RSS

Blog príspevky z '2018' 'jún'

Aký nábytok k tmavej podlahe?

Zariaďovanie ako aj rekonštrukcia domu či bytu je náročná. Je náročná po finančnej stránke, ale aj po psychickej. V súčasnosti je na trhu ooobrovské množstvo farieb, odtieňov, materiálov. Ak sú na svete ľudia, ktorí presné vedia čo chcú, a čo budú s čím kombinovať, tak im tíško závidím. Myslím, že u mnohých z nás trvá rozhodovací proces dlhšie. 

tmavá alebo svetlá podlaha

Svetlú alebo tmavú podlahu?

Áno, mali by ste začať, ako sa hovorí, od podlahy. A to doslova. Najskôr sa musíte rozhodnúť, či chcete svetlú alebo tmavú podlahu. Svetlá podlaha zväčšuje izbu, priestor. Asi aj preto je veľmi obľúbená. Svetlejšia podlaha lepšie odráža svetlo, a tým sa izba javí jasnejšia. Je skvelou voľbou v prípade, že potrebujete kúzliť s priestorom a opticky zväčšiť izbu. A ešte jedno verejné tajomstvo o svetlej podlahu: nie je na nej veľmi vidieť prach a nečistoty. :)

akú sedačku k svetlej podlahe

Naopak na tmavej podlahe rýchlo uvidíte prach, ale v súčasnej dobe robotických vysávačov to nie je vážný argument proti tmavej podlahe. Ako uvádzajú dizajnéri, tmavá podlaha pôsobí luxusne a stane sa výrazným prvkom v miestnosti. Aj keď opticky zmenší priestor, ešte vždy môžete farbami na stenách a doplnkami, tento opticky klam zmeniť.

akú sedačku k tmavej podlahe

Pri písaní dnešného článku sme sa rozhodli pre tmavú podlahu. Ale nesmúte, určite časom pripravíme, krásny článok aj o svetlej podlahe. 

Aké farby na stenu k tmavej podlahe?

Ako sme už spomínali, tmavá podlaha výrazne ,,zaťaží" miestnosť. Pri ďalšom zariaďovaní izby by ste mali byť veľmi opatrní, aby izba nepôsobila smutne a tmavo. Nechajte vyniknúť podlahu. Na steny zvoľte svetlé farby. Pozor na chladnú bielu. Vyberte si radšej jemné pastelové odtiene. Ak chcete jednu stenu opticky natiahnuť, pokojne zvoľte aj farebné steny.  

ako vymaľovať steny v detskej izbe

Ako zladiť nábytok s podlahou?

Po položení podlahy a vymaľovaní stien prichádza na rad nábytok. Pravidlo dizajnérov je, že nábytok by mal byť o dva odtiene tmavší alebo svetlejší ako je podlaha.

 tmavá obývačková stena Orlando

Jednou z možností je nábytok v kombinácií dvoch dekorov. V našej ponuke nájdete, u zákazníkov obľúbený, sektorový nábytok Romero.

dvojfarebná komoda  nábytok Romero

Alebo si zvoľte kombináciu tmavého dreva a leskej bielej. V súčasnosti je biely lesklý nábytok v kombinácií s drevom veľmi obľúbený. A myslím si, že je aj nadčasový. V prípade sektorového systému KENDO, je to kombinácia Gaštan wenge a lesklá biela. Ak by ste zvolili podlahu v rovnakom dekore Gaštan wenge, podarilo by sa Vám vytvoriť zaujímavú optickú ilúziu nekončiacej podlahy. Podlaha by krásne splynula s orámovaním nábytku. 

obývacia stena tmavé drevo a lesklá biela

Môžete zvoliť aj tmavý dekor nábytku, ale rozmiestnite ho striedmo. Voľte malé, jednoduché kúsky, ako RTV skrinka, police, samostatne stojaca vitrína. Izbu s tmavou podlahou a tmavým nábytkom môžete krásne doladiť doplnkami, napríklad vo farbách, ktoré sú aktuálne trendy. 

MONS - sektorový systém

K tmavej podlahe nemusíte hľadať svetlú sedačku. Ak túžite po tmavosivej alebo čiernej sedacej súprave, tak si ju pokojne kúpte. Stačí ak na podlahu dáte svetlý koberec. Ten Vám zabezpečí, že vynikne Vaša podlaha aj tmavá sedačka. 

akú sedačku k tmavej podlahe

Tmavá podlaha a svetlý nábytok?

Áno, dekorom ako je Dub Sonoma rozhodne nič nepokazíte. A navyše, ak si zvolíte svetlý nábytok môžete si dovoliť tmavšiu farbu na steny. Vaša spálňa môže vyzerať napríklad takto.

spálňa dub sonoma

Akú podlahu uprednostňujete Vy? Tmavú alebo svetlú?

 

Viete rozoznať odtiene farieb? Otestujte sa.