RSS

Blog príspevky z '2017' 'máj'

Recepty do postele. Recepty na dobrý spánok.

Neľakajte sa, článok je nie nevhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov. :-) Dnes opäť raz prichádzame s babskými receptami. Tento krát Vám prinášame rady do postele. Ako vyčistiť matrac alebo ako si zabezpečiť kvalitnejší spánok. Dozviete sa, čítajte ďalej.

Spálňový komplet Latte - borovica čierna Spálňový komplet Familia 

Mydlo pre pokojný spánok

Istotne každý z nás pozná ten pocit keď sa pri zaspávaní nemôže uložiť. Neustále hýbeme nohami, cítime v nich akési mravčenie či šteklenie. Poniektorí možno trpíte syndrómom nepokojných nôh alebo mávate kŕče v nohách. Netrápte sa viac, riešenie je jednoduché. Stačí obyčajné mydlo. :-) Nejde o žiadne lekárske odporúčanie, je to skôr babský recept. 

bielo-čierna ekokoža - Manželská posteľ Cassandra-S 140/160

Mydlo by ste mali uložiť nad matrac, pod plachtu k nohám. Nikde sa neuvádza, aký typ mydla by ste mali použiť. Možno by bolo vhodné použiť levandulové mydlo, nakoľko levanduľa má upokojujúce účinky.

mydlo na posteli

Vrzgajúca posteľ. Čo s tým?

Mydlo. Nie je to preklep. :-) Mydlo, okrem toho, že utíši Vaše nepokojné nohy, utíši aj Vašu vrzgajúcu posteľ. Nájdite miesto, kde Vám posteľ vŕzga, a natrite ho mydlom.
Posteľ môže vŕzgať aj v spojoch. Spoje sa môžu časom uvoľniť, stačí ich teda dotiahnuť. Alebo ich možno stačí iba premazať. A tu je opäť čas na babské recepty. Na premazanie, nielen spojov, ale aj všetkých plôch, v ktorých sa rošt dotýka rámu postele, je vhodné použiť vosk či sviečku.

ilustračné foto 1 - dub bardolino - Dvojlôžková posteľ REA OXANA UP 160/180  Ãºložný priestor - Dvojlôžková posteľ REA OXANA UP 160/180

Ako udržiavať matrac?

Náš ďalší recept Vám pomôže jednoducho a bez špeciálnych čistiacich prostriedkov vyčistiť matrac. Postačí Vám vysávač, jedlá sóda a esenciálny olej s Vašou obľúbenou vôňou. Matrac najskôr povysávajte čím odstránite prach. Následne pomocou kuchynského sita naneste jedlú sódu zmiešanú s pár kvapkami esenciálneho oleja. Nechajte pôsobiť 30 minút až 1 hodinu. Zvyšky sódy povysávajte.

 Manželská posteľ - NINA

Vďaka jedlej sóde sa zbavíte baktérií na povrchu matraca, zápachu a vlhkosti. Esenciálny olej zase prevonia Váš matrac. Alebo si kúpte matrac Classic. Má poťah, ktorý ochráni Váš matrac pred prachom, baktériami a roztočmi. A naviac je za skvelú cenu. :-)

Matrac Classic

Zázračný recept na spanie

Iba tri ingrediencie Vám zabezpečia skvelý spánok, počas, ktorého si dokonale oddýchnete a zrelaxujete. Prírodné zložky: med, kokosový olej a himalájska soľ, Vám zabezpečia, že budete spať ako bábätko. Vplyvom týchto látok rýchlo a ľahko zaspíte, a ráno budete vstávať čerství a bez známok únavy.

 med pre dobrý spánok  kokosový olej pred spaním

Recept je jednoduchý. Zmiešajte čajovú lyžičku medu, 1/8 čajovej lyžičky himalájskej soli a polievkovú lyžičku kokosového oleja. Užívanie je na Vás. Možete zmiešať všetko spolu, alebo olej a med zjete oddelene, a soľ rozpustíte vo vode a vypijete. A potom už iba dobrú noc a sladké sny! :-)

Nemôžem zaspať! Pomôže Vám kvet v spálni

Aby ste sa dobre vyspali a ráno vstali svieži a oddýchnutí, potrebujete kvalitný matrac a posteľ, nejesť ťažké jedlá pred spaním :-), ale aj dobré ovzdušie. Pre kvalitný spánok by ste mali mať dobre vyvetranú spálňu a čistý vzduch. Kvalitu vzduchu v byte či dome Vám vedia zlepšiť aj rastliny ako Aloe Vera či Tenura. Tieto kvety budú dizajnovým doplnkom vo Vašej spálni a zároveň pohltia toxíny vo Vaše blízkosti. 

aloe vera v kvetináči v spálniVôňa Levandule či Jazmínu lekárskeho pôsobia upokojujúco a uvoľňujúco. Príjemná vôňa zníži napätie a stres, a poskytne Vám príjemný pocit pri zaspávaní. Váš spánok bude kvalitnejší a ráno sa zobudíte v dobrej nálade. A to vďaka kvetinám v spálni.

levanduľa pri posteliPoznáte iné recepty vhodné do spálne? Máte nejaký overený tip? Napíšte nám.

Ako si zariadiť predsieň? Predsieňová zostava, alebo botník a lavica?

Čo si budeme nahovárať, prvý dojem je dôležitý. Rovnako ako pri ľuďoch je to aj pri dome či byte. Príde k Vám návšteva a prvým miestom, ktoré uvidí je predsieň. Ako upraviť predsieň aby navodzovala príjemný pocit domova keď sa vrátite po náročnom dni z práce, a zároveň vytvorila skvelý prvý dojem? V dnešnom článku Vám ponúkneme pár tipov.

SPACE predsieň  KOMBINO predsieň

Predsieňový nábytok

Myslím si, že budete so mnou súhlasiť, že nemusíte mať v predsieni výlučne nábytkovú zostavu. Útulná predsieň vznikne aj kombináciou samostatných kúskov. Možno nemusia byť ani v rovnakom dizajne či dekore. Vznikne Vám tak originálna predsieň, ktorá bude vyjadrovať Vašu osobnosť či rodinu. 

Pre niekoho je dôležitý úložný priestor a praktickosť. V takom prípade by ste nemali zabudnúť na predsieňovú skriňu, botník a zrkadlo. Myslím, že to môžeme považovať za základné kúsky nábytku v predsieni.

Predsieňová skriňa

Možno je to špecifické pomenovanie skrine. V podstate je to vešiaková skriňa. V predsieni rozhodne potrebujete priestor pre zavesenie vetroviek či kabátov. Vďaka skrini budete mať v predsieni vždy poriadok. :-) Veci jednoducho skryjete do skrine, zatvoríte a máte upratané. :-D 

 DERBY skriňa  KENTA vešiaková skriňa

Ak nemáte priestor na skriňu tak zvoľte vešiakový panel. Na samostatné vešiaky si bude môcť Vaša návšteva zavesiť kabáty a zvyčajne je ho súčasťou aj zrkadlo.

  CLIP predsieň

Zrkadlo

Zrkadlo je nevyhnutnou súčasťou predsiene. Jednak opticky zväčší priestor, a zároveň sa môžete upraviť tesne pred odchodom z domu. :-) 

MONS zrkadlo TYP09DERBY zrkadlo 

Zrkadlo v predsieni môže byť samostatne zavesené napríklad nad komodou či botníkom alebo ako sme už spomínali, je súčasťou vešiakového panelu. Predsieň Porto má zrkladlo na dverách skrine. Zrkadlo je skoro na celú výšku dverí a tak sa pred odchodom z domu uvidíte v celej kráse. :-) Rovnako to platí aj pri modernej predsieni Zac.

Predsieň PORTO 

Botník

Základom predsiene je rozhodne botník. Pri dverách tak budete mať poriadok, a čo si budeme nahovárať, aj čistý vzduch. :-D Botník je zvyčajne výklopný takže Vám ušetrí priestor. Ak by ste museli otvárať dvere na botníku, tak by Vám na úzkej predsieni neostal priestor na obúvanie sa. 

Botník 2 DERBY botník

Botníky zvyčajne majú v hornej časti aj praktickú zásuvku. Môžete si v nej uložiť kľúče či iné drobnosti.

 

Lavica do predsiene

Ak máte v predsieni miesto, alebo oželiete skriňu či botník, tak si môžete do predsiene umiestniť lavicu.

Lavica Micerino   Lavica Line Sack

Táto dizajnová lavica sa rozhodne stane centrálnym prvkom Vašej vstupnej chodby. Lavica v predsieni bude dizajnovým doplnkom, a zároveň sa na ňu môžete posadiť pri obúvaní a vyzúvaní. :-) Predsieň bude zároveň pôsobiť vzdušne a nezapratane, ak na chodbe budete mať iba lavicu, zrkadlo a vešiak. 

Lavica Rose

 KENTA vešiakový panel   KOMBINO vešiakový panel

Predsieňové zostavy

Dokonale zladená predsieň v rovnakom dekore a dizajne, úložný priestor. Stačí Vám už iba niekoľko doplnkov ako vonná sviečka či váza. Takto jednoducho zariadite predsieň vďaka predsieňovej zostave. Veľkej obľube sa v našej ponuke teší Mecki predsieň.

VIRA-MECKI predsieň

 

Často sa však zákazníci pýtajú aj na klasickú predsieň. Teda predsieň v klasickom štýle. V našom e-shope tak nájdete aj napríklad predsieň Max či predsieň Filip

 

FILIP predsieň Predsieň 01

 Čo potrebujete mať v predsieni Vy? Je pre Vás nevyhnutnosť botník alebo vešiak?

Škandinávsky štýl bývania.

Aj malý priestor môže byť vzdušný a priestranný. Inšpirujte sa škandinávskym štýlom bývania. Čistota, jednoduchosť, funkčnosť, presvetlený interiér - aj takýto je severský štýl bývania.
Severské štáty (medzi ktoré patrí Dánsko, Fínsko, Island, Nórsko a Švédsko) sú typické svojou drsnou škandinávskou klímou. Dlhé zimy s pár hodinami denného svetla mali za následok, že sa ľudia snažili využiť aj to málo denného svetla na maximum, a to aj pri zariaďovaní interiéru.

Severský štýl alebo inak povedané škandinávsky štýl bývania patrí k jedným z najobľúbenejších štýlov v interiérovom dizajne. Vďaka svojej jednoduchosti, minimalizmu, správne zvoleným svetlým farbám, čistým hladkým líniám, zaobleným hranám a prírodným materiálom bude aj malý byt pôsobiť priestranne, vzdušne a čisto.

Pri stavbe domu sa preto začali využívať obrovské okná či presklenné steny, ktoré nielen že opticky zväčšia priestor, ale poskytnú aj oku lahodiaci výhľad. Okná nezaťažujte zbytočnými záclonami, využite radšej závesy z ľahkých tkanín alebo priehľadných textílií.

Veľmi dôležitú časť pri zariaďovaní interiéru zohrávajú farby. Neutrálne farby pomáhajú interiér rozjasniť a tým ho aj opticky zväčšiť. Veľmi obľúbenými farbami sú biela, odtiene hnedej, šedej a čierna. Najideálnejšie je steny vymaľovať na bielo a základné kusy nábytku vyberať v neutrálnych farbách.
Pastelové farby ako napríklad odtiene staroružovej alebo zelenej a taktiež výrazné farby v žltom alebo horčicovom odtieni sú v škandinávskom štýle bývania veľmi obľúbené najmä čo sa týka doplnkov.

Dekorácie a doplnky ponúkajú príležitosť sa odviazať a priniesť do interiéru farby. Farebné alebo keramické vázy, sklenené doplnky, vankúše, geometrické tvary, viacfarebné poťahové látky taburetky či stoličky, deky - to všetko prispeje k útulnosti Vášho bývania. Podstatné ale je nenechať sa uniesť, neprepchať interiér zbytočnosťami, držať sa 2 max. 3 vybraných farieb a neodbočovať od svojich predstáv. Inak by z pokoja mohol vzniknúť chaos. :)

Škandinávska architektúra sa už dlhé roky inšpiruje prírodou a okolitou krajinou. Najviac preferované sú prírodné materiály ako je drevo, koža, kožušina či vlna.
Drevené podlahy, jedálenské či konferenčné stolíky, sedačka z koženky či kožušinové prikrývky sú prvkami, ktoré tento štýl dokonale podčiarknu.

Podlaha by mala byť vzdušná, čistá. Veľmi vhodným materiálom je drevo v prírodnej forme alebo natreté vo svetlých odtieňoch sivej, hnedej alebo bielej. Menšie koberčeky, behúň či zvierací kožúšok tiež nebudú veľkým prehreškom voči typickému škandinávskemu štýlu.

Typickým prvkom severského interiéru sú črepníkové kvetiny, čerstvé rezané kvety či sukulenty, ktoré by u Vás nikdy nemali chýbať.

Menej je viac! Škandinávsky štýl bývania má byť najmä funkčný. Pri výbere nábytku by ste preto nemali zabúdať najmä na jeho jednoduchosť, striedmosť, minimalistickosť, čisté a elegantné línie.
Škandinávci sú majstri v odkladacích priestoroch, preto by každá vec mala mať svoje miesto.
Udržujte svoj príbytok čistý, uprataný a čo najmenej prepchatý a uvidíte, že sa budete cítiť kľudnejšie a vyrovnanejšie