RSS

Blog príspevky z '2017' 'júl'

Nábytok z popadaných konárov a klincov. Fascinujúce.

Pri prechádzke lesom často natrafíte na popadané konáre. Nevyzerajú vkusne a rozhodne nie dizajnovo, ale k lesu jednoducho patria. Viete si predstaviť, že by ste takéto konáre mali v obývačke??? 

Obývacia stena BETA I s LED osvetlením  Obývacia stena Samba I

Juhokórejský umelec Jae-Hyo Lee zbiera práve takéto ,,vyradené" stromy, kmene a konáre. Vo svojej dielni ich opracuje, pospája do požadovaného tvaru, najčastejšie klincami. Aby dosiahol dokonalý vzhľad, drevo opáli a vyleští. Je to zložitý proces, ale ako sám uvádza, snaží sa z dreva vyťažiť jeho podstatu. Svojimi výtvormi teda chce vyjadriť prirodzené vlastnosti dreva.

fascinujúce sochy z dreva socha z dreva

úchvatné sochy z dreva

kreslo z dreva

Umelec Jae-Hyo Lee vytvára funkčné aj nefunkčné kúsky. Chceli by ste mať doma takéto dizajnové kreslo?

dizajnove kreslo z dreva

nábytok zo starých konárov

Musím priznať, že jeho výtvory z dreva sú fascinujúce. Ak ale potrebujete poradiť so skutočne praktickým, a zároveň dizajnovým nábytkom sme tu pre Vás my.

 

Rovnako úchvatne vie spracovať kov, klince s drevom. Je to rozhodne časovo aj fyzicky náročné, ale výsledok je nádherný. 

nábytok z klincov

kreslo z klincov nábytok z klincov

kreslo z kovu a dreva

Čo poviete, nie je to úžasné?? Samozrejme dizajnovo dokonalé, ale ako by sa natom sedelo? :-)

 

Ako zariadiť malú izbu? Tipy ako zväčšiť izbu.

Ako zväčšiť malý priestor? Je to večná otázka pre dizajnérov a architektov. Ako zariadiť malú izbu, tak aby pôsobila vzdušne a nezapratane? Práve to trápi mnohých ľudí, a nezáleží či žijú v byte alebo dome.  Dnes Vám prinášame pár tipov ako kúzliť s priestorom.

ako zariadiť malú izbu ako zväčšiť izbu

Aké farby do malej izby? A čo tapety?

Poznáte to: ,,Čierna zoštíhľuje". Platí to aj pri maľovaní stien v dome či byte. Ak potrebujete priestor nafúknuť, zvoľte svetlé farby. Priestor bude pôsobiť vzdušne a čisto. Rovnako by mali svetlé odtiene prevládať aj na nábytku. Pre oživenie izby zvoľte výraznejšie farby pri doplnkoch. Napr. tyrkysové či žlté vankúše.

Tapety sú v súčasnosti obľúbené. V malej spálni Vám môže pomôcť tapeta s prúžkami. Prúžky na stene Vám opticky zvýšia strop. Mali by ste sa vyhnúť veľkým vzorom na stenách.  

Zrkadlá v izbe

Zrkadlo je azda najtradičnejším riešením pre optické zväčšenie malej izby. Zrkadlo môžete umiestniť nad komodu či stolík. Vhodným riešením je skriňa so zrkadlom. Skriňa v malej izbe by mala byť s posuvným dverami, čím ušetríte ďalší priestor. 

 SPACE zrkadlo

Úložný priestor všade kde sa dá

Zdá sa Vám to ako nemožná vec, umiestniť do malej izby posteľ, skriňu, stolík, a pritom vytvoriť čo najviac uložného priestoru? Skúste porozmýšľať kam by ste mohli ešte umiestniť nejakú poličku či zásuvku. 

My odporúčame policový systém. Police môžete umiestniť nad posteľ, nad komodu, či nad stolík. Vznikne Vám tak praktický úložný priestor nielen na knihy

 SMILE policový panel 03 BLOG závesná polica BL16

V našej ponuke nájdete aj skrinky s dvierkami vhodné na stenu. Ich výhodou oproti klasickej poličke je, že skrinka je uzavretá. 

BLOG závesná skrinka BL14

Využijte aj priestor pod posteľou! Kúpte si posteľ s úložným priestorom. V ponuke sú napríklad váľandy s úložným priestorom, ku ktorému sa dostanete vyklopením matraca. Alebo porozmýšľajte nad posteľou so zásuvkami, či poličkami. 

  BLOG posteľ BL20

 

 

Ako rozmiestniť nábytok v malej izbe? 

Kam umiestniť posteľ či stolík v malej izbe? Priestor pod oknom býva často nevyužitý. Keďže posteľ tam neumiestnite, môžete pod okno uložiť stolík. Posteľ umiestnite pod stenu. V tomto prípade nemusíte dbať na pravidlá FengShui. :-) Pokojne ju umiestnite aj oproti dverám. Myslite nato, že okolo postele potrebujete mať priestor na pohodlné vstávanie. 

Aby ste ušetrili čo najviac priestoru, odporúčame skrine s posuvnými dverami. Nemusíte tak premýšľať nad priestorom, ktorý by ste potrebovali na otváranie dverí na skrini.

 

Ako zariadiť malú detskú izbu?

Tak to je skutočný oriešok. Do detskej izby musíte uložiť posteľ (postele), stolík, skriňu, a to by ste ešte určite chceli aby Vám zostal priestor na hranie pre Vaše deti. Nemusí to byť nemožné. Poobzerajte sa po multifunkčnom nábytku. Čo tak posteľ, komoda a stolík v jednom? 

Ak máte viac detí, tak takou klasikou sú poschodové postele. Ušetria Vám v izbe skutočne veľa priestoru a u detí sú obľúbené.

Alebo Vám vieme ponúknuť postele s výsuvným lôžkom.

 

Do malej študentskej izby je vhodný aj rohový písací stolík. Ako vieme, roh je časť izby, ktorá je ťažko využiteľná. Preto môžete do rohu umiestniť stolík. Bonusom je ak má aj zásuvky. Teda, ďalší úložný priestor. :-)

LABYRINT PC stolík LA17 

Ak potrebujete zariadiť malú izbu pre študenta, porozmýšľajte či by nebolo dobrá voľba pohovka namiesto postele. Máme na mysli rozkladacie pohovky, ktoré sú vhodné na každodenné spanie. Počas dňa bude pohovka zložená. Izba by tak pôsobila ,,dospelácky" a upratane. Po rozložení Vám vznikne plnohodnotná posteľ o rozmeroch zvyčajne 130 x 200 cm.

 Pohovky na každodenné spanie sú vhodné aj do malých bytov či garsoniek. Splnia funkciu sedacej súpravy i postele.

Veríme, že sme Vás niečím inšpirovali. Napíšte nám aké máte Vy triky na zariadenie malej izby.