RSS

Blog príspevky z '2017' 'február'

Inšpirácia: živé kvety kdekoľvek v dome

Keďže zima nejak nechce odísť, skúsime dnešným článkom privolať jar. :-) Dnešný článok bude plný kvetov. Ukážeme Vám živé kvety vo váze, ktoré vydržia čerstvé aj niekoľko rokov. Aby sme boli presnejší, sú to živé kvety v žiarovke. Dielo japonskej umelkyne.

živé kvety dlho čerstvé

Tieto krásne dekorácie z kvetov sú vhodné do akejkoľvek miestnosti v dome. Skrášlite si obývačku. Alebo si predstavte, že sa budete každé ráno prebúdzať s pohľadom na krásne živé kvety v spálni.

Kvety do kuchyne

Keďže kvety sú v uzatvorenej váze môžete ju uložiť aj v kuchyni. Svieže farby oživia kuchyňu v tmavšom dekore ako je Wenge. Ale vyniknú aj na svetlejších farbách ako biela kuchynská linka či dekor Dub Sonoma. Dámy, v kuchyni trávime predsa dosť času. Tieto dekorácie nám rozhodne spríjemnia varenie. 

dekorácie z kvetov do kuchyne

Žiaľ nevýhodou týchto živých kvetov je, že nevoňajú. Vázy sú totiž uzatvorené. A z vlastnej skúsenosti môžem pomenovať ešte jednu nevýhodu: zo sklenených vázičiek treba utierať prach. V prípade, že by ste si ich uložili v kuchyni, tak určite na nich bude sadať aj mastnota. A ako jednoducho odstrániť mastnotu v kuchyni sme už rozoberali v jednom článku.

Kvety do kancelárie

V práci trávime značnú časť dňa. Pohľad na kvety nám prinesie radosť a upokojenie zmyslov. Napríklad v dizajnérskej kancelárií, teda pri práci kde musíte byť tvorivý, kvety môžu pôsobiť inšpiratívne.

kvety do kancelárie

 

Ako udržať kvety vo váze čerstvé?

Japonská umelkyňa Rie Okitsu sa snažila nájsť spôsob ako udržať krásne živé kvety skutočne živé aj niekoľko rokov. Vyrobila si vlastné, špeciálne vázy. Využila žiarovky a fľaše. Jednotlivé kvety zaliala vo vázach špeciálnou tekutinou. Pozrite sa aké nádherné dekorácie z kvetín vznikli.

živé kvety v žiarovke

Špeciálna tekutina zabezpečí, že kvety ostanú živé aj niekoľko rokov. Žiaľ, zloženie tejto tekutiny sa nám nepodarilo zistiť. Nemusíte však zúfať. Krásne dekorácie zo živých kvetov si budete môcť čoskoro zakúpiť aj cez internet. Ešte donedávna predávala Rie Okitsu svoje výtvory iba v kamennej predajni, čoskoro sa však chystá rozbehnúť ich predaj aj na internete. 

živé kvety v žiarovke

Japonská umelkyňa Rie Okitsu hovorí, že dokáže takýmto spôsobom uchovať akýkoľvek kvet. Každý zákazník si tak môže vybrať svoj kvet alebo kombináciu kvetov. Dekorácia tak bude originálna.

živé kvety dlho čerstvé čerstvé kvety vo váze

dekorácie zo živých kvetov

Oslovili Vás tieto dekorácie zo živých kvetov? Kúpili by ste si kvety v žiarovke?

 

Ako otvoriť skriňu?

Najbežnejším úložným priestorom v domácnosti je skriňa. Skriňa je univerzálnym kusom nábytku. Je vhodná do predsiene, obývačky, spálne, kancelárie, detskej či študentskej izby. Vďaka bohatému úložnému priestoru skrine budete mať doma poriadok a svoje veci hneď po ruke. Odkladací priestor môže byť členený podľa Vašich potrieb. Skriňa policová, skriňa vešiaková, skriňa kombinovaná, skriňa so zásuvkami... Ako však otvoriť skriňu

otvorenie skrine

Skriňa so zalamovacími dverami

Začneme novinkou v našej ponuke: skriňa so zalamovacími dverami. V súčasnosti sú trendom zalamovacie dvere. Rovnako ako posuvné dvere, aj zalamovacie dvere ušetria Váš priestor. Ak uložíte skriňu v spálni nemusíte preratávať centimetre kam môžete uložiť posteľ tak, aby ste mohli otvoriť skriňu.

  

Klasická skriňa

Pod pojmom klasická skriňa máme na mysli, skriňu, ktorá sa klasicky otvára. Dvere skrine otvoríte potiahnutím smerom k sebe. Skriňa môže byť 1-dverová, 2-dverová, ale aj 4-dverová. 
Nevýhodou týchto skríň je náročnejšie otváranie a častým používaním môže dôjsť k opotrebeniu pántov. Ak sú porušené pánty dvere skrine nemusia celkom priliehať pri zatváraní. Skriňa potom pôsobí neesteticky.

Šatníková skriňa BE03-026-00    

 

Výhodou týchto skríň je, že ak potrebujete vybrať svoje oblečnie prípadne dokumenty zo skrine v kancelárií, stačí ak otvoríte jedno krídlo dverí. Ostatné veci ostanú skryté.

BLOG skriňa BL3   OCEANIK skriňa OCE 38 Šatníková skriňa - Wenecja1

Skriňa s posuvnými dverami

Veľkej obľube sa tešia skrine s posuvnými dverami. Posuvné dvere sú praktické, jednoducho sa otvárajú. Ich hlavnou prednosťou je, že šetria priestor. Dvere nemusíte otvárať smerom von od skrine, nepotrebujete teda mať okolo skrine veľký priestor.

Skriňa pôsobí vďaka posuvným dverám moderne. Skrine s posuvnými dverami zvyčajne nemajú úchytky čo podporuje ich jednotný dizajn.

Posuvné dvere majú väčší rozmer ako klasické dvere. Na takejto veľkej ploche môže byť umiestnené zrkadlo alebo grafika. 

 

Ako nám potvrdili aj naši zákazníci, najväčšou nevýhodou skrine s posuvnými dverami je montáž. Nakoľko posuvné dvere majú väčšie rozmery, a sú aj patrične tažšie. Pri ich osadzovaní teda budete nevyhnutne potrebovať pomoc. 

 

Ako otvárate skriňu Vy? Aké skrine uprednostňujete?