RSS

Blog príspevky z '2019' 'marec'

Aký nábytok do predsiene?

Aký nábytok do predsiene potrebujete? Je to jednoduché. Zamyslite sa nad tým, čo potrebujete v predsieni uložiť, čo potrebujete mať pred odchodom z domu po ruke. Kabát, topánky, kľúče. A v neposlednom rade sa potrebujete uistiť, že vyzeráte dobre. Teda v predsieni potrebujete aj zrkadlo.

ilustračné foto 3 - ANTER predsieň

Na kabáty či bundy je ideálna vešiaková skriňa alebo vešiakový panel. Výhodou skrine je, že do nej oblečenie schováte a Vaša predsieň bude vždy vyzerať čisto, upratane.
Rovnako ukryjte aj Vaše topánky. Botník, by mal byť súčasťou každej predsiene. Výklopný botník, či už dvojradový alebo trojradový, poskytne Vašim topánkam pohodlie.

NEL predsieň OTIS predsieň

 

Kľúče, dáždnik, hrebeň na úpravu vlasov pred odchodom? Ak Vám ešte popri skrini a botníku ostal priestor, odporúčame zásuvkovú komodu. V našej ponuke nájdete aj botník so zásuvkou, čo je skvelá kombinácia. Nad komodou Vám ešte ostane priestor na tak potrebné zrkadlo. Zrkadlo, ale môže byť aj na dverách skrine. Rozhodnutie je už iba na Vás.

Predsieň PORTO

 

jaseň coimbra / grafit mat (20 JKG SX) - Predsieň Solex

Aký nábytok si kúpiť do predsiene?

Už sme si definovali, že potrebujete skriňu alebo vešiakový panel, botník a zrkadlo. Otázkou teraz je, aký nábytok do predsiene si vybrať. Predsieňovú zostavu alebo sektorový nábytok?
Predsieňová zostava tvorí jeden celok. Nemôžete si teda určovať rozmiestnenie komponentov. Je určená pre menšie predsiene. Ale určite Vám zabezpečí všetko, čo od predsiene potrebujete.

AMALIA predsieň wenge / jaseň coimbra (24 EMJC CU) - Predsieň Cuba

VIRA-MECKI predsieň

Výhodou sektorového nábytku je jeho variabilita. Jeho uloženie a rozmiestnenie určujete Vy. Komponenty predsiene si rovanko vyberiete sami. Možno chcete mať dve skrine, alebo dve komody, a nad nimi otvorený priestor. Sektorový nábytok Vám ponúka rôzne komponenty v rovnakom dekore. Vaša predsieň tak bude pôsobiť ako celok.

KENTA predsieň

 

Tip do Vašej predsiene!

Za posledné odbobie sme zaznamenali zvýšený záujem o lavice do predsiene. Sú krásne, štýlové a praktické. Uľahčite si obúvanie topánok. Sadnite si!

Lavica Indian Tyrkys

 Lavica Rose

Lavicu možete uložiť k stene alebo pred botník. Záleží na Vašich priestorových možnostiach. Trendom v predsieni je lavica. Výrazný kvetinový vzor a modrá lavica, prinesie osvieženie do Vašej predsiene.

Úložný priestor v predsieni

Ako predajcovia nábytku Vám ešte môžeme prezradiť, že niektorí naši zákazníci využívajú priestor v predsieni aj na uloženie sezónneho oblečenia. Nie je teda žiadnou novinkou ak sa nás zákazník opýta na skrine s nadstavcom do predsiene. Takto môžete aj Vy maximálne využiť priestor v predsieni či na chodbe.

 MARIANA predsieň

 

 MARIANA predsieň

Biely lesklý nábytok do predsiene

Biela aj v predsieni. Áno, biely nábytok je už nejaký čas trendy. Biela, lesklá kuchynská linka či biela obývacia stena vo vysokom lesku. A biela sa nevyhla ani predsieni. Biela predsieňová zostava či sektorový nábytok. Biela a vysoký lesk dodajú Vašej predsieni lesk, luxus, moderný vzhľad. Biela naviac opticky nezaťažuje priestor. Predsieň tak bude pôsobiť vzdušne a čisto, a Vy budete mať štýlový nábytok do predsiene.

DERBY predsieň

 

SPACE predsieň

Nábytok v predsieni by mal korešpondovať s dizajnom a štýlom celého Vášho domu či bytu. Ak teda vo Vašom byte prevláda drevený dekor, bolo by vhodné ak by ste si aj do predsiene zvolili drevo.

wenge / jaseň coimbra (24 EMJC CU) - Predsieň Cuba

 dub sonoma / biely mat (24 DSW CU) - Predsieň Cuba

Štýlový nábytok do predsiene

Ste odvážný? Kúpili by ste si predsieň s bordovým leskom? Máme pre Vás jednu, predsieň Zac. Vďaka kombinácií s drevom wenge, pôsobí predsieň štýlovo. 

ZAC predsieň

 

Akú predsieň by ste si vybrali Vy? Alebo nám napíšte čo by ste chceli vymeniť vo Vašej predsieni. 

Jarný interiér. Počuli ste už o Shabby Chic?

Zima pomaly, alebo skôr akosi rýchlo, ustupuje. Prichádza jar. Neviem ako Vás, ale nás to teší. Dlhšie a teplejšie dni, viac farieb vonku. Chceli sme Vám priniesť opäť nejaký inšpiratívny článok, ako by ste si mohli krásu a farby jari preniesť aj do Vášho bytu či domu. Natrafili sme na Shabby Chic.

jar v interieri

Štýl Shabby Chic

Začiatky toho štýlu siahajú do 80-tych rokov minulého storočia, do Londýna. Anglickí umelci začali prerábať starý nábytok na umelecké diela. To bol začiatok štýlu Shabby Chic. Niekde sa uvádza aj konkrétne meno zakladateľky, Rachel Ashwellová. Aktuálne je tento trend opäť veľmi obľúbený. Recyklácia, ekológia, udržateľné zdroje.
Čo je Shabby Chic? Je to štýl, ktorý Vám bude pripomínať Vintage štýl. Jeho podstatou je ošúchaný nábytok. Nedokončený náter, škrabance, nedokonalosti. Práve to je podstatou tohto štýlu. V porovnaní s vintage štýlom je viac romantický. Ak sa totiž rozhodnete, že si zariadite byt či dom v štýle Shabby Chic, nesmiete zabudnúť na kvetiny, pastelové farby. Zámerom je priniesť romantickosť, ženskosť. Z interiéru by mala cítiť ženská nežnosť a citlivosť.

Debnička  Biela

shabby chic obyvacka

 

Zdroj: internet

Shabby Chic obývačka

Shabby Chic je vhodný pre akúkoľvek miestnosť. Aký nábytok by ste si mali vybrať do obývačky? Biely nábytok do obývačky, ideálny by bol nábytok, ktorý javí známky opotrebovania. K takejto obývacej stene by sa skvele hodila sedacia súprava na nožičkáchnapríklad v pastelovej farbe.

GALIA - sektorový systém

Sedacia súprava Alex 3+1+1
Ako sme už spomínali, nemôžete zabúdať na kvety. Nemyslíme tým iba kvety vo váze, ale aj kvetinové vzory. Kreslo s kvetinovým vzorom alebo sedačka s kvetinovou látkou. Do Vašej obývačky prinesie romantiku a ženskosť, čo je podstatou Shabby Chic.

krémová látka + vzor kvety - Kreslo AK-903 WT

 

Marakesz ružová - Pohovka HUGO 2

Shabby Chic kuchyňa

Hovorí sa, že tento štýl sa nedá aplikovať iba do jednej miestnosti Vášho bytu. Ak sa rozhodnete pre Shabby Chic, mali by ste do toho ísť naplno. Shabby Chic štýl prineste aj do kuchyne. Biela kuchynská linka vo vintage štýle. Ideálne by boli ošúchané a nedokonale opracované dvierka. Ryhy na pracovnej doske a linke.

DARIA 240 biela + dub sonoma - Kuchynská linka DARIA 240
A štýl samozrejme dotvorte doplnkami. Kvety a pastelové farby. Dózy s kvetinovou potlačou, farbené taniere či prestieranie.

kvetinové šálky

Biela je základ

Základom je biela a biela. Keďže máme niekoľko odtieňov bielej, je prípustná aj biela s nádychom sivej či béžovej. Bielu následne kombinujte s pastelovými farbami ako púdrovo ružová, marhuľová alebo tyrkysová. Vhodné sú aj hnedé kožené doplnky či medené. Nezabúdajte, ale na podstatu štýlu, teda priniesť do interiéru ženskosť.

pastelové farby na stene

Jar v interiéri

A my nezabúdajme na podstatu nášho dnešného článku. Vniesť do interiéru jar. Štýl Shabby Chic určený presne nato. Kvety vo váze, ale aj na sedačke, deke či dekoráciách. Pastelové farby prinesú osvieženie a svetlo.

ilustačné foto - Relaxačné kreslo Lanister

Ako si vytvoriť Shabby Chic?

Shabby Chic je určený pre ,,šikovné ruky“. Áno, z historického hľadiska je podstatou vytvoriť si nábytok vlastnými rukami. Ak máte doma nábytok po starých rodičoch a chuť vytvoriť si niečo originálne, je to priestor práve pre Vás.
Obrúsiť starý nábytok, nalakovať a natrieť farbou. Nakoniec ešte jemne upraviť pomocou brúsneho papiera, aby ste dosiahli nedokonalosti a ošúchaný efekt.

shabby chic štýl
Domáca výroba nábytku, ale nie je pre všetkých. Nie každý má k takýmto aktivitám vzťah. Ak ale túžite mať byt zariadený v duchu Shabby Chic, jednoducho si nábytok kúpte. Dnes je na trhu dostupný nábytok vhodný pre tento štýl. Vintage nábytok do obývačky či komodu s ošúchaným efektom nájdete v mnohých e-shopoch. Potom už iba vyberte vhodné doplnky a užívajte s krásu jari, ale aj romantickosť počas celého roka.

Debnička  Biela

 

Aj v našom e-shope s nábytkom nájdete nábytok vhodný pre vintage štýl či štýl Shabby Chic. Ošúchané debničky, dokonca v niekoľkých farbách Vám umožnia vyskladať si konferenčný stolík či komodu. 

Debnička  BielaOslovil Vás štýl Shabby Chic? Musíme sa priznať, že pre nás bol novinkou. Páči sa nám sviežosť a farebnosť, ktorú prinesie do domu.