RSS

Blog príspevky z '2018' 'december'

Ako správne upratovať?!

Mnohí z nás už majú predvianočné upratovanie zrejme úspešne za sebou. Ale aj pre Vás môže byť tento článok inšpiratívny. Veď neupratujeme iba na Vianoce. Dnes Vám nebudeme ponúkať rôzne recepty na domáce čistiace prostriedky. Dnes sme sa zamerali na to, AKO upratovať. Prečítajte si rady ako správne upratovať.

ako upratat

Dobrá nálada pri upratovaní

Toto musíte urobiť ako prvé: pustite si obľúbenú hudbu. Dobre sa nalaďte, pustite si koledy alebo Vaše obľúbené vianočné pesničky. K upratovaniu sa odporúča veselá, tanečná hudba. Rozhodne si nepúšťajte pomalé, sentimentálne piesne. Aby ste sa o chvíľku neprichytili ako sedíte na sedačke a spomínate. 

Sawana 21 / ekokoža Soft 11 - Sedacia súprava Damario U

Nenechajte sa strhnúť

Začnete utierať prach a zrazu skladáte šaty. Poznáte to? Nenechajte sa upratovaním strhnúť. Najskôr všade utrite prach a potom pozbierajte oblečenie z celého bytu. Pre lepší poriadok v byte či dome, aj bez upratovania, odporúčame vešiakové skrine. Naši zákazníci nám prezradili, že jednoduchšie je zavesenie šiat ako ich skladanie. :)

Skriňa 2D sonoma - leskbiela / dub sonoma - Skriňa WENECJA 01  

Upratujte to, čo Vás zaujme ako prvé

Vstúpite do obývačky, načo Vám ako prvé padne zrak? Prach na komodeneporiadok na konferenčnom stolíku či rozhádzané vankúše na sedačke? To čo Vás zaujme ako prvé, rozhodne zaujme aj Vašu návštevu. Najskôr teda poupratujte najviac viditeľné veci. 

chróm + číre sklo + biely lak - Konferenčný stolík Esperanza  dub sonoma - Komoda Salsa 35SAbiely lesk + beton - Konferenčný stolík IMPALA

Neupratujte to, čo ešte budete používať

Kuchynská linka či sporák dostane tento víkend ešte poriadne zabrať. Nechajte si ich upratovanie až na záver. 

korpus biela + dvierka béžový lesk - Sektorová kuchynská linka VENTO

Zapojte rodinu

Ak máte staršie deti, potom upratovanie detskej izby nechajte na nich. Manžel Vám môže pomôcť povysávať. 

BRUNO - sektorový systém

Vyhadzujte veci!

Hovorí sa, že ak ste nejakú vec nepoužili za posledné tri mesiace, tak by ste ju mali vyhodiť. Ak plánujete veľké upratovanie, buďte nekompromisný. Máte v skrini oblečenie, ktoré nenosíte? Možno patrí do kategórie ,,čo ak schudnem" alebo ,,toto ešte budem nosiť". Určite viete, že medzičasom Vám pribudnú nové modely šiat, preto tie ktoré nenosíte jednoducho vyhoďte. Alebo si kúpte väčšiu skriňu. Alebo viac skríň. :)

Skriňa Maja II - 200/214

 

Skriňa Stella

Ako upratujete Vy? Máte nejaké triky ako zvládnuť upratovanie čo najlepšie? Napíšte nám.  

 

Vianočné trendy 2018

Vedeli ste, že trendy pre vianočné dekorácie a vianočnú výzdobu sa určujú už v januári? Áno, to aký stromček by ste mali mať v obývačke tento rok je známe už od januára 2018. Farby vianočnej výzdoby, trendy aj novinky pre nasledujúce Vianoce sa určujú na výstave vo Frankfurte nad Mohanom na tzv. Christmasworld.

Christmasworld Trend Show 2018

Zdroj: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Vianočný stromček 2018

Chcete mať tieto Vianoce modernú obývačku? Tak by ste mali siahnuť po tmavomodrej alebo zelenej. To sú top farby pre tento rok. Môžete ich kombinovať so zlatou alebo striebornou. Krásna kombinácia bude pôsobiť luxusne a navodí atmosféru bohatých Vianoc.

Christmasworld Trend Show 2018

Zdroj: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Trendy na Vianoce 2018

Zaujímavým trendom je návrat k tradíciám. Korešponduje s tým aj výber farieb, zelená a modrá. Dizajnéri, ale idú viac do hĺbky. Chcú aby sme sa obzreli do histórie. Trendom týchto Vianoc je vytvoriť si vlastný vianočný príbeh. Respektíve Váš vianočný stromček by mal vyrozprávať Váš rodinný príbeh. Môžu k tomu dopomôcť napríklad Vaše obľúbené rodinné dekorácie.
Ďalším trendom je akýsi tajomný svet. Detičky sa potešia, že dizajnéri hovoria o tajomnom rozprávkovom svete. Do popredia sa dostávajú rozprávkové bytosti, predovšetkým kreslené.

Christmasworld Trend Show 2018

Zdroj: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Vianočný stromček v obývačke

Ako to vyzerá u Vás? Pozreli sme si niekoľko internetových diskusií. Mnohí z Vás si priebežne každý rok dokúpia nejaké vianočné dekorácie či ozdoby. Na Vianoce je to potom taký mix nových trendových ozdôb a ,,starých“ obľúbených.

Najčastejšie máme vianočný stromček v obývačke. Podľa Vašich názorov je to najlepšie miesto v dome. Ideálne je ak máme priamy výhľad na stromček zo sedačky. :)

Sedacia súprava Bueno

sedacia súprava Darco U 

Sedacia súprava DeLuxe Corner

Trendy v móde, trendy v bývaní, trendy pre vianočný stromček. Zdá sa, že všetko podlieha trendom. Ale v končenom dôsledku je iba na Vás, ako bude Váš vianočný stromček ozdobený. Možno to už znie ako fráza, ale skutočne to platí: ,,Nemali by sme zabúdať na podstatu Vianoc.“ Skúsme sa zastaviť a venovať sa rodine, blízkym a priateľom.
Prajeme Vám krásny predvianočný čas.