RSS

Blog príspevky z '2016' 'marec'

Farby pre rok 2016

Trendy sa menia každý rok. Dizajnérsky priemysel vždy pred koncom roka určuje novinky v strihoch či materiáloch pre nastávajúci rok. Spoločnosť Pantone každý rok vyhlasuje Farbu roka. Nemyslíte si však, že ide o nejaký náhodný výber farby. Desiatky odborníkov niekoľko mesiacov zbierajú merateľné dáta. Na základe týchto dát sa snažia určiť farbu, ktorá bude vystihovať náladu ľudstva v nadchádzajúcom roku. Táto farba potom určuje celoročné smerovanie dizajnérov nielen v oblasti oblečenia, módy či kozmetiky a líčenia. Farba roka v značnej miere ovplyvňuje aj interiérový dizajn a nábytok.

Farba roka 2016

Na konci roka 2015 teda spoločnosť vyhlásila farbu pre rok 2016.  Zaujímavým prekvapením bolo, že boli vybrané rovno 2 farby.

farba roka 2016
Prvou je ROSE QUARTZ. Je to odtieň púdrovo ružovej farby. Má navodzovať pocit nežnosti a vyrovnanosti. Vyjadruje hrejivú náladu. Je predstaviteľom ženskej nežnosti.
Zrejme aj kvôli tomuto faktu zvolili odborníci aj druhý odtieň. Druhá farba má názov SERENITY. Je to pastelová modrá farba, ktorá má stelesňovať uvoľnenosť a pokoj.
Riaditeľka divízie farieb spoločnosti Pantone objasnila prečo boli pre rok 2016 zvolené až dve farby. Samotná ružová je vyslovene ženská farba. V kombinácií s jemnou, pastelovo modrou však majú farby vytvárať harmonický celok. Spolu majú pôsobiť upokojujúco, majú navodzovať mier, pokoj a poriadok.
Tieto tohtoročné trendy vo farbách neovplyvňujú iba svet módy a oblečenia. Riadia sa nimi aj bytový dizajnéri. Už teraz sa objavujú napríklad domáce spotrebiče práve v týchto farbách.

domáce spotrebiče vo farbe roka

Módne trendy samozrejme zasahujú aj oblasť nábytku. My ako predajcovia sme boli zvyknutí, že tieto farby a ich kombinácie sú určené predovšetkým pre detské izby. Príkladom je obľúbený detský sektorový nábytok NUKI v našej ponuke.

detský sektorový nábytok nuki   detsky sektorovy nabytok nuki

Spoločnosť Pantone, ale ukázala, že kombinácia pastelovo ružovej a modrej je vhodná aj do kancelárie či obývačky. Ak zvolíte nábytok v jednoduchom dekore prípadne v bielej a doladíte priestor doplnkami v týchto sviežich farbách, bude Vaša obývačka pôsobiť harmonicky. Z priestoru bude vyžarovať pokoj.

 

nábytok vo farbách roka

Veľmi zaujímavo vyzerá čalúnený nábytok. Napríklad kreslá, alebo možno aj celá sedačka

nabytok vo farbe roka

Oslovili Vás tieto farby? Budete sa nimi inšpirovať?