RSS

Blog príspevky z '2018' 'október'

Pekná kúpeľňa. Inšpirácia do kúpeľne.

Kúpeľňa by mala byť Vašou oázou pokoja. Malo by to byť miesto, kde vo vani alebo pod sprchou načerpáte nové sily. Vaše súkromné kúpele. Kúpeľňa by teda mala byť krásna. Prinášame Vám pár inšpirácií ako si zariadiť kúpeľňu ako z časopisu.


krásna kúpeľňa

Trendy v kúpeľni 2018

 

Áno, aj kúpeľňa podlieha módnym trendom. Kúpeľňa je ale miesto, ktoré nemôžeme meniť každý rok, preto sa trendy pre kúpeľne určujú na niekoľko rokov. Takže čo je v kúpeľni aktuálne IN? Veľkej obľube sa teší šedá, grafitová, biela a drevodekor v rôznych odtieňoch. Kúpeľňa 2019 sa bude niesť v rovnakých tónoch.

moderná kupelna

krásna kúpeľňa

Sivé obkladačky v kúpeľni je vhodné kombinovať s bielou alebo perleťovou, aby kúpeľňa nepôsobila príliš tmavo. Šedá farba mnohým pripomína chladný betón, preto je skvelé ju doplniť prírodnými dekormi. Napríklad dekorom dreva alebo môžu postačovať zelené doplnky.

skrinky do kupelne dub sonoma

Kúpeľňový nábytok

Celkový dizajn kúpeľne dotvára nábytokNábytok do kúpeľne musí spĺňať isté požiadavky. Keďže bude vystavený vode, pare, vlhkému prostrediu, musí byť kúpeľňový nábytok dostatočne odolný. Okrem toho Vám musí poskytnúť dostatočný úložný priestor a musí byť štýlový.

kúpeľňové skrinky biele  

Ako v iných izbách domu či bytu aj v kúpeľni je momentálne trendy lesklý nábytok. Čierny alebo biely lesklý nábytok do kúpeľne je momentálne TOP.

lesklá kúpeľňa čierna

biela lesklá kúpelna

Skrinky do kúpeľne

Úložný priestor je dôležitý aj v kúpeľni. Môžete si vybrať kúpeľnové skrinky presne podľa Vašich potrieb. Vy viete či potrebujete v kúpeľni skôr viac otvorených políc, alebo Vám viac vyhovujú vysoké zatvorené skrinky.

skrinky do kúpeľne čierne kupelnova zostava wenge


Nezabúdajte ale, že aj rozmiestnenie skriniek v kúpeľni je dôležité z hľadiska dizajnu. Skvelým riešením je sektorový nábytok do kúpeľne. My Vám ponúkame, náš slovenský, sektorový systém REA REST. U našich zákazníkov je veľmi obľúbený. Vyberte si veľkosť skriniek aj farbu. k dispozícií máte až 9 farieb. Pozrite si náš vzorkovník

sektorový nábytok do kúpeľne

Sledujete aj Vy módne trendy pre nábytok? Napíšte nám ako vyzerá Vaša kúpeľňa, alebo ako by ste chceli aby vyzerala. 

Trendy v jedálni: jedálenské kreslá

Moderné trendy neobišli ani jedáleň. Niektorí zahraniční dizajnéri sa vo svojich kolekciách sústredili práve na jedálenské stoličky. Ich zámerom bolo aby sa pozornosť sústredila na jedáleň, kde rodina trávi spoločné chvíle. Aby jedáleň skutočne uchvátila Vašu pozornosť, máte sa zamerať na výrazné jedálenské stoličky. V obchodoch s nábytkom a teda čoraz viac objavujú jedálenské kreslá

dizajnová jedálen

Zdroj: internet

béžová - Stolička K266 svetlohnedá + béžová - Stolička K288

Chcete mať dizajnovú jedáleň?

Nové trendy teda prinášajú do jedálne, jedálenské kreslá. Kreslá v jedálni sú skutočne niečo, čo zaujme Vašu pozornosť. Sú mohutnejšie ako klasické jedálenské stoličky. Majú zaujímavý dizajn, pôsobia pohodlne.
Keďže dizajnéri sa týmto trendom snažili vyzdvihnúť spoločné rodinné chvíle, zrejme chceli aby tie chvíle trvali čo najdlhšie. :D Jedálenské kreslá totiž ponúkajú skutočne pohodlné sedenie, a to vďaka čalúneniu, mäkkému podsedáku a podrúčkam.

Stolička CT-726 PW2

 

tmavosivá - Stolička K266

 

Ak túžite po dizajnovej jedálni, aj pre Vás máme dizajnové jedálenské kreslá Tieto kreslá majú zaujímavý tvar. Nebojte sa použitého materiálu. Výrobcovia zvolili plast aby ešte viac podtrhli dizajn stoličky. 

 

 Stolička CT-712 bk Kaviarenská stohovateľná stolička MARIA

Ako zariadiť veľkú jedáleň?

Ak máte v jedálni či kuchyni dostatočný priestor, určite si vyberte k jedálenskému stolu práve jedálenské kreslá. Klasické jedálenské stoličky by mohli vo veľkom priestore zaniknúť. Naopak kreslo je väčšie, mohutnejšie. 
Ak si môžete dovoliť umiestniť rozťahovací stôl tak Vám odporúčame jednoduchšiu verziu kresiel. Sú dizajnovo rovnako zaujímavé a samozrejme rovnako pohodlné.

čierny kov + ekokoža a látka cappuccino - Stolička DCH-351 GREY2 /CAP2 Äierna + limetka - Stolička K199

Príjemný obed s rodinou

Ako sme už spomínali, jedálenské kreslá sú predurčené k príjemnému a dlhému obedu s rodinou či priateľmi. Vďaka pohodliu, ktoré Vám kreslo poskytne si môžete pokojne vychutnávať jedlo. Po polievke sa oprite, ruky si vyložte na podrúčky a chvíľku relaxujte.

moderna jedalen Zdroj: internet

tmevomodrá + modrá - Stolička K288  Äerešňa primavera / č.034 - béžová - Drevená stolička CALDO 102

Tak čo, oslovili Vás moderné jedálenské kreslá? Napíšte nám.

Detská izba pre 2 školákov.

Ak ste otvorili tento článok, zrejme u Vás prebiehal nasledovný postup. Najskôr to bola detská izba pre malé deti. Slúžila iba na hranie. Potrebovali ste iba detskú postieľku alebo jednolôžkovú posteľ. V izbe bolo kopec hračiek či už na skrinkách, policiach či v úložných boxoch. Časom možno pribudol detský stolík na kreslenie spolu so stoličkami.

nábytok do izby pre malé deti

 

nábytok do detskej izby pre dievčatko

Detská izba pre študenta

Pred nástupom Vášho dieťaťa do školy ste ale opäť museli prestavať detskú izbu. Školák potrebuje písací stôl a vhodnú stoličku pre školáka. Rovnako musíte myslieť na úložný priestor v detskej izbe. Určite Vám už nebudú postačovať úložné boxy. Vhodné sú regály do detskej izby kam si môže Váš školák odkladať knihy a zošity. Zariadiť detskú izbu pre jedného školáka nie je až také náročné, myslíme priestorovo. Ale čo ak potrebujete vytvoriť pracovný priestor v jednej detskej izbe pre viac detí?

detská izba pre 2 školákov

Detská izba pre školákov

Ak máte doma 2 školákov tak zariadenie detskej izby môže byť náročnejšie. Detskú izbu v malom byte alebo detskú izbu pre súrodencov môžete zariaďovať štýlom, ktorý sa nazýva vrstvenie. Jednoducho vrstvíte nábytok na seba. Použite pochodovú posteľ alebo ešte lepšie poschodovú posteľ s prístelkou.

poschodová posteľ s výsuvným lôžkom

detská posteľ s prístelkou a úložným priestorom posteľ s výsuvným lôžkom
Výrobcovia nábytku dnes ponúkajú multifunkčný nábytok. V jednom kúsku nábytku sa tak môže skrývať posteľ, úložný priestor, skriňa a písací stolík. Nábytok v detskej izbe tak umiestnite k jednej stene. V izbe Vám ostane dostatočný priestor a izba tak bude pôsobiť ,,nezapratane“ a vzdušne. Vašim deťom ostane aj priestor na hranie.

posteľ so stolíkom do detskej izby

 

poschodová posteľ so schodmi

Alebo si budete môcť dovoliť dokúpiť kreslo. Napríklad rozkladacie kreslo Keny, aby u Vás občas mohol prenocovať kamarát Vášho dieťaťa.

rozkladacie kreslo keny najlepšia cena rozkladacie kreslo Keny

 

Detská izba pre súrodencov

V študentskej izbe si Vaše deti budú plniť svoje školské povinnosti. Detská izba teda musí vyžarovať pocit harmónie. Musí to byť dokonalé miesto pre podporu tvorivosti a fantázie Vašich detí. Okrem správneho usporiadania nábytku musíte myslieť aj na farby.
Ideálne sú nerušivé farby ako napríklad zelená. Neodporúča sa biela farba, aby izba nepôsobila príliš chladne. Pre rozvoj tvorivej a hravej stránky Vášho dieťaťa je vhodná aj žltá farba. Alebo kombinácie farieb.

detská izba zelená
Výber farieb do detskej izby závisí od toho, či zariaďujete izbu pre chlapcov alebo dievčatá. Ak potrebujete zariadiť jednu izbu pre chlapca a dievča, môžete napríklad rozdeliť izbu na polovicu. Jedna stena môže byť pastelovo ružová a stena oproti môže byť vo vybranom odtieni modrej. Jednoduchším riešením je výber neutrálneho nábytku do študentskej izby.

ružová detská izba

detská izba zelená modrá
Čo tak žltá, šedá a biela? Môžeme Vám ponúknuť sektorový nábytok Bruno.

nábytok do detskej izby šedý

Máte Vy nejaké triky a tipy, ako zariadiť izbu pre viac detí?