V mesiaci júl doprava len za 8€!
Alebo aj zadarmo.
RSS

Blog príspevky z '2016' 'november'

Dobré vedieť: Čo je dobré vedieť pred výberom sedacej súpravy.

Čo je dobré vedieť pred výberom sedacej súpravy? Zozbierali sme pre Vás podnety a otázky od našich zákazníkov. O čom sa zákazníci informujú pred kúpou sedacej súpravy? Načo my, ako predajcovia upozorňujeme zákazníkov pred kúpou sedacej súpravy.
Sedacia súprava je centrálnym kusom nábytku vo Vašej obývačke. Jej výberu by ste teda mali venovať značnú pozornosť. 

výber sedacej súpravy

Moderné sedacie súpravy

Ak si vyberáte sedaciu súpravu, tak Vás v prvom rade zaujme dizajn. Mala by to byť ,,láska na prvý pohľad". Záleží výlučné na Vás či sa Vám páči jednoduchý dizajn a čisté línie. Alebo na Vás pôsobí pohodlne sedacia súprava s veľkými vankúšmi


Ak hovoríme o dizajne sedacej súpravy, tak ten je výrazne ovplyvnený poťahovou látkou, jej štruktúrou a farbou. Nezabudnite, že tá istá sedacia súprava vyzerá inak v rôznych farbách. 
Sedacia súprava na nožičkách. Môžno sa Vám zdá, že nožičky sú maličkosť, ale v celkovom pohľade na sedaciu súpravu sú veľmi dôležité. Sedacia súprava na nožičkách pôsobí vzdušne a odľahčene. A naviac, Vám uľahči upratovanie pod ňou. :-) Nožičky sedacej súpravy sú väčšinou drevené, v rôznych odtieňoch, alebo chrómové. Ak sa Vám tento typ sedacej súpravy nepáči, zvoľte sedaciu súpravu na klzákoch.

moderná sedacia súprava

Sedacia súprava 3+1+1

Zo skúsenosti môžeme povedať, že aj sedacie súpravy v klasickom dizajne sú stále obľúbené. Práve pri týchto klasických sedacich súpravách je ponúkaná kombinácií 3+1+1. Je to kombinácia 3-sedu a dvoch samostatných kresiel.

Kombináciu sedacej súpravy 3+1+1 však nájdete aj pri niektorých moderných súpravách. Je to skvelá voľba, pre tých, ktorým sa nepáči rohová sedacia súprava.

Sedacia súprava do obývačky

Kam plánujete uložiť sedaciu súpravu? Ak bude Vaša sedacia súprava stáť voľne v priestore, je nevyhnutné aby bola očalúnená aj zo zadnej strany. Informujte sa u predajcu, či Vami vybraná sedacia súprava je vhodná aj do priestoru, prípadne či Vám výrobca vie očalúniť aj zadnú stranu.

Praktická sedacia súprava

Očakávate, že Vaša sedacia súprava bude mať viac funkcií? Aj keď základnou úlohou sedacej súpravy je poskytnúť Vám miesto na sedenie a pohodlie, dnes môže už sedacia súprava slúžiť napríklad ako malá knižnica. Aj my sme zaradili do našej ponuky sedacie súpravy s poličkami. Na bočnej strane sedačky, po podrúčkou sa nachádzajú otvorené police. Môžete si na ne uložiť knihy, časopisy alebo dekoračné police. 
Alebo čo tak sedacia súprava a konferenčný stolík v jednom. Na podrúčke sedacej súpravy je drevená podložka. Šálku kávy či pohár vína tak budete mať hneď po ruke. Nemusíte vstávať zo sedačky, len pohodlne ležať ďalej.

Niekto si pod pojmom praktická sedacia súprava predstavuje sedaciu súpravu s úložným priestorom či možnosťou rozloženia. Úložný priestor v sedačke nie je samozrejmosť. Opýtajte sa preto predajcu či Vami vybraná sedacia súprava má úložný priestor

Pohodlná sedacia súprava

Pri kúpe sedacej súpravy cez internet nemáte môžnosť vyskúšať si ju. Teda, či je sedacia súprava pohodlná, ako sa bude na nej sedieť, prípadne príležitostne spať. Opýtajte sa výrobcu čo výrobca použil na sedaciu časť. PUR penu alebo pružinu Bonell?
Ak sa naši zákazníci nevedia rozhodnúť, povieme im, ktoré sedacie súpravy sú u našich zákazníkov obľúbené. Na základe spätnej väzby, vieme povedať, u ktorých je tvrdšie sedenie, ktoré sú hlbšie a podobne. Pokojne sa nás opýtajte. :-)

 

Pohodlie pri sedení Vám zabezpečia aj podrúčky. Premyslite si či chcete mať podrúčky na oboch stranách alebo bude jedna strana otvorená. 

Poťahová látka na sedačku

Ako sme už spomínali, celkový dizajn sedacej súpravy je výrazne ovplyvnený výberom poťahovej látky. Výber farby je výlučne na Vás, vieme Vám ale pomôcť s výberom materiálu. Prípadne Vám vieme zaslať aj vzorky látok, aby ste si látku reálne chytili do ruky a videli jej skutočnú farbu. 
Pred kúpou sedacej súpravy si zvážte výber materiálu. Napríklad ekokoža je ľahko čistiteľná, ale sedenie na nej je chladné.

Sedaciu súpravu si zvyčajne kupujete na niekoľko rokov. Budete ju používať každý deň, preto jej výber je veľmi dôležitý. S výberom ten správnej sedacej súpravy sme už poradili mnohým spokojným zákazníkom. Radi pomôžeme aj Vám.

 

Ako odstrániť škrabance na nábytku a ďalšie babské rady do domácnosti.

Už mnohokrát sa nám potvrdilo, že babské rady sú v domácnosti veľmi obľúbené. Ich hlavnou výhodou je, že sú lacné. Zvyčajne všetky ,,ingrediencie" máme doma. Navyše si môžeme byť istí, že babské rady sú účinné. Sú totiž overené. Pri rade čistiacich prostriedkov v obchode je ťažké povedať, ktorý je naozaj účinný.
Približne pred rokom sme napísali článok pod názvom Upratovanie bez chcemických prípravkov. Babské rady, tipy a triky. V tomto článku sme Vám priniesli pár praktických návodov, babských rád pri upratovaní domácnosti. V dnešnom článku sa zameriame na nábytok.

škrabance na nábytku

Ako odstrániť škrabance na nábytku

Poškrabaná doska stola, noha stoličky či vrchný plát komody. Už nemusíte prekrývať škrabance na parketách kobercom. Mám pre Vás jednoduché riešenie. Vlašský orech. 

ako odstrániť škrabance na nábytku
Koľko vlašských orechov použijete na opravu nábytku necháme na Vás. :-) Odporúčame jedným opravovať nábytok a na druhom si pochutnávať. Princípom je kolmo na nábytok šúchať škrabance. Z orecha sa postupne uvoľnia oleje, vďaka ktorým sa škrabance vyhladia. 
Musíme Vás, ale upozorniť, že táto babská rada s vlašským orechom nefunguje na hlboké ryhy a rovnako Vám nepomôže pri tmavšom dreve ako mahagón alebo čerešňa.

Ako odstrániť preliačinu na nábytku

Spadla Vám ťažká vec na drevenú dosku stola alebo máte preličiny na podlahe vďaka Vašim deťom. Ponúkame Vám jednoduchý návod ako odstrániť priehlbiny na drevenom nábytku. Do oblasti priehlbiny nalejte trochu vody a prekryjte ju handričkou. Nastavte žehličku na najvyšší stupeň a pomaly krúžte po handričke, kým nie je suchá. A je hotovo! Drevo by totiž malo vodu absorbovať a vrátiť sa do pôvodného stavu. 

preliačina na nábytku

Čím je drevo mäkkšie a priehlbiny sú menšie, tým to ide jednoduchšie. V prípade, že sa chystáte opraviť lakovaný nábytok, je potrebné lak najskôr odstrániť. Po oprave preliačiny opravenú časť opäť prelakujte.

Leštenie nábytku

Asi najzaujímavejšou radou na leštenie nábytku je použitie teplého piva. Zápach z piva rýchlo vyprchá a nábytok sa bude lesknúť. 

leštenie nábytku

Ako sa zbaviť mastnoty na kuchynskej linke

Určite to poznáte, mastné a lepkavé dvierka na kuchynskej linke. Mastnote sa totiž v kuchyni nevyhnete. Vytvorte si tak vlastný čistiaci prostriedok. Zmiešajte v pomere 1:1 kokosový olej a jedlú sódu. Pomocou tohto prostriedku sa zabvíte mastnoty a navyše sa na povrchu vytvorí ochranný film, ktorý zabráni ďalšiemu usadzovaniu nečistôt. Jednoducho si tak môžete vyčistiť kuchynskú linku pred Vianocami.

Ako vyčistiť škvrny na sedačke

Ďalšia babská rada Vám pomože pri odstránení škvrny na sedacej súprave. Vytvorte si doma vlastný prípravok na odstránenie škvŕn. Potrebujete 100 ml tekutého mydla, 100 ml 9% octu a 100 ml perlivej minerálnej vody. Všetko spolu premiešame a aplikujeme na škrvnu. Necháme chvíľu pôsobiť a vyšúchame jemnu kefkou alebo hubkou. 

Škvrna na matraci

Určite ste sa s tým už stretli. Možno sa stala nehoda Vám alebo Vašim malým deťom. A na matraci ostal fľak. Áno, prekryjete ho plachtou, ale pre dobrý pocit a pocit čistoty by ste ho mali vyčistiť. Skúste recept, ktorý sme našli na internete. 235 ml 3% peroxidu vodíka, 3 lyžičky jedlej sódy a kvapka tekutého mydla. V mištičke si zmiešajte peroxid a jedlú sódu, zmes začne peniť. Pridajte kvapku mydla, premiešajte a naneste na škvrnu. Nechajte pôsobiť cca. 5-10 minút. Ideálne je ak matrac uschne. Prášok, ktorý vznikne povýsavajte.
Chceme Vás upozorniť, že sme uvedený recept nevyskúšali. Ale máme pre Vás ešte jeden overený recept ako odstrániť škrvnu na matraci. Kúpte si u nás nový matrac so snímateľným poťahom, ktorý budete môcť jednoducho vyprať. :-)

Matrac MEMORY BAMBOOPoznáte aj Vy nejaké overené recepty na ošetrenie nábytku?? Prípadne, vyskúšali by ste niektorú z rád, ktoré sme Vám ponúkli?