RSS

Blog príspevky z '2023' 'január'

Ako zariadiť kútik na čítanie?

Vytvorenie pohodlného a príjemného kútika na čítanie začína správnym nábytkom a dekoráciami. Tu je niekoľko tipov, ktoré Vám pomôžu začať.

1. Vyberte si pohodlné kreslo alebo pohovku, ktorá je podľa možnosti dostatočne veľká pre dvoch ľudí, pretože je vždy príjemné, keď si knihy môžete užívať spolu. Kreslo na čítanie by malo poskytnúť oporu Vášmu chrbtu a ramenám, aby ste si mohli pohodlne sedieť. Skvelou voľbou je kreslo ušiak. Tento typ kresla má opierku v chrbtovej časti a podrúčky. To Vám zabezpečí maximálne pohodlie pri čítaní!

nohy buk + látka Riviera 38 smaragdová + vzor Jungle - Kreslo Belek Velvet 2215 - Pohovka MANCHESTER III

2. Nábytok umiestnite v blízkosti okien pre prirodzené svetlo počas dňa; uistite sa však, že máte v noci dostatočné osvetlenie, aby čítanie nenamáhalo Vaše oči. Zvážte použitie lámp s nastaviteľným nastavením jasu a stmievačov na vytvorenie tej správnej atmosféry pri čítaní vašich obľúbených kníh.

Hojdacie kreslo Austin

3. Uistite sa, že máte dostatok úložného priestoru na knihy, časopisy a iné materiály na čítanie. Na tento účel sú skvelé police a police na knihy, knižnice. Vzácne knižné tituly môžete vystaviť vo vitríne. Ideálny pomocníkom pri čítaní knihy je príručný stolík. Pohodlne sa posaďte do kresla a Vašu knihu budete mať hneď po ruke. Alebo si na príručný stolík položte kávu a čaj, ktorý si môžete vychutnať pri čítaní knihy.

sivá + biely lesk - ZONDA regál Z02

konštrukcia medená + plát prírodná - Set príručných stolíkov DALUX dub lefkas + čierna - Vitrína JOHN 02

4. Pridajte niekoľko dekoratívnych akcentov, ako sú vankúše, prehozy a umelecké diela, aby Váš priestor získal lákavejší vzhľad. Zároveň si vytvoríte dokonalý priestor na relaxáciu po čítaní.

5. Ak chcete povzbudiť deti k čítaniu, umiestnite do miestnosti hračky alebo hry, ktoré ich zábavnou formou zoznámia s literatúrou – myslite na stolové hry s ich obľúbenými postavami alebo zaujímavé aktivity súvisiace s knihami.

6. Uistite sa, že váš kútik na čítanie je čistý a relatívne tichý, aby sa čitatelia mohli sústrediť bez toho, aby boli rozptyľovaní. Ak je to možné, umiestnite ho ďalej od hlavného obytného priestoru, aby ste znížili hluk.

7. Umiestnite rastliny do rohu, aby ste pridali farbu a život Vášmu kútiku na čítanie. Zároveň Vám pomôžu vyčistiť vzduch – dôležitý aspekt každej miestnosti.

Dodržiavaním týchto tipov si môžete vytvoriť pokojný a príjemný kútik na čítanie, ktorý je ideálny na pokojnú relaxáciu alebo živé rozhovory o literatúre.

Akú stoličku na čítanie si vybrať?

Perfektné sú kreslá, ktoré môžu svojou formou a tvarom ,,omotať" sediaceho človeka, ako napríklad, už spomínané, kreslo ušiak. Polohovacie kreslo je tiež skvelou voľbou na čítanie, pretože poskytuje najlepší komfort a odpočinok. Najdôležitejšou vecou pri výbere kresla je uistiť sa, že má dostatočnú oporu pre Váš chrbát, pretože to môže byť rozdiel medzi vychutnávaním si dobrej knihy a tým, že si ju neužijete. Vyskúšajte rôzne stoličky, kým nenájdete tú, ktorá správne podopiera Váš chrbát a ramená. Ak je to možné, prineste si so sebou knihu, aby ste videli, aké pohodlné sú jednotlivé stoličky v polohe na čítanie.

hnedá látka s efektom brúsenej kože - Polohovateľné kreslo TV-5040  tmavozelená koža - Relaxačné kreslo Luxor

Pre maximálne pohodlie pri čítaní odporúčame taburetku ku kreslu. Pri výbere otomanu na stoličku sa uistite, že má podobnú výšku. To poskytne dodatočnú oporu a zároveň si budete môcť pohodlne podoprieť nohy, aby sa vám nevesili, keď trávite čas čítaním.

ilustračné foto 1 - Taburetka Gobi TYP1

Skúste si do svojho čitateľského kútika vybrať nábytok, ktorý je praktický a multifunkčný. Môžete sa rozhodnúť pre malú pohovku, ktorá Vám poskytne dostatok priestoru na natiahnutie sa a relaxáciu, a zároveň vám poskytne potrebnú oporu. Polička na knihy umiestnená vedľa kresla alebo pohovky môže byť tiež skvelým doplnkom, vďaka ktorému budete mať všetky knihy na jednom mieste.

Pri zariaďovaní kútika na čítanie dbajte na to, aby bol dobre osvetlený a pohodlný. Dokonalé osvetlenie je dôležité, pretože vám umožní vychutnať si knihu bez namáhania očí. Vsaďte na nastaviteľné osvetlenie s rôznou intenzitou, takže môžete prepínať medzi jasným svetlom, keď sa sústredíte na detaily, a jemnejším svetlom, keď si chcete oddýchnuť. Je tiež užitočné mať v blízkosti malý stolík, na ktorý si odložíte šálku čaju, občerstvenie alebo záložky.

Kútik na čítanie by mal byť útulný a príjemný. Pridajte nejaké vankúše a prikrývky, aby to bolo ešte pohodlnejšie a máte ideálne miesto, kde si môžete vychutnať dobrú knihu!

Vytvorenie dokonalého priestoru na čítanie Vám umožní skutočne oceniť knihu a všetky jej nuansy, keď sa ponoríte do príbehov, ktoré ponúka. So správnym typom kresla, otomanu, osvetlenia a príslušenstva sa Váš kútik na čítanie určite stane Vaším obľúbeným miestom v dome. Takže pokračujte a vytvorte si svoj vlastný špeciálny kútik na čítanie - stojí to za každú minútu úsilia!

Farba roka 2023: cyklamenová v interiéri

Netradičný odtieň pre netradčnú dobu! Tak opísali farbu pre rok 2023 v inštitúte Pantone, ktorá každoročne vyhlasuje farbu roka. Spoločnosť Pantone po celý rok sleduje sociálne, politické aj ekonomické dianie vo svete. Na základe toho vyhodnocuje, aká farba by bola vhodná pre ďalší rok. Farbou roka 2023 je Vivat - Magenta 18-1750. Je to fialová alebo ružová? Túto otázku si kládlo mnoho ľudí. Je to vraj odtieň medzi modrou a červenou, medzi studenou a teplou farbou.

Farba roka 2023

Farba roka 2023 má so sebou priniesť energiu a elán. Pochádza z prírody, konkrétnejšie, až z prapôvodu sveta, a tak nás má priviesť k našim koreňom. 

Farba roka 2023: Inštitút Pantone zvolil netradičný odtieň pre netradičnú  dobu - KAMzaKRASOU.sk 

Zdroj: spoločnosť PANTONE 

Farba roka 2023 v interiéri

Túto výraznú farbu bude zrejme veľmi ťažké, a zároveň aj odvážne, zakomponovať do interiéru. Môžete jednu stenu nafarbiť práve touto farbou a sledujte tú zmenu v interiéri. Sviežosť a energia. Každé ráno by Vás táto farba mala nabiť energiou do nového dňa. Farba roka 2023 je výrazná a zrejme ju využijete skôr pri doplnkoch. Možno vankúše na pohovke alebo sedačke? Ale s akou farbou ju kombinovať? Určite nič nepokazíte s klasickou sivou sedacou súpravou a veľmi zaujímavo môže táto výrazná farba pôsobiť s tmavomodrou sedacou súpravou.

Soro 76, ĽAVÁ - Sedacia súprava Armando

ĽAVÁ - Sedacia súprava Bonett

V kuchyni môžete zvoliť napríklad kuchynské pomôcky v tejto výraznej farbe alebo napríklad utierky. Vhodným doplnkom je napríklad aj cyklamenový kvet. 

Cyklamenová sedačka

Modrá, zelená či horčicová sedacia súprava. Zabudnite na klasicku, ktorá tu bola niekoľko rokov. Cyklamenová rohová sedacia súprava vnesie do Vašej obývačky niečo výnimočne. Nebojte sa, žeby fialová, či červená rohová sedacia súprava pôsobila žensky. Táto farba vo vhodnom odtieni vnesie do Vášho interiéru nádych luxusu a elegancie.

ĽAVÁ, Matt Velvet 68 - Sedacia súprava Corner 156

Kronos 02 + Zigzag 60 - Sedacia súprava Asgard 3+1

 

Monolith 59 - Sedacia súprava Aspen U

 

A čo hovoríte Vy na farbu roka 2023? Mali by ste odvahu na cyklamenová sedačku?