RSS

Blog príspevky z '2015' 'júl'

Nábytok do rohu izby.

Roh izby je veľmi ťažko využiteľný priestor. Často ostáva prázdny alebo len z núdze vyplnený napríklad kvetom. Ak ste obmedzovaný priestorom potrebujete využiť každý centimeter izby. Podľa feng šuej je dôležité aby boli, napríklad v obývačke, vyplnené všetky rohy, či už kvetom, lampou, skrinkou či inými doplnkami. Prinášame Vám pár príkladov, ktoré kúsky nábytku zapadnú priamo do rohu a navyše Vám prakticky poslúžia.

Skriňa

Pri zariaďovaní či prerábaní detskej izby myslite na Vaše deti. Doprajte im dostatok priestoru na hranie a nábytok radšej umiestnite do rohu izby. Ideálnym riešením pre Vás môže byť rohová šatníková skriňa.

rohova skrina do detskej izby        

Stôlrohovy stol do detskej izby

V detskej či študentskej izbe môžete do rohu umiestniť pracovný stôl. Stôl zo sektoru LORENTO Vám okrem miesta na písanie úloh či kreslenie pre Vaše dieťa poskytne aj úložný priestor. Pod stolom je skrinka s policami, ale aj otvorené police.

 

 

Rohové písacie stoly sú veľmi obľúbeným druhom nábytku predovšetkým v kanceláriach. Môžete tak aj v malej kancelárií vytvoriť dostatok samostatných pracovných miest. Určite oceníte úložný priestor na poličkách, prípadne pod stolom je priestor, kde môžete ukryť kontajner.

rohovy stol do kancelarie s uloznym priestorom             kancelarsky rohovy stol

Sedačka

Ak sa hovorí o nábytku do rohu, prvé čo Vás určite napadne je rohová sedacia súprava. Môžete si zvoliť prevedenie rohu: ľavé alebo pravé. Rohové sedacie súpravy sú najčastejšie rozkladacie a vďaka svojmu dispozičnému riešeniu vznikne po ich rozložení veľká a komfortná spacia plocha. Ložná plocha na spanie vznikne spojením sedacej plochy a rozkladacieho lôžka.

rohova sedacia suprava

     sedacia súprava westpoint

Rohová kuchynská lavica

Aj kuchynský roh je priestor, ktorý môžete využiť. Stačí ak jedálensky stôl a stoličky nahradíte rohovou kuchynskou lavicou. Aj keď si už mnohí myslia, že rohové lavice sú prežitok, nie je to tak. V našom obchode vidíme, že stále sú obľúbené hlavne v bytoch či na chatách. Môžete si vybrať farbu dreva ako aj poťahovú látku. Lavicu môžete kúpiť samostatne alebo ako kompletspolu so stolom a taburetkami.

Picture of Rohová kuchynská lavica Neptun

Slnko, voda, nábytok.

Slnko a voda, to je v týchto letných dňoch ideálna kombinácia pre nás. No ako sa však táto kombinácia pozdáva nášmu nábytku???
Zariadili ste si byt či dom a určite chcete aby novým dojmom pôsobil ešte dlhú dobu. Samozrejme, že používaním sa nábytok opotrebuje. Za jeho poškodenie sú však často zodpovedné aj vplyvy ako slnečné žiarenie či voda.

nabytok a slnko

Slnko a nábytok

Bežné denné svetlo nábytku neškodí. Nábytok však nesmie byť vystavený priamemu slnečnému žiareniu! Jeho dlhodobé priame pôsobenie môže zapríčiniť zmenu farebných odtieňov na povrchu nábytku. Venujte teda zvýšenú pozornosť nielen pri výbere nábytku a jeho materiálu, ale aj jeho rozmiestneniu v izbe.
Pred priamym slnečným žiarením môžete svoj nábytok ochrániť použitím roliet, závesov či žalúzií na oknách.
Okrem priameho pôsobenia slnka je potrebné vyhnúť sa aj sálavému teplu. Nábytok preto neumiestňujte blízko vykurovacích telies. Môže to mať za následok poškodenie povrchovej úpravy, dokonca aj popraskanie povrchu.

nabytok a voda

 

Voda a nábytok

Pre nás je voda v týchto dňoch nevyhnutnosťou, a veľmi vyhľadávanou. Pre nábytok to však neplatí. V súčasnosti je povrchová úprava nábytku vyrábaná tak aby zniesla krátkodobý styk s vodou. Je ale potrebné aby ste tekutiny ihneď po rozliatí utreli a nábytok usušili. Dlhodobé pôsobenie vody môže spôsobiť jeho podutie.
Okrem vody sa nevyhnutne treba vyhnúť chemikáliám. Tie by mohli pôsobiť agresívne na povrchu a tým poškodiť jeho povrchovú úpravu.

Detská izba v provensálskom štýle

V súčasnosti sa hromadia rady prívržencov provensálskeho štýlu. Tento štýl pochádza z oblasti juhovýchodného Francúzska a je známy tiež ako vidiecky štýl. Ľudia si v tomto štýle zariaďujú väčšinou kuchyne, spálne či obývačky. Ja Vám chcem predstaviť detskú izbu v provensálskom štýle.

detsky sektorovy nabytok tomi
Novinka v našej ponuke, detský sektorový systém TOMI sa vyrába v 4 farebných prevedeniach. Práve vďaka farebnému prevedeniu prírodná borovica lakovaná na bielo a jednoduchému dizajnu, spĺňa kritéria vidieckeho štýlu. Typickým znakom tohto štýlu je jemno morené drevo na bielo. Vítaný je tiež vzhľad starého ,,ošúchaného" dreva.

detsky sektorovy system tomi    provensalsky styl

Praktický nábytok v detskej izbe

Okrem estetickej funkcie musí nábytok v detskej izbe plniť hlavne praktickú funkciu. Musí poskytovať dostatočný odkladací priestor na hračky a oblečenie. Tento sektor Vám ponúka komodu až v troch rôznych variantoch. Ďalší úložný priestor Vám zabezpečí šatníková skriňa. Určite Vás zaujme aj, dnes už možno málo videný, perinák. Pri troche fantázie sa perinák premení na truhlicu pokladov :)

  

Základným prvkom nábytku v detskej izbe je posteľ. V rámci tohto sektoru nájdete rozkladaciu posteľ, ktorá Vám ušetrí priestor v izbe ak máte viac detí. Dokonca disponuje praktickým úložným priestorom. Ak by sa Vám málilo odkladacieho priestoru môžete izbu doplniť nočnými stolíkmi.
V dnešnej dobe musí nábytok samozrejme spĺňať aj bezpečnostné kritéria. Detský sektorový nábytok TOMI je vyrobený s ohľadom na všetky tieto požiadavky. Je bezpečný, praktický a estetický.

 

  

 

Doplnky v provensálskom štýle

Nábytok javí všetky znaky vidieckeho štýlu. Tú pravú atmosféru však je potrebné dotvoriť vhodnými doplnkami. Typické sú pestré farby, predovšetkým levanduľová, horčicová, žltá, červená a zelená. Biela farba je žiaduca iba na nábytku. Steny môžu byť farebné alebo vo farbe slonovinovej kosti.
Na textílie ako deky či koberce sa využíva vlnená priadza. Aj pri textilných doplnkoch sú obľúbené farby a kvetinové vzory.


Bez ohľadu na kritéria provensálskeho štýlu je detský sektorový nábytok TOMI skvelým riešením pri zariaďovaní detskej či študentskej izby. Farebné prevedenia Vám umožnia kombinovať v izbe akékoľvek farby a tak vytvoriť dokonalú detskú alebo študentskú izbu.