RSS

Blog príspevky z '2017' 'január'

Vintage nábytok: recenzia zákazníčky.

Pred nedávnom sme do našej ponuky nábytku zaradili sektorový systém Gália vo vintage štýle. A už si aj našiel svojich prvých zákazníkov. Po doručení objednávky ešte zákazníkov kontaktujeme aby sme si overili ich spokojnosť. Pri jednom takomto telefonáte nám milá zákazníčka poskytla zaujímavú recenziu práve na sektorový systém Gália. V dnešnom článku Vám teda prinášame pohľad našej zákazníčky Janky na jej nový nábytok do obývačky.

vintage nabytok

Sektorový systém vo vintage štýle

Pani Janka sa rozhodla vymeniť svoju viac 30-ročnú obývačkovú stenu. Ako nám sama povedala, obývačková stena bola tmavá a obrovská. Zaberala celú stenu a nedala sa demontovať na samostatné skrinky. Pani Janka nám so smiechom uviedla aj dôvod prečo vymenila svoju obývačku. Manžel jej na Vianoce daroval nový televízor s veľkou uhlopriečkou a zistili, že ju nemajú kam uložiť. :-)

Zákazníčka hľadala niečo nové, ale zároveň staré. Aby mal nábytok klasický vzhľad. Dcéra jej poradila vintage štýl. Nakoniec sa rozhodala pre sektorový nábytok Gália. Pri tomto sektorovom systéme ju potešila farebná kombinácia. Nábytok teda nie je iba biely, ale vrchná doska komody či stolíka sú v dekore prírodný dub. Pri jej výbere zavážil fakt, že sektorový systém Gália ponúka komody v rôznych dĺžkach

komody v rôznych dlžkach

Televízor sa rozhodli umiestniť na stenu. Pod televízor pani Janka zvolila RTV skrinku GAL17. Zásuvky majú tiché uzatváranie a samozatváracie koľajničky. Zákazníčka využila priestor na vrchnej doske aj na otvorených poličkách. Úložný priestor v zásuvkách sa jej zdá trošku menší. Zrejme kvôli hrubším stenám skrinky.

GALIA RTV skrinka GAL17

Pri výbere sa pani Janka rozhodovala medzi vitrínou a komodou. Nakoniec sa rozhodla pre vitrínu GAL12 s presklenými dvierkami. Komodu si vraj dokúpi neskôr. :-) Vo vitríne si vyložila poháre. 

GALIA vitrína GAL12   GALIA vitrína GAL08

Zákazníčka veľmi ocenila, že nábytok zo sektorového systému Gália má zaujímavý dizajn a lemovanie. Komoda či skrinka môžu stať samostatne, keďže vyzerá zaujímavo aj z bočných strán. Obývačka tak pôsobí vzdušne, a konečne nie ,,zapratane".

Aby mala obývačka jednotný dizajn, doladila pani Janka k vitríne a RTV skrinke aj konferenčný stolík GAL21. Potešilo ju drevené prevedenie dosky stola, nakoľko predchádzajúci konferenčný stolík bol sklenený.

GALIA konferenčný stolík GAL21

Zákazníčka pochválila kvalitné spracovanie nábytku a materiálu. Privítala by, ale nižšiu cenu. Kvôli cene si momentálne zakúpila iba tri komponenty sektorového systému Gália. V budúcnosti však plánuje dokúpiť ešte minimálne komodu.

Nábytok zo sektorového systému Gália má kovové úchytky. Podľa slov pani Janky skvele doplnili celkový dizajn. A pochválila, že úchytky sú z kovu, pretože pri iných sektoroch boli plastové, iba nastriekané na strieborno.

komoda s kovovými úchytkami

Naša zákazníčka je s nábytkom veľmi spokojná. A odporúča ho známym. My veríme, že jej nábytok bude slúžiť niekoľko rokov. Pochválila aj komunikáciu s našim obchodom a doručenie.

V článku sme uverejnili iba naše fotografie produktov nakoľko pani Janka si neželala aby sme zverejnili jej obývačku. Ďakujeme pani Janke aspoň za hodnotnú recenziu.

 

 

 

 

 

Pohodlie, priorita číslo jeden.

Dlhé zimné večery sú ako stvorené na oddych a relax. Uvarte si čaj, otvorte si knihu a pohodlne sa posaďte. Ale kam? Prinášame Vám pár zaujímavých tipov na pohodlné sedenie. V našom zozname nájdete najpohodlnejšie kreslá a sedačky od zahraničných nábytkárov a dizajnerov, ale aj kreslá dostupné v našom obchode.

Pletené kreslo

Dizajnérka Vega Tankun priniesla na trh s nábytkom pletené kreslá. Konštrukcia kresiel je drevená. Výpĺň tvoria pletené rúrky, ktoré sú pozapletané. Dizajnérka využíva širokú paletu farieb a tradičné materiály. Hovorí, že tradičné nemusí byť zastarané. Môže to byť niečo čo poznáme, ale v novom dizajne.

pletene kreslo

Objatie

Vráťte sa do detských čias, keď ste ako malá/malý spali s plyšákom. Práve na tento príjemný pocit pohodlia a istoty vsadila dizajnérka Eun Kyoung Lee. Vznikla tak sedačka, ktorú nazvala The free hug. Sedačka, ktorá Vás objíme.

objímajuca sedačka

pohodlná sedačka

Nábytok z loptičiek

Priestorovo úsporný nábytok, ktorý Vám poskytne maximálne pohodlie. Je veľmi obľúbený vďaka svojej flexibilite a všestrannosti. Nábytok je vytvorený zo 120 mäkkých penových loptičiek. Loptičky sú obalené špeciálnym elastickým materiálom, v modrej alebo červenej farbe. 

sedačka z loptičiek

Sedačka ako úkryt

Sedačka do ktorej sa môžete ukryť a zabudnúť na stres a problémy. Sedačka od autorky Hanny Emelie Ernsting má za cieľ poskytnúť predovšetkým pocit pohodlia, tepla a istoty. Vy sami, si podľa Vašej aktuálnej nálady vyberte ako sa na ňu uložíte.

sedacka a deka sedacka ako ukryt

pohodlná sedacka

 

Kreslo, ktoré Vám pomôže pri vstávaní

V našej ponuke nájdete kreslo Felipe. Kreslo má zaujímavú funkciu LIFT. Vďaka tejto funkcií Vám kreslo pomôže pri vstávaní. Kreslo je polohovateľné. Môžete z neho pohodlne pozerať televíziu alebo si ľahnúť a relaxovať.

Kreslo ušiak

Kreslo v tradičnom dizajne s pohodlným sedením - kreslo Viktória. Medzi našimi zákazníkmi je veľmi obľúbené a máme na neho len tie najlepšie recenzie. Kreslo má vysoké operadlo a vyčlenenú opierku chrbta, čo Vám zabezpečí pohodlie pri sedení. Poťahovú látku si vyberiete Vy sami, vďaka čomu je kreslo vhodné do moderných interiérov, ale aj ku klasickej sedacej súprave. Kreslo Viktória je produktom slovenského výrobcu.

Pohodlne sa usaďte, oprite si ruky o podrúčky a čítajte  knihu, alebo len tak relaxujte. 

Jedálenský stôl. Ako si vybrať jedálenský stôl?

Jedálenský stôl je nevyhnutnou súčasťou každej domácnosti. V menších bytoch nájdeme malý jedálenský stôl, v rodinnom dome si môžete dovoliť aj rozkladací jedálenský stôl
Jedálenský stôl Vám poskytne priestor kde môžete začať každý deň raňajkami. Počas nedeľných obedov či osláv je to miesto, kde sa stretne celá rodina. 
Pre jedálenský stôl býva často vyhradená samostatná miestnosť v dome: jedáleň. V súčasnosti je už však trendom spájať miestnosti. V moderných rodinných domoch či bytoch býva prepojená kuchyňa s jedálňou a obývačkou. V menších bytoch je jedálenský stôl umiestnený v kuchyni. Alebo, ak máte dostatok priestoru v obývačke, môžete si tam vytvoriť jedálenský kút. 
V dnešnom článku Vám ukážeme aké sú v súčasnosti v ponuke jedálenské stoly

Jedálenský stôl Ernest 2

Ako si vybrať jedálenský stôl?

V súčasnosti je v ponuke široká škála jedálenských stolov. Najbežnejšie a najviac predávané sú klasické drevené stoly. Modernou variáciou sú jedálenské stoly s kovovými nohami či skleneným plátom. 
Jedálenský stôl si najčastejšie vyberáme podľa dizjanu. Hľadáme stôl, ktorý bude dizajnovo ladiť s našim nábytkom.

 

Rozkladací jedálenský stôl alebo pevný jedálenský stôl?

Pri zodpovedaní tejto otázky rozhoduje počet členov Vašej rodiny a samozrejme priestorové možnosti. Rozkladací jedálenský stôl je veľmi praktický. V bežné dni býva stôl zložený a nezaberá veľa miesta. Ak však pripravujete oslavu alebo príde na obed celá rodina, stôl rozložíte. Rozkladacie jedálenské stoly sú spravidla drevené.

Drevený jedálenský stôl

Drevený jedálenský stôl je dá sa povedať, najbežnejším typom stola. Veľkej obľube sa stále tešia odtiene buk či orech, ale aj moderný Dub sonoma.

 

 

Sklenený jedálenský stôl

Ak túžite po niečom modernom tak skúste jedálenský stôl so skleneným plátom. Nohy stola môžu byť drevené alebo kovové. Výberte si kombináciou aká sa Vám najviac hodí do bytu či domu. Sklo na pláte stola je tvrdené. Nemusíte sa teda obávať, že sa jednoducho poškodí. Samozrejme, že musíte byť trochu opatrnejší pri manipulácií so stolom a rovnako si vyžaduje častejšie utieranie. :-)

Jedálenský stôl  GDT-612 son Jedálenský stôl  GDT- 659 son

Sklenený jedálenský stôl môže mať priesvitné sklo, dymové sklo alebo čierne.

Jedálenský stôl AT-1012 bk

 

Jedálenský stôl s kovovými nohami

Na trhu sú už dlhší čas v ponuke aj jedálenské stoly s kovovými nohami. Plát stola môže byť drevený alebo sklenený. Kovové nohy sú najčastejšie z chrómu. Pôsobia chladne, ale moderne. 

  Jedálenský stôl  GDT-832 son

 

V našej ponuke nájdete aj stôl v kombinácií: kovové nohy, a drevený plát so sklenenými doplnkami.

Dizajnový jedálenský stôl

Väčšina jedálenských stolov má klasický dizajn, t.j. plát a štyri nohy, aj u nás v ponuke nájdete dizajnové jedálenské stoly. Jedálenské stoly s jednou centrálnou nohou sú medzi našimi zákazníkmi pomerne obľúbené.

 

V našej ponuke nájdete aj dizajnový stôl GDT-601. Má jednoduchý dizajn, čisté línie. Je to jedálenský stôl v kombinácií skla a kovu.

 

Podľa čoho si vybráte jedálenský stôl Vy?