RSS

Blog príspevky z '2018' 'február'

Orchidea, von zo spálne!

Orchidea. Krásna, pomerne nenáročná izbová kvetina. V posledných rokoch ju radi kupujeme ako darček k narodeninám či meninám. Kvetinárom sa už podarilo vyšľachtiť orchideu v rôznych farbách, preto je vhodná ako darček pre ženu aj muža. Predpokladáme, že jedna orchidea sa nájde aj u Vás. Ale viete aký vplyv má orchidea na Vašu náladu?

orchidea v spálni

Orchidea v spálni

Kedysi sa hovorilo, že orchidea sa v prírode správa ako parazit. Prežíva na úkor iných rastlín, a podľa niektorých sa tak správa aj u nás doma. V čase keď sme najviac zraniteľní, teda počas spánku, nás oberá o energiu. Tvrdenia o jej parazitovaní však boli časom vyvrátené. Mnohí však naďalej veria, že ich orchidea energeticky vysáva.

Počas spánku Vám orchidea údajne odoberá pozitívnu energiu, a ráno sa tak zobudíte mrzutí, oslabení. To sa následne prenáša do Vášho celého dňa. Zjednodušene môžeme povedať, že kvôli orchidei v spálni máte zlú náladu celý deň. Preto radíme, orchidea, von zo spálne!

Kvety v byte podľa Feng Shui

Orchidea by sa teda nemala nachádzať tam kde spíme, kde sú chorí ľudia a muži. Áno, orchideu by ste mali držať ďalej od mužov. Podľa odborníkov na Feng Shui je orchidea výrazne ženská rastlina a z mužov môže odsávať ich auru. 

orchidea v spálni

Z hľadiska Feng Shui sú nebezpečné listy orchidei. Rastliny s dlhými špicatými listami môžu byť napríklad príčinou Vášho nepokojného spánku.

Kvety v obývačke

To, že orchidea nemôže byť v spálni, neznamená, že ju musíte vyhodiť z bytu celkom. Môžete ju pokojne uložiť na chodbu, do predsiene či do obývačky

 kvety v obývačke

Ak neveríte našim predchádzajúcim tvrdeniam, ponúkame Vám aj iný pohľad na orchideu. Zástancovia tejto obľubenej kvetiny hovoria, že orchidea je predstaviteľkou jemnosti, kreativity a ženskosti. Podporuje vo Vás kreatívne myslenie, je teda vhodná do kancelárie či pracovne.

 Súhlasíte s našim článkom? Budeme radi ak nám napíšete svoj pohľad či skúsenosti s pestovaním orchideí.