RSS

Blog príspevky z '2016' 'apríl'

Netradičné využitie starého nábytku.

Jar je v plnom prúde a mnohí z Vás už určite začali so skrášľovaním svojích balkónov, terás či záhrad. Toto obdobie je charakteristické výsadbou kvetín. Momentálne výsadbe praje aj počasie. Pripravte si teda kvety, zeminu a kvetináč. Alebo čo tak skúsiť tohto roku niečo originálne? 

pestovanie kvetín netradične

kvetiny a nábytok

Možno máte doma komodu, ktorú plánujete vymeniť. Alebo len potrebujete ,,zámienku" na výmenu nábytku :-)
V našej ponuke nájdete komody v rôznych variantách a farebných prevedeniach. Zaujala Vás komoda do spálne či obývačky

Komoda HANY-004-00       MONSUN -komoda  MN6

Komoda 05 - MILOKomoda CEZ7-CEZAR            

 

My Vám ju radi privezieme iba za 5 Eur v rámci celého Slovenska. A čo so starou komodou? Využijte ju ako ,,kvetináč". Stačí hlina a kvety. Vysuňte zásuvky a vytvoríte tak krásne kaskádovité ,,kvetináče". Zásuvky vysteľte fóliou, na ktorú umiestnite zeminu. Kvety tak budete môcť zalievať. 

nábytok ako kvetináč

ako využiť starý nábytok

komoda ako kvetináč  netradičný kvetináč

 

Alebo vymeňte počítačový stolík svojmu dieťaťu. Momentálne sme zaradili do ponuky zaujímavé, dizajnové novinky.

Písací stolík REA TOMMYPísací stôl  08 - BRUNO  

A starý stolík môžete opäť využiť na výsadbu kvetín alebo byliniek.

netradičné využitie starého nábytku

Ak sa Vám nepáči takýto nápad alebo nemáte priestor na takéto využitie starého nábytku, ale predsa len chcete vymeniť Váš starý nábytok, radi Vám pomôžeme. Radi Vám poradíme cez online chat alebo telefonicky. Vieme Vám pomôcť aj zbaviť sa starého nábytku bezplatne. Ponúkame Vám službu Odvoz starého nábytku bezplatne.

Lavica do predsiene aj spálne.

Dnes Vám priblížime novinku v našej ponuke. Zaradili sme do predaja dizajnovo veľmi zaujímavé lavice, ktoré sú vhodné do predsiene, spálne, študentskej izby, ale aj do obývačky či obchodu.

Štýlová lavica

Dizajn lavíc by sme mohli zaradiť ku klasickému štýlu. Klasický štýl je poznačený barokovým slohom pochádzajúcim z Francúzska. Aj preto Vám dizajn lavice môže pripomínať nábytok v nejakom kaštieli či na hrade. Ja by som však povedala, že lavice majú jednoduché, čisté línie. Práve vďaka tomu budú skvele ladiť v akomkoľvek priestore.
Jednoduchý dizajn naviac zabezpečí, že lavice sú praktické. Nezaberú príliš veľa miesta a pritom Vám posyktnú dostatočné pohodlie na sedenie.

Modernosť a originalitu laviciam dodáva poťahová látka. Jednofarebné látky ako žltá, červená, zelená či béžová oživia priestor. Prinesú vzdušnosť.

lavica canary

lavica candygreen

lavica coral

 

 

Vzorované látky zase zabezpečia originálnosť. Lavica sa stane centrálnym kusom nábytku vo Vašej predsieni či obývačke. Výrobca používa taktiež rifľovinu. Tá zase evokuje mladosť, slobodu, štýl.

lavica indian tyrkyslavica micerino

lavica rose

lavica english  lavica london

 

Z hľadiska použitých materiálov ide o veľmi kvalitné látky ako 100 % bavlnu, alebo kombináciu bavlny a pružného polyesteru. Pri laviciach Jeans sa pracuje s kvalitnou rifľovinou.

lavica jeans I

lavica jeans ii       lavica jeans iii

 Lavica do predsiene či spálne

Kde všade v dome či byte takúto lavicu využijete? Ako prvú môžeme uviesť predsieň. Lavica Vám poskytne pohodlie pri obúvani. Vďaka farebnosti sa stane centrálnym prvkom Vašej predsiene. Vytvoríte tak štýlový priestor hneď pri vstupe do domu či bytu, ktorý bude Vaša návšteva obdivovať.
Modernú lavicu využijete aj v spálni. Môžete ju umiestniť pred posteľ a prakticky Vám poslúži pri obliekaní. Alebo ju uložte vedľa postele a vytvoríte tak priestor na odloženie oblečenia tesne pred spaním. 
Vďaka už spomínaným použitým materiálom môžete lavicu využiť aj v študentskej izbe. Vaša dospievajúca dcéra určite ocení takýto štýlový doplnok napríklad v rifľovine.
Alebo potrebujete vytvoriť dodatočný priestor na sedenie pre Vašu návštevu? Uložte lavicu do obývačky a bude nielen praktickým, ale aj estetickým prvkom Vášho domu či bytu.
Jedinečný dizajn a farebné prevedenie skvele oživí aj Vašu predajňu. Zvýrazní napríklad štýlovosť Vášho obchodu s oblečením.

 

Páči sa Vám naša novinka? Našla by lavica uplatnenie aj vo Vašom dome či byte?

Pridáme čierne korenie alebo tiež recept na žiarivé farby Vášho oblečenia.

Dnes Vám prinášame zaujímavý recept s čiernym korením. Nečakajte však žiaden kulinársky recept. Keďže sme internetový obchod s nábytkom je samozrejme, že recept sa bude týkať domácnosti. Chceme aby ste si do Vašej skrine či komody ukladali iba krásne farebné oblečenie. Prinášame Vám teda recept na zachovanie sviežich farieb Vášho oblečenia.

cierne korenie

Každý deň počúvame z reklám ako práve ten či onen prací prášok pomôže zachovať farby Vášho nového oblečenia. Mnohé zrejme aj dokážu spomaliť vyblednutie farieb, avšak za akú cenu. Do pracích práškov sú pridávané agresívne zložky, aby sa vylepšili ich vlastnosti. Práve tieto chemikálie však môžu spôsobovať rôzne alergické reakcie na koži, prípadne ekzémy u citlivejších ľudí.
prací prášok    alergia na praci prášok

 

V dnešnej dobe, kedy sa preferujú BIO potraviny, ľudia aj v oblastiach ako oblečenie vyhľadávajú viac prírodné materiály, ako napríklad bio bavlnu. Súčasné trendy sa snažia znižovať rovnako aj používanie chemikálií a chemických prostriedkov. Uprednostňujú sa preto domáce, babské recepty.

Čierne korenie do prania

Pridajte lyžičku čierneho korenia k praciemu prášku. Jednoduchý babský recept pre zachovanie žiarivých farieb Vášho oblečenia. Samotné čierne korenie nezabezpečí zachovávanie farieb Vášho oblečenia, bude však pozitívne pôsobiť na prací prášok. Zabráni agresívnym zložkám v prášku narúšať štruktúru vlákien. Pri praní pomáha odstrániť zvyšky pracieho prášku, ktoré zvyknú ostávať medzi vláknami a práve to spôsobí vyblednutie látky. Čierne korenie sa následne v procese plákania vyplaví. Nemusíte sa teda obávať, že na Vašom bielom oblečení ostanú čierne bodky.

čierne korenie do prania

Babské rady na pranie oblečenia

Existujú aj ďalšie babské rady ako ekologicky prať oblečenie. Napríklad používanie octu pri praní. Ocot sa zvykne používať namiesto aviváže na zmäkčenie oblečenia. Nemusíte sa obávať zápachu. Je však potrebné používať správne množstvo octu, aby sa nepoškodili gumené časti práčky.
Prípadne si vyrobte domáci prací gél. Recept je jednoduchý. Do misky si nastrúhate jadrové mydlo, zalejete horúcou vodou. Primiešate kryštalickú sódu a postupne prilievate vodu, kým sa všetko nerozpustí. Hmotu necháme vychladnúť a pridáme pár kvapiek vonného oleja. Na druhý deň, po odstáti sa vytvorí gélovitá hmota.

 domácí prací gel

 

Vyskúšali by ste tieto babské recepty na pranie? Máte prípadne iné domáce recepty? Napíšte nám!