RSS

Blog príspevky z '2016' 'august'

Kúpeľňový nábytok. Úložný priestor potrebujete aj v kúpeľni.

Kúpeľňa je síce jedna z najmenších miestností v dome či byte, ale rozhodne nie je menej dôležitá. Kúpeľňa plní niekoľko funkcií. Najdôležitejšia je samozrejme hygiena. Pod pojmom kúpeľňa Vás určite ako prvé napadne sprchovanie, kúpeľ či umývanie sa. Súčasťou mnohých kúpeľní je toaleta. Okrem toho však kúpeľňa môže slúžiť aj na pranie a sušenie oblečenia.
Pre mnohých je kúpeľňa miestom na relax a oddych. Napustiť si vaňu, oddýchnuť si po náročnom dni. Príjemný pocit môžu navodiť vonné tyčinky alebo sviečky.

oddych vo vani
My sa však v dnešnom článku chceme zamerať na úložný priestor v kúpelni. Pretože odkladacieho priestoru nikdy nie je dosť :-) (vlastná skúsenosť).

Pri zariaďovaní kúpeľne ako prvé vyberáme obkladačky a sanitu. Vyberáme si farby a ich kombinácie, vzory. Rozhodujeme sa či budeme mať v kúpeľni sprchový kút alebo vaňu. Až po rozložení sanity zvyčajne začíname uvažovať o nábytku do kúpeľne.

moderná kúpeľňa

Nábytok do kúpeľne musí byť odolný voči vlhkosti. Skrinky sú závesné, nábytok tak nie je položený priamo na dlažbe. Vďaka tomu budete môcť jednoducho umývať podlahu v celej kúpeľni. Keďže sú skrinky zavesené na stene, nad podlahou, kúpeľňa sa Vám opticky nezmenší. 

Kúpeľňové skrinky

Výberu nábytku do kúpeľne by sme mali venovať značnú pozornosť. Aj keď ide iba o takú malú miestnosť v dome či byte. Spravný výber skriniek a voľba ich farebného prevedenia Vám pomôže vytvoriť štýlovú, modernú a zároveň praktickú kúpeľňu. Obľúbený je dekor dreva, ktorý navodzuje pocit pohodlia a domova. V súčasnosti sa vyrábajú aj kúpeľne v modernom lesklom prevedení. Rovnako ako napríklad pri obývacích izbách, aj pri kúpeľňách máte k dispozícií sektorové systémy alebo zostavy nábytku

Sektorový systém do kúpeľne pozostáva z niekoľkých samostatných komponentov. Môžete si vybrať iba tie skrinky, ktoré Vám vyhovujú. Vyskladáte si tak úložný priestor presne podľa Vašich priestorových možností. 

 

Kúpeľnová zostava je ,,už" vyskladaná sústava skriniek. Niektoré zostavy ponúkajú ešte možnosť dokúpiť ďalšie skrinky.

Kúpeľňová zostava RONDO MAT

Úložný priestor v kúpeľni

Keďže kúpeľňa je rozmerovo menšia miestnosť musíme sa snažiť využiť každý kúsok. Čo tak voľný priestor pod umývadlom? Ideálnym riešením je skrinka pod umývadlo. Môžete v nej ukryť napríklad čistiace prostriedky. 

 RONDO MAT skrinka pod umývadlo 13 RONDO LESK skrinka pod umývadlo 13

Vysoká skrinka na stene Vám zabezpečí, aby ste mali čisté uteráky vždy po ruke. Alebo si vyberte nízku skrinku so zásuvkou. Okrem úložného priestoru v skrinke môžete využiť aj priestor na nej. Uložte si na ňu mydlo, sprchový gél, hrebeň alebo parfúm.

    RONDO MAT nízka skrinka 12

Samozrejmosťou každej kúpeľne je zrkadlo. Aby Vám zrkadlo opticky nezmenšovalo kúpeľňu, vyberte si zrkadlo s jednoduchým rámom vo svetlých farbách. V súčasnoti sú k dispozícií aj zrkadlá s osvetlením či úložným priestorom.

RONDO LESK zrkadlo 14

 

Ďalšou možnosťou úložného priestoru v kúpeľni sú otvorené regále. V nich si môžete uložiť napríklad prútené koše. 

Regál DR-013-4 Regál 83481-10 BK

Ako ste Vy vyriešili úložný priestor v kúpeľni? 

Rohová lavica - stále obľúbená

Keď sa povie rohová lavica, mnohí si hneď spomenú na svoju starú mamu či na chalupu. Rohové lavice však nie sú prežitok. Aj v súčasnoti sú veľmi obľúbené. Ich najväčšou výhodou je úspora priestoru. Vďaka rohovej lavici môžete využiť ťažko využiteľný priestor v rohu izby. Poskytnú Vám priestor na sedenie pre 4-5 osôb. Práve preto sú obľúbené predovšetkým v byte. Moderná rohová lavica však môže byť aj dizajnovým doplnkom v modernom dome.

moderná rohová lavica

Rohová lavica - výhody a nevýhody

Ako sme už spomínali najväčšou výhodou rohovej lavice je úspora priestoru. Rohová lavica má však aj ďalšiu zaujímavú výhodu - zbližuje rodinu. :-) Členovia rodiny sedia tesne vedľa seba čo navodzuje pocit zblíženia. Rodičom to môže napríklad uľahčiť kŕmenie dieťaťa či pomôcť mu pri jedení. 
Rohová lavica vytvára v miestnosti dojem poriadku a usporiadanosti. Ak si kúpite jedálenský set so stoličkami, tak stoličky sú zvyčajne ,,rozťahané" popri stole.

Jedálenský set Mini III

Najväčšou nevýhodou rohovej lavice je manipulácia s ňou. Ak sa potrebujete prisunúť k stolu, musíte posunúť celú lavicu. Obmedzujete tým teda aj ďalších členov rodiny, ktorí sedia pri stole. Rovnaký problém vzniká v prípade, že sedí uprostred lavice a potrebujete odísť. 

Jedálenský set s rohovou lavicou

Rohovú lavicu si môžete kúpiť samostatne alebo ako súčasť jedálenského setu. Ak sa rozhodnete kúpiť si jedálenský set s rohovou lavicou, môžete si vybrať celý komplet v rovnakom dekore. Súčasťou takéhoto setu je aj jedálenský stôl a stoličky prípadne taburetky. Jedálenský komplet s rohovou lavicou Vám poskytne priestor na sedenie pre 5-6 osôb v rohu izby. 

Jedálenský set Neptun Jedálenský set Maxi II  

Rohová lavica do modernej kuchyne

Áno, rohová lavica bude ladiť aj v modernej kuchyni. Aj v našej ponuke nájdete rohovú lavicu s jednoduchými, čistými líniami. Vďaka tomuto jednoduchému dizajnu krásne doplní modernú kuchynskú linku. Vyberte si farebné prevedenie dreva podľa dekoru Vašej kuchynskej linky. K nej si vyberte poťahovú látku alebo kombináciu látok. Pre kuchyňu je vhodné zvoliť aj ekokožu. Jednoducho sa totiž udržiava. V prípade zašpinenia stačí lavicu pretrieť vlhkou handričkou.

biela lavica do kuchyne

Náš tip: Vyberte si kuchynskú linku vo svetlých farbách. Farebné prevedenie drevených častí lavice zvoľte v podobnom dekore. Naopak pre poťahovú látku vyberte výraznú farbu, jednofarebnú alebo s dekorom. Táto kombinácia Vám pomôže opticky zväčšiť priestor v kuchyni.

Kuchynská zostava New Style

 

Rohová lavica s úložným priestorom

Rohová lavica Vám pomôže ušetriť priestor v kuchyni a zároveň Vám môže poskytnúť ďalší priestor na odloženie vecí. Úložný priestor v rohovej lavici je poväčšine prístupný vyklopením sedacej časti. A čo si do lavice môžete uložiť? Napríklad noviny, letáky, knihy receptov alebo utierky.

Rohová lavica na chalupu

Dizajn mnohých rohových lavíc pripomína vidiecký štýl. Aj preto sú rohové lavice obľúbeným kúskom nábytku na chate či chalupe. 

Jedálenský set Mini I Jedálenský set Jowisz  

Presvedčili sme Vás, že lavice nie sú prežitok?