RSS

Blog príspevky z '2016' 'január'

Obývacia izba kedysi a v súčasnosti

Zmeny v móde a nové trendy sa dotýkajú aj nábytku a zariaďovania Vášho domu či bytu. Asi najvýraznejšie zmeny môžeme vidieť v obývacej izbe.

obývacia izba

Obývacia izba kedysi

Zariadenie obývacej izby sa vyvíjalo. Kedysi bola ústredným prvkom obývačky mohutná obývacia stena. Siahala väčšinou od jedného kúta obývačky po druhý. Heslom zrejme bolo: ,,čím mohutnejšie a honosnejšie, tým krajšie“. Súčasťou takejto obývacej steny boli otvorené police a presklené vitríny, v ktorých boli vyložené kryštálové poháre, vázy, či iné cennosti. Čo sa týka farebného prevedenia tak tieto obývacie steny boli väčšinou vyrábané v tmavých farbách, ako tmavo hnedá či čierna.
Súčasťou obývacej izby bola aj mohutná sedacia súprava, poväčšine kožená. Najčastejšie uloženie sedacej súpravy bolo pri stene.

Cieľom teda bolo aby obývačka pôsobila honosne. Bola akousi galériou kde mali majitelia vyložené svoje cennosti, zavesené obrazy.

Aj napriek tomu, že súčasne trendy sa výrazne odlišujú od tých v minulosti, aj dnes sa nájdu zákazníci, ktorý preferujú práve takýto nábytok. Našim zákazníkom ponúkame klasický sektorový nábytok ARAMIS.

tradičná obývacia izba

aramis

Obývacia izba dnes

Základnými pravidlami súčasných trednov je vzdušnosť, funkčnosť, minimalizmus a variabilita jednotlivých prvkov.

variabilná obývacia izba      variabilná obývačka

Uprednostňujú sa jednoduché čisté línie. Obývacie izby sa skladajú zo samostatných komponentov ako RTV skrinka, komoda, polica, skriňa, vitrína. Tieto komponenty si tak môžete ľubovoľne rozmietňovať vo Vašej obývacej izbe.

moderná obývacia stena

Uprednostňujú sa svetlé odtiene dreva. Obľúbené sú aj kombinácie dreva s bielou alebo grafitom v lesku. moderná obývačka

Ďalšou výraznou zmenou bolo prepojenie obývačky s kuchyňou. Nastala tak situácia kedy je potrebné zladiť tri miestnosti: kuchyňujedáleň a obývaciu izbu. Výrobcovia sa teda zamerali na výrobu nábytku do obývacej izby a jedálne v jednotnom štýle.

obývačka s jedálňou

moderná obývačka

moderná obývacia izba

V modernej obývačke je sedacia súprava situovaná v priestore. Obývacia izba tak pôsobí vzdušne a priestranne. Pri kúpe sedacej súpravy je potrebné sa u výrobcu informovať či Vami vybraná sedacia súprava je očalúnená aj zo zadnej strany. 

sedacia súprava

Trendy sa menia aj v oblasti poťahových látok. Koža už v súčasnosti nie je moderná. Zákazníci uprednostňujú ekokožu a rôznofarebné poťahové látky. Sedacie súpravy sú teda poväčšine dvoj farebné. Váš moderný interiér oživia farebné vankúše na sedacej súprave.

zaujímavá sedacia súprava         moderná sedačka  

zaujímavá sedačka

A ako vyzerá Vaša obývacia izba? Uprednostňujete tradičný štýl alebo moderný?