RSS

Blog príspevky z '2019' 'február'

Pohovky na každodenné spanie. V čom sú výnimočné?

Určite ste už o nich počuli, pohovky na každodenné spanie. Ale čo to vlastne je? Veď ak sa chceme plnohodnotne vyspať kúpime si posteľ a matrac. Ak chceme len ,,ležať pri telke“ tak si kúpime pohovku či sedačku.

Cosmic 100 / Cosmic 190 - Pohovka Nemo

bielo-čierna ekokoža - Manželská posteľ Cassandra-S 140/160 Sedacia súprava Capri

Pohovka na každodenné spanie je kombináciou postele a sedačky. Vznikla kvôli záujmu zákazníkov. Ľudia hľadali pohovku, ktorá by bola malá, pohodlná, a zároveň by po rozložení poskytla priestor na spanie. Spali ste už niekedy na ,,obyčajnej“ sedačke? Jednu noc je to znesiteľné, ale sedacie súpravy nie sú prioritne určené na spanie.

po rozložení - Sedacia súprava FOCUS
Aby pohovka mohla slúžiť na sedenie, a zároveň zabezpečiť plnohodnotný spánok, musí mať špeciálny matrac. Výrobcovia si obľúbili matrac s Bonell pružinami. Áno, je to v podstate pružinový matrac, ale špecifický. Hrúbka drôtu použitého na pružinu je zvyčajne 2,4 mm. V matraci sú stovky takýchto pružín, ktoré sú navzájom prepojené. Práve táto konštrukcia zabezpečuje rovnakú tvrdosť matraca po celý čas životnosti. Zároveň zabezpečuje vzdušnosť matraca. Matrac ,,dýcha“ a minimalizuje sa tak priestor pre roztoče či prach. Rozloženie pružín sa postará o skvelú oporu Vášho tela počas ležania. Nebojte sa, nebudete ležať na pružinách. Pružinová konštrukcia je doplnená PUR penou alebo vysokoelastickou penou. Záleží na výrobcovi.

Ekf capucino / Madryt 128 - Pohovka Evo 

Kam uložiť pohovku?

Kam uložiť pohovku? Kamkoľvek. Ako predajcovia Vám môžeme povedať, že naši zákazníci ju využívajú skutočne rôzne. Na chaty či chalupy, alebo do garsónky. Pohovky na každodenné spanie sú teda skvelým riešením pre malé priestory. Počas dňa môžete privítať návštevu. Večer pohovku ľahko rozložíte a môžete sa dobre vyspať.

Ale pohovka je vhodná skutočne kamkoľvek. Do detskej či študentskej izby, ale aj do obývačky. Chodieva k Vám rodina či priatelia? Chcete aby sa u Vás skvele vyspali? Nebudete zrejme kupovať posteľ či váľandy. Pohovka na každodenné spanie je to, čo hľadáte. 

Pohovka Enjoy

Jedna naša zákazníčka nám prezradila, že si kúpila dve pohovky na každodenné spanie. Kúpila si u nás pohovky DeLuxe. Má ich v obývačke namiesto sedacej súpravy. A dôvod? ,,Keďže bývame 200 km od rodičov, často k nám chodia a automaticky u nás aj prespia. Nemusela som teda kupovať posteľ, ktorú by som aj tak nemala kam dať. Rodičia sa vyspia výborne." Zákazníčka ešte dodala, že ju teší aj to, že má ,,inú obývačku". Teda nie klasickú rohovú sedaciu súpravu, ale dve pohovky uložené oproti sebe. 

Pohovka DeLuxe 

Pohovka na každodenné spanie do študentskej izby

Vytvorte Vášmu študentovi krásnu izbu. Z detskej postele už vyrástol a Vy plánujete kúpiť novú posteľ? Porozmýšľajte, či by sa Vášmu dieťaťu nepáčila pohovka. Z detskej izby vytvoríte izbu pre študenta. Pohovka bude pôsobiť skutočne štýlovo.

Cosmic 100 / Cosmic 190 - Pohovka Nemo

pohovka Solo 1 - Pohovka SOLO

 

 

Pohovky na každodenné spanie s úložným priestorom

Sedacie súpravy s úložným priestorom sú už samozrejmosťou a rovnaké nároky sa kladú aj na pohovky. Odložte si deku či vankúše. Alebo využite úložný priestor ako perinák.

Inari 94 - Pohovka Sofia

spôsob rozkladania + úložný priestor - Pohovka Sofia  Ãºložný priestor - Pohovka Sofia

Pohovky na každodenné spanie

V našom e-shope nájdete veľa pohoviek. Rôzny dizajn, rôzne látky. Výber je iba na Vás. Chcete pohovku s podrúčkami? Usaďte Vašu návštevu na pohodlnú pohovku. Môžete si vybrať pohovku s pevnými podrúčkami alebo s podrúčkami, ktoré jednoducho odložíte.

Rico 12 + ekokoža Soft 17 (sivá) - Pohovka Luiza  po rozložení - Pohovka Luiza

Mura 100 / Mura 35 - Pohovka Lumia po rozložení - Pohovka Lumia

A čo vankúše? Páčia sa Vám pohovky s vankúšmi? Pohodlné sedenie, opora chrbta, sedacia časť nie je príliš dlhá, nohy Vám teda nebudú zo sedačky visieť. To sú prínosy veľkých vankúšov na pohovke.

Aston 12 - Pohovka Malina

Každý človek má iný vkus. Preto chceme aby každý z Vás, u nás našiel pohovku, ktorú si zamiluje na prvý pohľad. 

Sawana 14 - Pohovka Cynita

Kvalitné pohovky na každodenné spanie

V našom e-shope nájdete skutočne rôzne pohovky od rôznych výrobcov. Sú to naši overení výrobcovia, s ktorými spolupracujeme už roky. Radi Vám pri výbere kvalitnej pohovky poradíme. Teraz Vám prezradíme, že najpredávanejšou pohovkou na každodenné spanie v roku 2018 bola pohovka NIVA

Pohovka NIVA

 

Je to kvalitná pohovka na každodenné spanie od slovenského výrobcu. A farba? To je iba na Vás. Dolaďte si kombináciu farieb tak, aby ladila s Vašim nábytkom, a hlavne aby sa Vám páčila. 

Ako rozložiť pohovku?

Pohovka sa musí rýchlo a jednoducho rozložiť na posteľ. To je kritérium, ktoré by ste od pohovky mali požadovať. Najbežnejšie je rozkladanie AUTOMAT alebo KLIK-KLAK. Ak sa rozhodnete pre automat, tak pohovku rozložíte vytiahnutím sedacej časti a preklopením opierky. 

Jungle 04 + ekokoža Cayenne 1122 - Pohovka GOYA po rozložení + úložný priestor - Pohovka GOYA

Pri systéme KLIK-KLAK zdvihnete sedaciu časť. Opierka sa týmto pohybom sklopí, odistíte sedaciu časť pohybom dopredu. Sedaciu časť vrátite do pôvodnej polohy. 

pohovka + kreslo + taburetka - Pohovka Pedro po rozložení - Pohovka Pedro

V čom sú teda výnimočné?

Pohovky na každodenné spanie sú vlastne 2v1. Plnia dve, respektíve až tri funkcie. Pohovka, posteľ a priestor na odkladanie. Majú špeciálny matrac, aby Vám zabezpečili maximálne pohodlie pri sledovaní televízie, ale aj v noci, počas spánku.

Kair 2627 / Punto 11 - Pohovka Pedro

Napíšte nám Vaše postrehy či skúsenosti. Alebo nám nápíšte, či sa Vám pohovky páčia.

Chcete byť šťastní ako Dáni? Jedno slovo: Hygge.

Možno ste už započuli informáciu, že najšťastnejší sú obyvatelia škandinávských krajín. Zaujíma Vás prečo?

ako byť šťastný
Najšťastnejším národom na svete sú podľa prieskumov Dáni. Určite si poviete, že je to kvôli lepším finančným podmienkam, vyšším platom. Ale určite viete aj to, že peniaze nie sú všetko. Aj oni žijú rovnako uponáhľaný život. Naviac nemajú väčšinu roka ani priaznivé počasie. Tak prečo sú tak šťastní? Je to vďaka ich životnému štýlu, ktorý sa nazýva Hygge. Toto slovo sa nedá jednoznačne preložiť do slovenčiny. Pri voľnom preklade môžeme povedať, že hygge je recept na šťastný život, pokoj, pohodlie, jednoduchosť, ale aj útulnosť.

Sedacia súprava Alex 3+1+1

Ako byť šťastný?

Dáni nato majú jednoduchú odpoveď. Tešte sa z maličkostí každý deň. Áno, to je podstata ich životného štýlu. Každý deň si nájsť aspoň chvíľku, a robiť to, čo nám prináša šťastie a pokoj, v tomto uponáhľanom svete. Dáni obľubujú čítanie kníh, večer s priateľmi alebo hranie spoločenských hier s kamarátmi.

večer s priateľmi

Minimalizmus v byte

Základom pre ich šťastný život je ich domov. Pri zariaďovaní dbajú na útulnosť a minimalizmus. Snažia sa vytvoriť útulný domov, pomocou nábytku a doplnkov. Nepotrebujú dizajnovo vyšperkovaný dom. Dôraz kladú na harmóniu, útulnosť a jednoduchosť. Snažia sa nájsť súlad medzi modernosťou a prírodou. Pri zariaďovaní domu či bytu si vyberajú moderný nábytok, ale v kombinácií s dreveným dekorom. Moderné, krásne, jednoduché línie komody, s drevenými nožičkami.

biela komoda

Pri zariaďovaní sa rozhodne vyhýbajú kovom. Kov pôsobí chladne, rovnako ako betón.

konferenčný stolík kov a drevokonferenčný stolík s betónom 
Minimalizmus sa prejavuje vo výbere nábytku, ale aj doplnkov. Ak sa povie škandinávsky štýl bývania, tak si určite predstavíte nábytok na nožičkách. Správna predstava. Ich nábytok pôsobí vzdušne, nezapratane, zároveň je však praktický. Dáni obľubujú nábytok v bielej farbe, alebo vo svetlých dekoroch.

škandinávsky nábytok

 Svetlo v dome

Dánsko je známe sychravým počasím. Ale ani to Dánom neuberá na ich šťastí. Ako sme už spomínali, základom ich šťastia je ich dom či byt. A keďže je vonku zamračené, snažia sa svetlo priniesť práve do domu. Obľubujú biele steny a biely nábytok, aby sa ich dom rozsvietil. Dáni si po príchode domov zapália sviečky. Aj preto sú národom s najväčšou spotrebou sviečok na svete. :) Určite si to viete predstaviť, akú atmosféru navodí svetlo sviečok.

moderný sektorový nábytok do obývačky

 

sviečky v kúpeľni

A čo doplnky?

Ak hovoríme o minimalizme, tak ten sa rozhodne týka aj doplnkov. Pri kúpe doplnkov do bytu, Dáni veľmi premýšľajú, či im daný doplnok prinesie úžitok. Nič nekupujú iba tak. Obľubujú keramické doplnky ako šálky a hrnčeky, a staré fotografie svojej rodiny. A ak už doplnok, tak z prírodných materiálov, ako napríklad spomínaná keramika alebo drevo. Aby podporili útulnosť, obľubujú vankúše, huňaté deky či pletené doplnky.

sedacia súprava s vankúšmi

 

ilustračné foto 4 - Taburetka Gobi TYP1 - pletená taburetka pletená taburetka

Mnoho Dánov za svoju dennú chvíľu šťastia považujú čítanie knihy v kresle, alebo pitie čaju či kávy. Nato využívajú pohodlné kreslo, u nás známe aj ako ušiak. Kreslo s podnožkou a príručný stolík, to zrejme nájdete v mnohých dánskych obývačkách.

moderné relaxačné kreslo  prírodná + čierna - Konferenčný stolík MARIFFAKreslo Viktoria

Chcete byť aj Vy šťastní?

Predstavte si, že sedíte v pohodlnom kresle, vyložíte si nohy, pijete čaj či kávu. Žiaden hluk, televízor či mobil. Svetlo a teplo sviečok, a huňatá deka a mäkké vankúše. Alebo príjemný večer s priateľmi. Večera, spoločenské hry, opäť sviečky, ticho, iba sa rozprávate s priateľmi. To je presná podstata hygge.

Vaše hygge, teda recept na šťastný život, môže byť úplne niečo iné. Napíšte nám. Ako by vyzerala Vaša chvíľka šťastia?

leňoška Chicago

P.S. A nevravte, že nemáte čas na šťastie. Všetko sa dá, len musíte chcieť. :-)