V mesiaci júl doprava len za 8€!
Alebo aj zadarmo.
RSS

Blog príspevky z '2018' 'júl'

Ako schladiť spálňu?

Skutočné leto je tu! Horúce dni pri vode, ale aj horúce dni v dome. Zozbierali sme pre Vás pár praktických rád ako si môžete schladiť spálňu. Určite si veľmi radi večer ľahnete do vychladenej spálne. 

horúco v dome

Ako schladiť izbu podľa Talianov?

Taliani používajú už desaťročia starý trik. Otvoria okno, zatiahnu závesy a tie nastriekajú vodou. Vzduch, ktorý sa dostane do izby je ochladzovaný. Ak nemáte závesy, pokojne môžete navlhčiť aj sieťku proti hmyzu alebo na okno pripevníte vlhkú látku či uterák.

manželská posteľ doris  závesy v spálni

Zatvárajte okná!

Vzduch v lete je najchladnejší ráno, skoro ráno. Práve vtedy by sme mali naplno vyvetrať izbu či celý dom. Potom okná zatvorte a zatiahnite závesy alebo žalúzie. Tienenie je veľmi dôležité.
Skúste si predstaviť ako funguje skleník. Hrôza, však? Pokúste sa preto zabrániť prenikaniu svetla na sklo. Ideálne sú vonkajšie žalúzie.

žalúzie

Ventilátor

Je to zrejme najpoužívanejší spôsob ochladzovania v lete, teda spolu s klimatizáciou. Ventilátor rozprúdi vzduch v izbe, ale teplý vzduch. Preto by ste mali ventilátor otočiť smerom von. Dostaňte horúci vzduch z izby von.
Ak chcete aby Váš ventilátor rozháňal studený vzduch, jednoducho položte pred ventilátor misku s ľadom.

ventilátor v spálni ventilátor a ľad

Ako ochladiť posteľ?

Neochladzujte iba izbu, ochlaďte aj samotnú posteľ. Najskôr odložte perinu. V lete používajte ľahké bavlnené prikrývky. Posteľné oblečenie ako aj Vaše pyžamo by malo byť z prírodných materiálov. Takáto nočná bielizeň absorbuje Váš pot a zabezpečí správne odvádzanie tepla z Vášho tela. Rozhodne sa Vám bude spať príjemnejšie.
V Egypte sa napríklad ľudia prikrývajú navlhčenou plachtou. Môžete vyskúšať spať v mokrom tričku či v mokrých ponožkách. V takom prípade, ale odporúčame aby ste pod plachtu dali suchý uterák, aby voda neprenikala do matraca.

Matrac Classic


Ako ochladiť posteľ, no predsa pomocou chladničky. Myslím, to vážne. Odporúča sa, aby ste pred spaním vložili vankúš a prikrývku do chladničky. Nezabudnite použiť igelitové vrecko. Posteľnú bielizeň chcete predsa iba ochladiť, nechcete aby bola mokrá. Rovnakým spôsobom môžete ochladiť aj Vašu nočnú bielizeň. Pri výbere matraca myslite aj na horúce letné noci. Vyberte si matrac s letnou a zimnou stranou.

Matrac siglo

Oklamte svoju myseľ!

Odložte deky a prikrývky z izby. Ak nemáte kam, ponúkneme Vám skriňu? Ale naspäť k téme. Odložte aj koberec a dajte si do izby dve, tri rastliny. Izba bude pôsobiť vzdušne a teda chladnejšie. Ďalšou radou je, myslieť na letné horúčavy pri zariaďovaní spálne. Vyberte si radšej svetlé odtiene nábytku, ideálne biely sektorový nábytok.

WENECJA - spálňový sektorový systém
Uložte sa do postele a na krátku chvíľu si pustite zvuk vodopádu či dažďa. Myseľ môžete oklamať aj tapetou s vodopádom či dažďovým pralesom.

vodopád

Vypnite spotrebiče

Odpojte televízor, notebook, počítač aj mobil. Ale skutočne ich vypnite a odpojte z elektriny. Spotrebiče v domácnosti produkujú značne teplo. Aj počas noci, hoci ich práve nepoužívate.

 mobil v spálni

V lete nevarte!

Super rada pre ženy. :-) Sporák pri varení produkuje veľa tepla, ktoré sa šíri do celého domu či bytu. V lete nám aj tak menej chutí, tak si radšej pripravte ľahký šalát. Alebo sa vyberte na obed na terasu.

Ratanový set Garden stôl + 7 kresiel  Ratanový set Ratty 2-sed + 2 kreslá + stolík

Ochladiť sa vodou.

Záverečná rada sa netýka ochladenia spálne, ale priamo Vás. Pred spaním by ste si mali dať vlažnú sprchu, ktorá ochladí Vaše telo. Pri posteli by ste mali mať pripravený rozprašovač s vodou. Keď sa v noci zobudíte na neznesiteľné teplo, jednoducho sa osviežite kvapkami vody.

Na záver Vám už iba chceme popriať horúce letné dni pri vode na dovolenke a príjemný chladný odpočinok doma. Pretože počas leta by ste nemali zabúdať na oddych, či už to bude pri mori alebo doma. Krásne leto!

7 rád, aby ste nemuseli každú sobotu upratovať.

Každý sa teší na víkend. Voľné dni bez práce. Ale je to naozaj tak? My ženy zvyčajne celú sobotu upratujeme. Ale už to tak nemusí byť. Predstavte  si, že aj my by sme si mohli užívať soboty bez upratovania. Nie je to sen, čítajte ďalej.

ako rychlo upratať

Zaujali nás rady americkej psychologičky. Podľa nej stačí, ak si osvojíte pár každodenných návykov a vyhnete sa celodennému upratovaniu. Pripojili sme aj nejaké naše rady. Ak máte vlastné tipy, pokojne nám napíšte.

  1.      Odkladajte veci na miesto.

Každá vec v dome by mala mať svoje miesto, či už v skrinke, na poličke alebo v zásuvke. Keď dočítate knihu či časopis, tak ich hneď odložte na svoje miesto. Môže Vám pomôcť dizajnový úložný regál alebo knižnica.

biely regál  Knihovnica Jowisz

Vedeli ste, že najväčší neporiadok v našom dome robia papiere? Spomeňte si na letáky či otvorenú poštu na konferenčnom stolíku alebo jedálenskom stole. Pre papiere vyčleňte samostatnú zásuvku alebo si kúpte originálnu debničku.

Debnička  Biela

  1.      Uložte topánky do botníka.

Predsieň v dome je veľmi dôležitá. Je to prvé miesto, ktoré uvidí Vaša návšteva. Mala by teda byť vždy uprataná alebo aspoň tak pôsobiť. Skvelým riešením je predsieňová zostava. Kabáty zavesíte do skrine a topánky uložíte do botníka. Ak nemáte priestor pre celú zostavu, tak si kúpte aspoň samostatný botník. Topánky vždy po príchode domov odložte do botníka.

                                      JET A predsieň Botník A04 - ANTER

  1.      Odkladajte šaty do skrine.

Zabudnite na kreslo či taburetku v spálni, na ktorú nahádžete oblečenie. Odkladajte šaty do skrine. Aj tento zvyk si môžete osvojiť a časom to už budete robiť automaticky. Keď prídete z práce, odložte svoje oblečenie do skrine. Alebo tak urobte vždy večer.

poriadok v skrini ilustračné foto 2 - LIMA - sektorový systém

My Vám odporúčame vešiakovú skriňu. Tričká, nohavice, šaty či košele jednoducho zavesíte. Myslím si, že je to jednoduchšie ako skladanie a ukladanie.

vešiaková skriňa slivka skriňa zo zrkadlom

  1.      Utierajte prach každý deň

Možno sa Vám táto rada bude javiť ako veľmi zvláštna, ale ide vlastne iba o zvyk. Psychologička radí: utierajte prach každý deň. Zaberie Vám to iba chvíľočku a po čase sa z toho stane zvyk, a budete to brať ako prirodzenú vec.

Nehovoríme o utieraní prachu z obývacej steny. Uložte si v konferenčnom stolíku vlhčené obrúsky na nábytok. Každý deň pretrite konferenčný stolík. A vždy po vypnutí televízie utrite prach z obrazovky. Alebo každý deň utrite jednu komodu.

biely lesk + beton - Konferenčný stolík IMPALA

 

Obývacia stena Folk  dub lefkas - Komoda Rumba

Rovnako by ste každý deň mali pretrieť pracovnú dosku v kuchyni.

ilustračné foto 1 - Sektorová kuchynská linka BIANKA

  1.      Rozmýšľajte pri kúpe nábytku

Áno, už pri kúpe nábytku sa skúste zamyslieť nad tým, ako sa vybraný nábytok bude upratovať. Tu Vám môžeme poradiť, že na svetlých dekoroch dreva ako Dub sonoma je prach menej viditeľný. Komodu v dekore wenge budete musieť utierať častejšie.

dub bardolino - REA DENISA UP - obývačkový sektor

Naozaj potrebujete otvorené police? Ak chcete mať vyložené dekoračné predmety či fotky, alebo poháre, zvoľte radšej vitrínu so sklenenými dverami.

obývacia stena fly

Aj v našej ponuke nájdete takéto vitríny, dokonca s LED osvetlením. Vyzerá to naozaj skvele, čo poviete?

Dub riviera - SKY vitrína SWT70 MONSUN - vitrína MN2 L + LED osvetlenie

Pri výbere sedačky taktiež uvažujte do budúcna. Ako asi bude sedačka vyzerať za bežnej prevádzky? Ak si vybriete sedačku s vankúšmi, budete ich musieť často naprávať a ukladať. 

XX19 / XX32 / XX31 / XX16 - Sedacia súprava MODUS MEDIUM Infinity 3-sed

 

 

  1.      Buďte trendy – myslite minimalisticky

Súčasným trendom je minimalizmus. Týka sa životného štýlu, a teda zahŕňa aj zariaďovanie domácnosti. V dome by ste mali mať iba základné kúsky nábytku, ale premyslene rozmiestnené. Priestor má pôsobiť vzdušne a otvorene. Mali by ste vyhádzať všetky zbytočnosti. Tu teda platí rovnica: menej vecí a nábytku = menej upratovania.

ilustračné foto 1 - LIMA - sektorový systém

  1.      Podporujte techniku

Technika je už neodmysliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Tak prečo ju nevyužiť aj na upratovanie. Dnes už máme k dispozícií robotické vysávače či mopy. Alebo parné čističe okien, pri ktorých už nemusíme leštiť okná novinami. Uľahčite si upratovanie.

P.S. Na záver ešte jedna naša rada:

Rozdeľte upratovanie.

Samozrejme, že okná či kúpeľňa sa sama neumyje. Je treba aj povysávať či umyť dlážku. Rozdeľte teda činnosti medzi členov Vašej rodiny. A my veríme, že budúcu sobotu už budete iba oddychovať na sedačke alebo terase.

Ratanový set Alera roh + stolík