RSS

Blog príspevky z '2019' 'máj'

Čo o Vás prezradí nábytok?

Hneď na začiatku musím napísať, že nábytok o Vás prezradí všetko. To ako máte zariadený dom či byt je Vašim odrazom. Odrazom Vášho štýlu, odrazom toho čo sa Vám páči a čo máte radi. V podstate je vyjadrením Vašej osobnosti, rovnako ako napríklad Vaše oblečenie.

Milujete minimalizmus?

Ste introvert. Máte radi usporiadanosť a poriadok. Preferujete minimum nábytku. Čisté línie nábytku a hlavne funkčnosť. Pri výbere nábytku pozeráte najskôr na praktickú stránku nábytku. Aj Vaša sedačka má zrejme jednoduché línie.

Memory 11, ĽAVÁ - Sedacia súprava AVA TINY U
Minimalizmus preferujú aj perfekcionisti. Málo nábytku a vždy poriadok. Chcú mať prehľad o tom, kde sa čo nachádza. Všetko musí byť na svojom mieste. Nechcú mať doma zbytočnosti, a preto im minimalizmus vyhovuje. Z farieb uprednostňuje bielu, ktorá je znakom čistoty a poriadku.

ilustračné foto 4 - LIVING - sektorový systém

Vintage štýl

Ľudia, ktorí vyhľadávajú nábytok vo vintage štýle sú priateľskí, spoločenskí. Sú naviazaní na históriu. Majú krásne spomienky na detstvo a radi sa v myšlienkach vracajú do minulosti. Vintage nábytok im pripomína prázdniny u starých rodičov. Ak aj Vy máte radi vintage štýl, zrejme si radi prezeráte staré fotografie.

biela - Obývacia stena Kamo

Sedacia súprava Alex 3+1+1

 

GALIA - sektorový systém

Máte doma dizajnovú sedačku?

Máte doma dizajnovú sedačku? Žltú sedačku? Ste rozhodne sangvinik. Optimista, priateľský, milujúci spoločnosť. Sangvinik miluje návštevy a je rád stredobodom spoločnosti. To je jeho kritérium aj pri výbere nábytku. Nábytok musí zaujať. Dizajnový nábytok do obývačky či výstredná, farebná sedačka.

antracit + dub wotan - Obývacia stena Silk + LED

 

korpus čierny mat / dvierka čierny lesk (26 ZZ CM1) - Obývacia stena Comet I + LED

 

Sangvinik má rád spoločnosť, rád sa stretáva s priateľmi. Potrebuje teda dostatok priestoru na sedenie. Optimista obľubuje svetlé farby. Modrá, žltá, zelená či fialová.

Sedacia súprava Genesis L

Pohodlie

Pohodlná mäkká posteľ, vankúše. Rovnako mäkká sedacia súprava s vankúšmi. O flegmatikoch sa hovorí, že sú trošku lenivý a radi odkladajú prácu. Ležanie na pohodlnej sedačke je teda presne niečo pre nich.
Rovnako nemajú radi zmeny. Pri výbere nábytku teda pozerajú skôr na kvalitu ako na aktuálne trendy. Z farieb preferujú neutrálne farby ako sivá alebo béžová.

Sedacia súprava DeLuxe Corner

 

Sawana 05 - Sedacia súprava Marco

Poriadok a čierna sedačka

Kladiete dôraz na detaily? Páči sa Vám symetrická sedacia súprava? Každý kúsok nábytku si vyberáte starostlivo? Podľa týchto kritérií ste melancholik. Melancholici radi trávia čas osamote a rýchlo prepadnú depresií. Z farieb preto uprednostňujú tmavé farby, ako sivá či čierna. Často u nich doma nájdeme čiernu koženú sedačku.

Ontario 100 + vankúšiky Zigzag 60, PRAVÁ - Sedacia súprava Armando


Pri výbere nábytku sú veľmi uvážliví. Nepodliehajú módnym trendom, s výberom nábytku musia byť vnútorne stotožnení. Melancholici sú zároveň perfekcionisti. Ako sme už v článku spomínali milujú minimalizmus. Potrebujú mať doma poriadok a prehľad, ideálne je teda malé množstvo starostlivo vybraného nábytku.

RTV skrinka s nadstavbou čierny mat + čierny lesk / skrinky čierny mat + čierny lesk (24 ZZ TW) - Obývacia stena Tower + LED

Našli ste sa v niektorej charakteristike? Napíšte nám.

Ako čistiť lesklý nábytok?

Lesklé obývacie steny, lesklé kuchynské linky, biela lesklá skriňa. V modernom interiéri už nejaké obdobie môžeme vidieť lesklé materiály. Zákazníci obľubujú lesklý nábytok, pretože prinesie do ich domu modernosť, nádych luxusu, čistoty. 

biely mat / biely lesk + čierny mat - Obývacia stena Bella WHG01

 

dub lancelot + biely lesk - Sektorová kuchynská linka VIGO

Lesklá obývacia stena

Ak lesklý nábytok do obývačky, tak biely alebo čierny. To sú preferencie aj našich zákazníkov. Vaša obývačka bude pôsobiť elegantne a moderne. Biely, ale čierny nábytok krásne vynikne na podlahe so štruktúrou dreva.

korpus biely mat / dvierka biely mat + čierny lesk (20 WS L2) - Obývacia stena Logo II (20 WS L2) + LED korpus San remo / dvierka biely lesk + čierne lesklé doplnky na zásuvkách (24 SRW O1) - Obývacia stena Ontario I (24 SRW O1) + LED

 

Ako čistiť lesklý nábytok?

Kedysi sa odporúčalo na čistenie lesklého nábytku použiť utierku z mikrovlákna. Výrobcovia nábytku, ale zistili, že umelé vlákno, ktoré sa nachádza v utierkach zanecháva mikro škrabance. Pri dlhodobom používaní tak môžete Váš lesklý nábytok poškodiť.
Na čistenie lesklého nábytku používajte bavlnenú utierku. Namočte utierku do vody s kvapkou saponátu alebo tekutého mydla. Nábytok utierajte s navlhčenou bavlnenou utierkou jemne. Následne nábytok vyutierajte do sucha. Použijte mäkkú handričku, ktorá nezanecháva vlásky.

RTV skrinka s nadstavbou biely mat + biely lesk / skrinky biely mat + biely lesk (24 WW TW2) - Obývacia stena Tower II + LED RTV skrinka s nadstavbou čierny mat + čierny lesk / skrinky čierny mat + čierny lesk (24 ZZ TW2) - Obývacia stena Tower II + LED

TV a media stena Medi

Ako čistiť lesklú kuchynskú linku?

Lesklá kuchynská linka je moderná a krásna. Ak si zvolíte bielu lesklú kuchyňu, prežiari to miestnosť a opticky zväčší priestor. Náš tip: momentálne sú, okrem bielej, obľúbené lesklé kuchyne vo farbe: šedá, smotanová, červená aj bordová.

ilustračné foto 2 - Sektorová kuchynská linka GREY sivý mat + červený vysoký lesk - Sektorová kuchynská linka ROSE

 

Rohová kuchynská linka KARMEN 190/170

 

dub lancelot + bordový lesk - Sektorová kuchynská linka VIGO

Nábytok v kuchyni je vystavený rôznym vplyvom. Voda, prach, mastnota, vysoká teplota. Je preto potrebné venovať čisteniu kuchyne viac času, respektíve čistiť kuchyňu častejšie.

Odtlačky prstov na kuchynskej linke. Toho sa obávajú mnohé žienky. Áno, na lesklých povrchoch viac vidno prach a odtlačky prstov. Odporúčame, vybrať si kuchynskú linku s úchytkami. Bezúchytkový nábytok je moderný, ale predstavte si, že ho budete dennodenne otvárať. Nábytok budete musieť leštiť pomerne často. Ešte jeden tip o našich zákazníčok: na bielej kuchynskej linke vidno odtlačky prstov menej.

biely mat + biely lesk - Kuchynská linka Rio lesk 240
Ak hovoríme o vysokej teplote v kuchyni tak výrobcovia upozorňujú, že lesklé povrchy sa v blízkosti vstavaných spotrebičov môžu časom poškodiť. Fólia na dvierkach sa môže vplyvom tepla začať odlepovať.
Mastnota v kuchyni je asi strašiakom každej ženy. Na čistenie lesklej kuchynskej linky, ale nemôžete použiť odmastňovače ani agresívne prostriedky. Lesklé povrchy by sa mohli poškodiť. Odporúča sa čistiť lesklú kuchyňu vlhkou handričkou s kvapkou saponátu. Saponát nenanášajte priamo na dvierka. Pripravte si roztok. Opäť používajte mäkkú bavlenú handričku.

Lesklý nábytok do kúpeľne

Lesklé kúpeľňové zostavy sú čoraz viac vyhľadávané. Moderný nábytok do kúpeľne nájdete aj v našom e-shope. Skrinky na stenu aj pod umývadlo.
Nábytok v kúpeľni je vystavený vode, vodnej pare. Asi najväčšou hrozbou lesklého nábytku v kúpeľni je vodný kameň. Uschnuté kvapky vody na skrinke. Týmto nepríjemnostiam môžete predísť zakúpením filtra na vodu, ktorý Vám pomôže zmenšiť množstvo vodného kameňa.
Rovnako ako pri lesklom nábytku do obývačky či lesklej kuchynskej linke, aj tu platí, že nesmiete používať agresívne čistiace prostriedky. Ak teda chcete predísť zaschnutým kvapkám vody na skrinkách v kúpeľni, musíte kvapky vody odstrániť čo najskôr. Mäkkou handričkou tak do sucha poutierajte dvierka skriniek.

Kúpeľňová zostava Bonito BB03 Kúpeľňová zostava Bonito BB04

Biela matná a čierny lesk - Kúpelňová zostava Porto BL 01

 

Máte nejaké osvedčené tipy na čistenie lesklých povrchov? Napíšte nám, radi pridáme Vaše rady do článku.