RSS

Blog príspevky z '2015' 'november'

Čelo postele: tradičné aj originálne riešenia.

O tom aký dôležitý je správny výber postele sme už písali. Dnes sa zameriame na jednu, konkrétnejšiu časť postelečelo resp. záhlavie postele. Ukážeme Vám tradičné drevené a čalúnené čelá, ale aj netradičné, originálne riešenia záhlavia postele.
V súčasnosti sú, najmä pri drevených posteliach, preferované postele, ktoré si môžete ,,vyskladať“. Je Vám teda ponúknutý základný rám postele a Vy si k nemu vyberiete typ roštu a matraca. Taktiež si môžete vybrať štýl a farebné prevedenie nožičiek a čela postele.
Čelo postele plní predovšetkým praktickú funkciu. Môžete sa pohodlne oprieť pri čítaní knihy v posteli alebo pri práci na notebooku. Vďaka čelu postele sa Vaša stena nezašpiní a neošúcha. Čelo Vás ochráni taktiež pred chladom zo steny.

Drevené čelo postele

Aj na našom e-shope nájdete posteľ, ktorú si môžete vyskladať. Posteľ LUNA je k dispozícií vo viacerých rozmeroch a farebných prevedeniach. K tejto posteli si môžete vybrať čelo v rovnakom alebo ak chcete aj inom farebnom prevedení.

    

 

drevené čelo postele    drevene celo postele     drevené čelo postele

Veľmi obľúbené sú klasické drevené čelá, ako napríklad na posteli Rea Oxana Up alebo na posteli CEZ 22 zo sektoru CEZAR.

         

Ochranu pred poškodením steny oceníte aj v detských izbách. Výrobcovia preto myslia aj na Vaše deti a čelá sú aj na detských či študentských posteliach.

   


Čalúnené čelo postele

Niektorí preferujú čalúnené postele. Čelo čalúnenej postele je pohodlnejšie, mäkšie, poskytne Vám väčší komfort pri čítaní knihy. Ak sa obávate, že sa takéto čelo rýchlo zašpiní, tak Vám odporúčame vybrať si napríklad ekokožu, ktorú ľahko vyčistíte. V súčasnosti sú na trhu látky, ktoré sú odolné a ľahko čistiteľné.

     

      

Ak však preferujete drevenú posteľ, ale kvôli väčšiemu pohodliu by ste uprednostnili čalúnené čelo, máme pre Vás riešenie. Napríklad manželská posteľ CARMELO má moderný drevený korpus v prevedení Dub sonoma. Čelo je kombináciou dreva a bielej alebo tmavo hnedej ekokože. Mäkká čalúnená časť sa nachádza práve v časti kde sa o čelo opierate, a tak Vám táto posteľ poskytne maximálne pohodlie.

     

Rovnako zaujímavou je aj manželská posteľ VERTO. Farebné prevedenie korpusu Dub nelson môžete kombinovať s troma farbami ekokože.

     

Alebo si vyskladajte posteľ presne podľa Vás. Vyberte si rozmer, farebné prevedenie dreva na korpus, ale aj farebné prevedenie čalúneného čela. Túto možnosť Vám poskytne posteľ REA SAXANA UP.


Dizajnové čelo postele

Ak chcete aby Vaša posteľ vyzerala dizajnovo zaujímavo a jedinečne, tak si skúste čelo vyrobiť sami. Ponúkame Vám niekoľko inšpirácií z čoho všetko si môžete vyrobiť čelo. Vaša posteľ tak bude originálna.
Na zahraničných blogoch sme našli veľmi zaujímavé inšpirácie. Mnohé z tých vecí máte určite aj doma a možno Vás ani nenapadlo, že by ste ich mohli využiť. Napríklad čelo zo starých ošúchaných dverí, zo starého zábradlia, bambusových tyčí, či hokejok. Veľmi pohodlne pôsobí čelo z vankúšov alebo kožušiny. Inšpirujte sa.

čelo postelez bambusu

čelo postele zo starých dverí

čelo postele zo zábradlia   čelo postele z kožušiny

čelo postele z hokejok

netradičné čelo postele

čelo postele

 

Taburetka - kde všade ju využijeme

Pred nedávnom sme v našom článku Nočný stolík - malý kúsok nábytku a zároveň veľký pomocník, poukázali nato, ako je, aj taký malý kúsok nábytku dôležitý. Dnes sa tiež zameriame na rozmerovo menší kúsok nábytku. Článok bude o taburetkách. Kde všade nájdu svoje praktické uplatnenie? Z akých materiálov sa vyrábajú?

taburetky


Taburetka do kuchyne

Taburetka v kuchyni bude určite veľmi praktickým pomocníkom. Poskytne Vám dodatočné miesto na sedenie napríklad pre nečakanú návštevu. Alebo Vám poslúži ak potrebujete niečo vybrať z vrchnej police kuchynskej linky. V kuchyni sú obľúbené najmä celodrevené taburetky. Ľahko sa udržiavajú, majú malé rozmery a nízku hmotnosť, a preto ich môžete jednoducho presúvať alebo niekam odložiť či skryť v prípade, že ich momentálne nepotrebujete.

 Drevená taburetka            Drevená taburetka okrúhla stredná  

 Taburetka nízka   

V kuchyni je taburetka veľmi často súčasťou jedálenského setu. V takom prípade je vyrobená v rovnakej poťahovej látke a farebnom dekore dreva ako stôl či rohová lavica. Set tak spolu s taburetkou pôsobí kompaktne.

  Jedálenský set Neptun   

Taburetka do spálne

V spálni taktiež oceníte praktické využitie taburetky. Skvele doplní Váš toaletný stolík, alebo Vám poslúži pri obliekaní. Môžete ju uložiť pred posteľ alebo vedľa postele. Pre Vášho muža vytvoríte priestor na ,,odkladanie“ oblečenia.
Do spálne odporúčame celočalúnené taburetky. Majú väčšie rozmery a poskytnú Vám väčšie pohodlie. Farebné prevedenie si môžete doladiť napríklad k Vašej posteli. Výrobcovia poskytujú širokú škálu poťahových látok, vybrať si teda môžete jednofarebnú alebo vzorovanú látku, alebo ekokožu.

 Taburetka HARME   Taburetka MEGGI  

Taburetka do obývačky

Niektoré sedacie súpravy sa už vyrábajú spolu s taburetkami. Zaujímavo pôsobia aj konferenčné stolíky s taburetkami.

 Sedacia súprava MODUS MEDIUM

 Konferenčný stolík NINA    Konferenčný stolík NINA 3


Taburetka v obývačke Vám poslúži ako ďalšie miesto na sedenie či relax. Ak ju prisuniete k sedačke, môžete ju využiť ako podnožku. Jednoducho si vyložíte nohy a relaxujete. Ak zvolíte zaujímavé farby poťahovej látky, môže aj malá taburetka dizajnovo ozvláštniť Vašu obývaciu izbu. Vďaka svojím rozmerom ju môžete presúvať, odložiť alebo využiť v inej izbe.

  celočalúnená taburetka meggi    

Taburetka s úložným priestorom

Mnohé taburetky disponujú aj praktickým úložným priestorom. Môžete si do nich odložiť noviny či časopisy. V obývačke si môžete do taburetky schovať deku.

 

 

 Taburetka okrúhla HF-705  Taburetka obdĺžniková

 

A čo Vy? Máte doma aspoň jednu taburetku? :-)