba za 5 €, nech bývate kdekoľvek na Slovensku. 

Ponúkame profesionálnu montáž nábytku našimi vlastnými pracovníkmi. Naši pracovníci prídu spolu s tovarom a montáž zrealizujú priamo u Vás doma. Upozorenie! Nábytok neviešiame na stenu. Napríklad skrinky v kuchyni či vitríny.

 

Služba montáž nábytku je spoplatnená. Orientačne sa pohybuje okolo 8% z ceny tovaru pri čalúnenom nábytku a okolo 30% pri drevenom nábytku. Kontaktujte nás a vypočítame Vám presnú sumu za montáž nábytku. Vy sa potom rozhodnete či si službu objednáte. 

 

Montáž nábytku je spoplatnená služba, nakoľko je to činnosť časovo náročná a vyžaduje si určité znalosti. Našich pracovníkov školíme, aby sme Vám mohli poskytnúť profesionálne služby.

 

Ako osláviť MDŽ? Pohľad obchodu s nábytkom.

Dnes Vám prinášame náš pohľad, teda pohľad obchodu s nábytkom, ako by ste, milé žienky, mali stráviť tento deň. Alebo možno by si tento článok mali prečítať Vaši muži? :-)

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt woman celebrating

Medzinárodný deň žien je podľa mňa najkrajším sviatkom. Oslavuje ženu, všetky ženy. Je sviatkom pre každú ženu, bez ohľadu na vek, bez ohľadu nato či je matkou alebo či je zamilovaná.

Sviatok MDŽ

Medzinárodný deň žien si mnohí spájajú s komunizmom a červeným karafiátom. Nie to však sviatok z obdobia komunizmu. Ako už názov napovedá ide o Medzinárodný deň. Sviatok MDŽ je teda medzinárodné uznávaný, dokonca bol oficiálne uznaný Organizáciou spojených národov. 8. marca 1908 sa konal štrajk 40 000 newyorských krajčírok za zrušenie 10-hodinového pracovného času, proti zlým pracovným podmienkam a nízkym platom. 
Vďaka týmto newyorčankam teda môžeme oslavovať MDŽ.

Ako osláviť MDŽ?

MDŽ je deň žien, teda Váš sviatok, a preto sa venujte sebe. Relax a oddych je ideálny darček pre každého. Darujte si deň oddychu, respektíve, milí muži darujte svojej žene deň oddychu. Samozrejme, že kvety a čokoláda nás potešia vždy. :-)
Zistili sme, že oslavovať môžete skoro v každej miestnosti Vášho domu či bytu. 

Súvisiaci obrázok

Spálňa

Tohto roku MDŽ pripadá na stredu, žiaľ. Ale skúste si presunúť oslavu na víkend. Ráno sa zobudíte v posteli a ... A jednoducho spite ďalej. Pospite si dlhšie ako obvykle alebo si iba tak leňošte v posteli.

Spálňa respektíve posteľ Vám môže poslúžiť ako jedáleň. Nechajte si priniesť raňajky do postele. Alebo využite posteľ ako wellnes zónu. Pohodlne ležte, otvorte si obľúbenú knihu alebo pustite si hudbu, a jednoducho relaxujte. V rámci wellnes by ste napríklad mohli požiadať Vášho partnera o masáž. :-)

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt women relax

Kúpeľňa

Rovnako ako posteľ aj kúpeľňa Vám môže poslúžiť na wellnes. POZOR! Hlavne z ďaleka obchádzajte práčku!

Kúpeľňová zostava Bonito BB04 

Napustite si vaňu a oddychujte. Alebo si pripravte domácu masku na tvár či vlasy. Namiešajte si napríklad voňavú medovú masku či pomarančovú. Nechajte uvolniť svoje zmysly.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt woman relax funny

Kuchyňa

Kuchyňa je priestor kde by ste sa počas MDŽ nemali vôbec zdržiavať. Kuchyňa by mala patriť mužom. Manželia, otcovia, bratia, priatelia, nemusíte hneď priamo variť. Kuchyňa vám môže poslužiť napríklad keď budete objednanú večeru prekladať z plastovej krabice na tanier. :-) Myslím, že aj táto snaha by sa mohla ceniť. Alebo uvarte Vašej oddychujúcej žienke kávu či čaj.

Obývačka

Vaša oslava v obývačke by sa mohla niesť v podobnom duchu ako oslavovanie v spálni. Usaďte sa teda na pohodlnú sedačku a pustite si Váš film alebo seriál. Alebo si sadnite do kresla a vypijte si kávu alebo lúštite krížovky.

 

 

Šatník

Áno, aj šatník je vhodné miesto na oslavu MDŽ. Ale nie že Vás napadne tam upratovať. Choďte do obchodu a kúpte si niečo nové. Potom si nové oblečenie pekne zaveste do skrine či šatníka.

 

 

Detská izba

V detskej izbe síce veľmi nezrelaxujete, ale Vaše deti Vám môžu pripraviť krásny darček k MDŽ. Myslím si, že upratanú izbu ocení každá mamička. Deťom môžete naznačiť, že takýto darček je vhodný na každý deň. :-D

Aký darček najviac oceníte Vy?