RSS

Blog príspevky z '2023' 'jún'

Ustlať si ráno posteľ? V žiadnom prípade! Je nebezpečné pre Vaše zdravie!

Ustlať si posteľ každé ráno? Určite nie! Zistite, prečo je to zlé pre Vaše zdravie!

Rumpled bed

Zaiste Vám nemusíme vysvetlovať, že vo Vašej posteli a posteľnej bielizni sú roztoče. Podľa vedcov sa v bežnej posteli nachádza až milión a pol roztočov. Zbaviť sa ich bude teda poriadne ťažké. My Vám prinášame zopár tipov ako elimovať monožstvo týchto maličkých chrobáčikov vo Vašej spálni. Roztoče sú zodpovedné za mnohé alergické reakcie, a preto veríme, že tento článok bude pre Vás prínosom. 

Ako ustlať posteľ?

Poskladaný paplón, natrasený vankúš a prehoz na posteli. Obraz dokonalej postele! Ale nerobte to určite hneď ráno.

látka 12 (pléd v látke 144, vankúše 12, 144 a 52) - Manželská posteľ Boxspring Belo

Vedci sa zhodujú v tom, že pre naše zdravie je lepšie nechať posteľ neustlanú. Problémom však je, že mnoho ľudí neznesie pohľad na rozbitú posteľnú bielizeň. Veľa ľudí tiež nespí v spálni, ale v obývačke, kde nie je možné nechať plachty na posteli. Posteľ sa v tomto prípade oplatí ustlať, nie však hneď po vstávaní, ale aspoň hodinu po opustení. Obliečky sú ráno teplé a vlhké. Ak posteľ usteliete hneď, túto vlhkosť v obliečkach udržíte dlhšie. Pomôžete tak roztočom a plesniam pohodlne a rýchlo sa množiť.

orech + béžová - Manželská posteľ Solomo  160

Matrac pravidelne vysávajte

Matrac je základom postele, preto sa zamerajte na starostlivosť  o neho. Matrac by sa mal aspoň raz za mesiac vyvetrať a dôkladne povysávať. Pamätajte tiež na podlahu pod posteľou, ktorá je tiež biotopom pre mikroorganizmy. Ak máte čalúnenú posteľ myslite aj na korpus a čelo postele. Povysávajte všetky očalúnené časti. Je to skutočne dôležité.

ilustračné foto - Manželská posteľ Boxspring Marco

Dobrým spôsobom na dekontamináciu matraca je aj použitie sódy bikarbóny. Jedlá sóda dokonale osvieži, vyčistí a odstráni škvrny. Matrac stačí posypať veľkým množstvom sódy (napr. pomocou sitka) a nechať pôsobiť 2 hodiny. Po tejto dobe treba matrac dôkladne povysávať.

ekokoža Soft 09 - Manželská posteľ Amadeo 160/180 + LED

V spálni by malo byť čo najmenej prikrývok, vankúšov, koberčekov a iných predmetov, ktoré sú vyrobené z vlákna. Sú výborným prostredím pre množenie batérií, roztočov a plesní. Skúste teda v spálni minimalizmus. 

Zaveste si posteľnú bielizeň na slnko

Hovorí sa, že slnko je najlepším lekárom. A to bude platiť vždy! Okrem iného slnko spôsobuje odparovanie vlhkosti a nedostatok vlahy znamená rýchlu smrť a nemožnosť rozmnožovania roztočov. Ideálne je ak môžete vyvesiť posteľňú bielizeň na okno či balkón. V takom prípade presušíte bielizeň aj samotný matrac. Ak takú možnosť nemáte, otvorte aspoň okno.

Free photo woman making the bed medium shot

Starajte sa o posteľnú bielizeň

Posteľnú bielizeň treba meniť a prať pri vysokej teplote raz týždenne. Vďaka tomu zabránite premnoženiu roztočov, baktérií a plesní. Rovnako dôležitý je výber materiálu. V lete zvoľte skôr vzdušný materiál, ktorý nebude tak zadržiavať vlhosť a rýchlo uschne. Z psychologického hľadiska by ste mali siahnúť po bielej farbe. Počas horúcich letných nocí budete mať aspoň trošku pocit chladu.

Neustieľajte posteľ lebo opäť zaspíte!

Ustlaná posteľ láka, aby ste si opäť ľahli. Podľa niektorých štúdií, ľudia, ktorí si večer ľahajú do ustlanej postele majú kvalitnejší spánok. Takže posteľ si usteľte, ale rozhodne nie hneď ráno.

 

Free photo young woman sleeping at home

A kedy ustieľate posteľ Vy? 

Inšpirácie do jedálne. Dizajnová jedáleň s ratanom aj malá jedáleň.

Jedlo chutí oveľa lepšie v krásnom interiéri, a preto Vám prinášame inšpirácie do jedálne. Správne zariadená jedáleň sa stane miestom stretnutí a spoločného stravovania. Krásny nábytok, priateľské farby a efektné osvetlenie urobia jedáleň príťažlivou nielen pre členov domácnosti, ale aj pre Vašich hostí. Ako zariadiť jedáleň, aby ukázala náš dobrý vkus?

ilustračné foto - Jedálenský set Modena 1 + Boss 10 1+6

Jedáleň je veľmi dôležitým bodom v každej domácnosti, miestom, kde sa stravuje celá rodina. Aj keď Vám veľkosť bytu nedovoľuje zariadiť si samostatnú izbu, stačí trocha kreativity a určite nájdete kúsok miesta aj v kuchyni či obývačke, ktorý Vám umožní vytvoriť mini jedáleň a na chvíľu spojiť celú rodinu. Skvelou inšpiráciu malú jedáleň je jedálensky set pre dve osoby alebo jedálenská zostava s lavicou.

stôl Fondi + stoličky K314 v tmavomodrej látke - Jedálenský set FONDI + K314  1+2

 

Rohová lavica v jedálni je nielen veľmi praktická, ale momentálne aj moderná. Výrobcovia opäť ponúkajú jedálenske lavice a musíme uznať, že sú naozaj krásne a hodia sa do modernej jedálne. 

Jedálenský set X I 

Moderná jedáleň – ako ju zariadiť?

Jedáleň spojená s obývacou izbou bude ako stvorená na usporiadanie slávnostnej alebo vianočnej večere. Veľký stôl je najdôležitejším kusom nábytku v každej jedálni a je naň upriamená všetka pozornosť. Skvelý bude veľký, drevený, obdĺžnikový stôl s kovovými nohami, za ktorý sa zmestí veľké množstvo ľudí. K stolu by sme si mali dať pohodlné stoličky, ktoré budú mať vysoké operadlá, ktoré zabezpečia väčší komfort. Klasická váza s čerstvými kvetmi zútulní Vašu jedáleň. 

 ilustračné foto - Jedálenský set Modena 1 + Roma 2 1+6

Veľmi dôležitým bodom každej jedálne je správne osvetlenie. Najdôležitejší zdroj svetla by mal byť umiestnený tesne nad stolom. Svietidlá a lampáše umiestnené na komode navodia úžasnú atmosféru a nástenné svietidlá, a reflektory namontované pod stropom rovnomerne osvetlia celú miestnosť.

ilustračné foto - Jedálenský set Modena 1 + Nilo 10 1+6

Drevené prvky, ktoré zútulnia jedáleň

Drevený nábytok je spoľahlivým prvkom v každej domácnosti. Vyznačuje sa predovšetkým odolnosťou a prirodzenou krásou.

Rozkladací jedálenský stôl BACARDI

 

Môžeme skúsiť zaviesť trochu modernejší prvok v podobe bieleho, lakovaného typu. Biely lesklý povrch zvýrazní kresby na nábytku. Drevo nechá vyniknúť jedáleň svojou sýtou farbou, krásnou textúrou a formou. Navyše vnesie do interiéru teplo a stane sa ozdobou jedálne. 

Jedálenský set Wenus 5 S + Roma 3 1+6

Jedáleň s okrúhlym stolom

V malých jedálňach je okrúhly či ovalný stôl skutočne najlepšou voľbou.. Skvelou možnosťou bude možnosť rozloženia nábytku, ktorý denne zaberie menej miesta v miestnosti. Tvar stola uľahčí kontakt medzi okolosediacimi a umožní voľný rozhovor.

Stôl Ashmore + Kreslá Toledo 2 - Okrúhly jedálenský stôl ASHMORE

Okrúhly stôl v kombinácii so stoličkami v rovnakej farbe dodá miestnosti minimalistický charakter. Lesklé svietidlo nad stolom dodá elegantný vzhľad a obrazy interiér jemne oživia. Nastavenie stola je veľmi dôležité. V jedálni sa bude skvele hodiť moderný riad v jednotnej farbe, napríklad čiernej. Ak chcete oživiť dekor Vášho stola, vyberte si riad v výraznejšej farbe: oranžová, žltá alebo námornícka modrá.

Dizajnová jedáleň

A čo si vlastne predstavujete pod pojmom dizajnová jedáleň? Pre niekoho to môže byť sklenený stôl, pre iného zase stôl s čiernymi kovovými nohami. Tohto roku je veľmi trendy ratan, ratanové prvky, doplnky zo slamy. Tak my Vám teraz predstavujeme dizajnovú jedáleň so stolom Maurycy. 

dub craft - Rozkladací jedálenský stôl MAURYCY