RSS

Blog príspevky z '2019' 'január'

Farba roka 2019. Ako ju použiť v interiéri.

Už koncom minulého roka bolo známe, aká farba bude trendy v roku 2019. Spoločnosť PANTONE určila, že farba roka 2019 bude korálová. Presnejšie podľa škály farieb je to Living Coral 16-1546. Nádherná a žiarivá. Minuloročná fialová, bola symbolom luxusu a elegancie. Tohto roku, ale dizajnéri chcú pomocou farby vyjadriť, že by sme sa mali tešiť zo života. Korálová farba vyjadruje energiu, radosť zo života, ale aj hravosť.

farba roka 2019

Zdroj: www.pantone.com

Prečo práve táto farba?

Výber farby pre rok 2019 má hlbší podtext. Dizajnéri si totiž plne uvedomujú aktuálnu situáciu vo svete. Svet je šedý, ľudia trávia mnoho času na sociálnych sieťach. Práve preto chcú dizajnéri prostredníctvom farby priniesť do našich životov viac radosti, viac optimizmu. Korálová farba má zároveň vyjadrovať teplo domova a rodiny. Dizajnéri nám teda chcú naznačiť, že by sme sa tento rok mali viac zamerať na našich blízkych a stretnutia s nimi. Doprajte si spoločné posedenia pri dobrom jedle za jedálenským stolom alebo v obývačke.

Obývacia stena Alvaro Jedálenský set Leslie 1+4

V lete zorganizujte grilovačku na terase u Vás doma. Stretnite sa s rodinou a priateľmi. Poseďte si napríklad na pohodlnom ratanovom záhradnom sete Garden. 

Ratanový set Garden stôl + 7 kresiel

Korálová farba v interiéri

Možno sa pýtate prečo práve my, nábytkári, píšeme o farbe roka 2019. Farba roka sa totiž netýka výlučne módneho priemyslu a oblečenia. Túžbou dizajnérov je, aby sa táto farba objavila v akejkoľvek sfére Vášho života. Budete teda tento rok veľmi trendy, ak si kúpite auto práve v takejto farbe. :)
Ale naspäť k nábytku. O korálovej farbe v interiéri, dizajnéri hovoria už dlhšie. A hovoria, že by sa rozhodne mala objaviť vo Vašom dome či byte. Postačia aj malé doplnky ako vankúše či dekorácie. Vaša obývačka či spálňa sa rozžiari. Bude z nej vyžarovať energia a radosť.

pohovka s vankúšmi

Dokonca aj samotný koral je v súčasnosti veľmi moderná dekorácia. Uložte si koral na komodu alebo na RTV skrinku.

Komoda Dorade II RTV skrinka Sella - mat


Ak ste odvážnejší pokojne si nafarbite jednu stenu práve farbou roka. Pri takejto stene by krásne vynikla biela komoda na nožičkách.

dub sonoma + biela - Komoda MOLDA KM-2

 

ilustračné fofo 3 - MOLDA - sektorový systém

Biely nábytok do obývačky

Biely nábytok je vlastne skvelý tip, ako môžete mať trendy interiér každý rok. Bielu môžete kombinovať prakticky s akoukoľvek inou farbou. Či už bude farbou roka modrá, žltá alebo zelená. Biely nábytok do obývačky je v súčasnosti veľmi obľúbený aj u našich zákazníkov. Ako nám sami prezradili biela a dub sonoma sú najvďačnejšie farby nábytku. Môžete k ním doladiť akékoľvek doplnky. Zároveň môžete doplnky často obmieňať a Vaša obývačka bude pôsobiť novým dojmom. Skvelý nápad!

Obývacia stena Caro SO01

Čo sa týka čalúneného nábytku, naši zákazníci obľubujú skôr neutrálne farby. Zrejme aj Vy skôr preferujete čiernu, šedú či hnedú sedačku. Sedaciu súpravu v koralovej farbe sme asi ešte nikdy nedoručovali. Ale všetko je raz prvýkrát. :-) Mali by ste odvahu na takýto výrazný kúsok vo Vašej obývačke? Alebo vyskúšajte aspoň dizajnové kreslo.

Soro 51 - Kreslo AVA PIXY 1
Takáto výrazná sedacia súprava by rozhodne upútala Vašich známych. Zmenila by celkový výraz Vašej obývačky. O Vás by vypovedala, že ste hravý, nebojíte sa zmeny a veľkých výziev. A hlavne, že sledujete aktuálne trendy. 

Korálová farba v obývačke a spálni

Korálová farba je kombináciou červenej a oranžovej. Sála z nej energia, dynamika, život. Pri kombinácií s bielou vynikne viac korálová farba. Skúste ale kombináciu s tmavo hnedou. Hnedá je symbolom útulnosti a pokoja. Spolu s koralovou vytvoria dokonalý pár. Kombinácia bude pôsobiť elegantne, ale zároveň bude vyjadrovať akýsi iný štýl. 

Posteľ z masívu SOŇA

Ideálnym priestorom pre kombináciu hnedej a koralovej je obývačka či spálňa. Postup pri dizajnovaní je opäť jednoduchý. Korálovú farbu použite na stenu. Hnedú využite pri nábytku. Kúpte si napríklad obývaciu stenu v prevedení wenge.

ilustračné foto 3 - KENDO - sektorový systém

V spálni vsaďte na tmavohnedú skriňu alebo tmavohnedú posteľ. Ak preferujete čalúnené postele, pokojne si vyberte čokoládovú ekokožu. Krásne vynikne aj posteľ v tmavohnedej látke.

Manželská posteľ Royal ilustračné foto - Manželská posteľ REA OXANA UP 160/180
Oslovila Vás kraľujúca farba? Riadite sa trendmi? Napíšte nám. Zaujíma nás Váš názor.

 

Nápad našej zákazníčky: domček zo vzoriek látok.

Milujeme našu prácu. Teší nás, že môžeme prinášať radosť do Vašich domovov. Naša práca, ale nie je iba o predaji nábytku. Občas sa nám, spolu s Vami, podarí vytvoriť zaujímavý príbeh. Dnes Vám jeden takýto príbeh prinášame. 

Pani Emília si pred časom u nás kúpila kreslo Viktória a sedaciu súpravu Alexia. Musíme napísať, že kreslo je výtvorom slovenského výrobcu a je skutočne veľmi pohodlné. Sedačku Alexiu si zákazníci vyberajú kvôli výške sedu. Ako nám sami častokrát povedali, vyššie sedenie je pohodlné, nohy sú v lepšej pozícií. Výber pani Emílie teda chválime. Určite nebude ľutovať. :-)

Bronsen 6437/96 - Kreslo ViktóriaSUN 90 (sivá) - Sedacia súprava ALEXIA

 

Nonstop Nábytok: starostlivosť o zákazníkov

Po prijatí objednávky, zákazníkom vždy telefonujeme, aby sme si overili správnosť objednávky. Pri kontrolovaní farieb sme zistili, že pani Emília videla na monitore hnedú látku. V skutočnosti, podľa nášho vzorkovníka, bola poťahová látka s nádychom do zelena. Pani Emílií sme tak zaslali vzorky látok poštou, aby ich videla naživo. Vďaka tomu sme našej zákazníčke doručili sedaciu súpravu presne podľa jej predstáv

Po čase sme zákazníčke volali opäť. Vždy po dodaní objednávky chceme vedieť či je zákazník spokojný, a či je všetko podľa jeho predstáv. Pani Emília vychválila sedačku aj kreslo. A nám ešte raz poďakovala za vzorky látok. Popritom sa nás opýtala, ako to u nás funguje. ,,Máte veľké kusy látok na predajni?"

farebná sedačka

Nie, každý výrobca nám poskytne svoj vzorkovník látok. Zákazníkom posielame ústrižky látok, ktoré si vyberú. Pani Emília nás požiadala, či by sme jej nezaslali takýto vzorkovník, keď budeme nejaký vyradzovať.
S radosťou sme jej vzorkovníky látok zaslali. Nebolo to ale zadarmo. :-) Musela nám prisľúbiť, že nám výsledok práce ukáže. Po čase k nám skutočne dorazil krásny e-mail. Ukázalo sa, že naša zákazníčka má rada ručné práce. Pomocou kúskov látok od nás, vytvorila krásny domček na hranie.

 domček pre bábiky

zaujímavá obývačka z kúskov látok  

Tak čo poviete? Nám sa to hneď zapáčilo. Oceňujeme kreativitu a trpezlivosť našej zákazníčky. Tlieskame pani Emílií. :-)

Ako vyrobiť domček pre bábiky?

Postup výroby síce nepoznáme, ale radi aj Vám pomôžeme s materiálom. Ak máte záujem, radi Vám zašleme vzorkovníky s kúskami látok.

domček na hranie

  ako vyrobiť domček na hranie

Výzva pre Vás!

Ako sme už uviedli, vzorkovníky látok Vám radi doručíme. Ale rovnako ako pri pani Emílií to nebude zadarmo. :-) Chceme vidieť Váš výtvor. Potešia nás fotky od Vás. Ak sa do našej výzvy zapojíte viacerí, môžeme urobiť aj súťaž o nejaké zaujímave ceny. Čo poviete?

P.S. Máme pre Vás aj tipy, čo by ste mohli vytvoriť: domček pre bábiky, detskú knihu alebo vytvorte niečo pomocou techniky patchwork. Máte iný nápad?